Jump to content

Power Meet Västerås


Jonte

Recommended Posts

Dags för världens största bilträff (utanför USA) för amerikanska bilar som går av stapeln i Västerås den 3-5 juli.

Finns det någon annan som ska komma till västerås, isåfall kan man träffas och snacka lite skit.

Föregående års trådar är Här och Här

Info om själva träffen finns Här

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte åka över till Västerås med CealmSeven. Däremot vet jag inte vilken dag som är bäst och var i Västerås som är bäst. Men det är väl bilar överallt kan jag tro alla 3 dagarna och kanske alla tider på dygnet.

Det jag inte vill är att stå i en 3 km lång parkeringskö som många kallar "cruising" och där dessa 3 km tar 2 till 3 timmar att tillryggalägga. I övrigt är jag öppen för olika förslag.

Link to comment
Share on other sites

Trodde att det var världens största träff? Dessutom står det ju på hemsidan att det är för AMERIKANSKA bilar. Lite rasistiskt tycker jag.

Kom till Rosersberg istället!

Edited by Drake
Link to comment
Share on other sites

Vad kan tänkas gälla för Seven-träff på Power Big Meet 2008?

Jag gissar att det är Hälla som Sevenbilar träffas, verkar så från tidigare år i Jontes första inlägg. Men vilken dag och vilken tid?. Beroende på väder räknar jag med att åka in en av dagarna.

Link to comment
Share on other sites

Kanske dyker upp om jag får vara ledig. Och om det är fint väder. Och om bilen är hel. Eller så åker jag raggarbil och dricker öl.

Link to comment
Share on other sites

det tycks bli väder i morgon, och jag är ledig både från jobb och familj.

Alltså åker jag Pegasus om inget oförutsett inträffar.

Link to comment
Share on other sites

Jag räknar med att komma till Hälla, kanske runt 18 om allt stämmer. Då borde jag hinna se en eller möjligen 2 V8or också.

Två Vädersidor (ibland har dessa olika syn på det lokala vädret då väljer jag den sida som passar mig bäst.) Just för tillfället, 2008-07-03 kl 10:05, är SMHI den bästa, Accuweather signalerar lite sämre väder på lördag. Vi får se vad som blir rätt det kan ändra sig fort så Accuweather tar ledningen och blir det naturliga valet.

Accuweather Västerås

SMHI Västerås

Link to comment
Share on other sites

Ref inlägg #8. Ett par timmar till sedan är det dags för mig att åka mot Västerås.

Jag kollade Väderlänkarna nu kl 12 och det är helt klart att SMHI är den jag kommer att hålla fast vid.

Accuweather har ändrat sig idag och anger regn för fredag kväll i Väterås i stället för som tidigare lördag kväll. Undrar vad de vet som inte SMHI vet?

Link to comment
Share on other sites

Vilken toppendag det blev!

Shoppade loss lite och köpte poleringsgrejor av bättre sort än det som säljs på Clas Olsson. Passar bra nu när jag ska försöka få glans i mina nyinköpta begagnade fälgar.

Sedan blev det en reparationsstund (nej, inte min bil - det var kompisens Corvette som givetvis fick säkringshållarhaveri i sladden till kylfläktarna) och en bit nödfoder på Mc Donken.

Udda upplevelse, det serverades enbart cruisingmenyer i tre olika storlekar och i restaurangens radio skrålade Eddie Meduza. Mera brännvin!

Till sist hade vi en informell och bitvis spridd locostpratstund. Cealm, Conco, Jonte och några till som jag inte kommer ihåg namnen på träffades vid köpcentret som heter Hälla om jag kommer ihåg rätt. Javisstja, Micael Å, Zetecmarodören, dök också upp med locostsällskap. Plus tre miljoner raggare, Svenssons, fjantar och pensionärer.

Hemfärden gick bra men med hjärtat någonstans i halsgropen. Det är uppenbarligen ganska bra att kolla oljan någon gång, särskilt innan en relativt lång resa.

Nu sjönk oljetrycket ner till nära noll i nedförsbackar, inbromsningar och kurvor. Kort sagt var det bara okej i motlut.

Vid närmare eftertanke har jag inte kollat sedan jag drog igång bilen för säsongen, och ärligt talat vet jag inte om markeringarna på stickan stämmer heller. Röret är skarvat med en slangbit och jag misstänker att stickan går längre ner i tråget än den ursprungliga nivån.

Link to comment
Share on other sites

Nyss hemkommen från Power Meet. Fantastisk evenenmang när stora delar av Västerås görs om till "rullande parkeringsplatser". Hälla parkering eller kanske Hälla-burnout-parkering låg tidvis i tjock dimma. Runt 23 eller lite före blev det ett ingripande som i sin tur resulterade i trafikstopp och runt 10 sirenförsedda utryckningsfordon kallade in som stöd omgående. Det innebar att i stort sett all trafik blev stillastående på Hälla.

Det var två "catwalk" för bilar som alla körde rundbana på. Med en avstängd medan ingripande och utredning var i full gång blir det stopp. Vid det taget ansåg jag att jag var klar med Hälla och med fördel kunde röra mig mot hemkommunen.

Link to comment
Share on other sites

Just nu (14:30 lördag 5 juli) börjar det regna i Arboga, cirka 6 mil från Västerås, men hur ser det ut i Västerås. Ett tag var jag lockad att åka till Power Meet med CealmSeven även idag men lockelsen verkar kantra och blir det resa så blir det i dieselbil med fast monterat tak och vindrutetorkare. Visserligen bara småstänk än.

Någon Västeråsare på forumet som kan uppdatera Power Meet vädret på plats.

Link to comment
Share on other sites

Synd att inte fler hörsammade "kallelsen" till träff på Hälla! Bilarna gör stor succé!

Vi hade en mycket trevlig stund där ute på Hälla - trots att vi inte har någon 7:a längre!

//kjelle

Link to comment
Share on other sites

Nyss hemkommer från Power Meet lördag, Hälla-parkeringen. Denna gång med dieselbil och tak. Såg inga Seven bilar på Hälla men det kanske kom någon efter jag åkt.

På vägen till Västerås var jag glad över bilvalet för vilket regnväder innan Köping. Därefter klarnade det upp och i Västerås kändes det kallt och ruggit med något litet ynka vattenstänk vid ett tillfälle. För övrigt uppehåll. Efter lite promenerade runt bilarna så åkte en varmare jacka på istället för sommarjackan.

Uppehåll hade det inte varit i Arboga trakten. Det var regn, åska och allmänt oväder. Men nu är det fint igen där också..

Det lockar att tanka CealmSeven igen och ta den över till Power Meet för ett kvällsbesök. Eller får nästa besök på Power Meet bli 2009 istället.

Link to comment
Share on other sites

Det var kul att träffa några 7-fantaster på Hälla i fredags och snacka RIKTIG bil.

Nu känner jag att inspirationen kommer tillbaka, garaget skall städas och bygget skall komma igång på riktigt.

Link to comment
Share on other sites

VÄlkommen r Anders och håller med dig att det var kul att träffa lite Seven-folk på Power Meet 2008. Ser fram emot ytterligare en byggtråd på forumet (när du städat klart garaget).

Edited by cealm
Link to comment
Share on other sites

Kul att träffa folk och snacka lite Locost

Även med de som kom utan sjua ;)

Hasse, Micael, Stigge, ? , anders och Calle

normal_pm20081.jpg

Hasses Westfield V8

normal_pm20082.jpg

Jonte och Stigge tar en tur

normal_pm20083.jpg

Cruisingbild från lördagskvällen. Betydligt mindre bilar än fredagen

normal_pm20084.jpg

Undrar när vi får se Micael åka sjua till träffarna ;)

normal_pm20085.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...