Jump to content

Ngra bilder på vår nästan färdiga bil


Recommended Posts

Hej alla!

Såg att det fanns länkar här på sidan till en flera år gamal och ouppdaterad sida om min och Hans bil, så jag tänkte visa att vi faktiskt kommit lite längre nu :D Bildern är tagna för ett par helger sedan på MGCCs KM på Knutstorp. Både Hans och jag deltog med samma bil, fast vi körde med olika klasser. Målsättningen var främst att lära oss bil och bana, samt att verifiera att allt fungerar som det ska på bilen även när man pressar den varv efter varv på bana. Med hemma modiferad sump, hemmagjord växelspaksförlängare, hemmagjord...... ja ni vet, så finns det mkt som kan strula. Men hör och häpna, det mesta fungerade!! Det som inte var riktigt 100, var bromsarna. Vi har standard Biltema belägg och slangar fram, samt standardolja i systemet. Efter ngra varv börjar bromsarna kännas rätt svampiga, så till nästa gång vi kör på bana får det bli lite nya grejor där.

Tiderna då?? Jo både jag och Hans körde på låga 1:15, vilket vi är rätt nöjda med så här första gången. Tror nog att det finns en hel del till att hämta när man vågar utnyttja fästet i R-däcken lite mer.... ;) Sen när där inte finns mer fäste att hitta i kurvorna, får vi väl göra ngt åt de 105hk i vår standard zetec 1800. Den ska väl gå att skrämma upp i åtminstånne 140-150hk utan att tappa speciellt mkt tillförlitlighet ;)

(OBS, bilderna är ryvärr rätt stora)

http://hem.bredband.net/b254115/Picture_1.jpg

http://hem.bredband.net/b254115/Picture_2.jpg

http://hem.bredband.net/b254115/Picture_3.jpg

Edited by Peter A
Link to comment
Share on other sites

Hej alla!

Såg att det fanns länkar här på sidan till en flera år gamal och ouppdaterad sida om min och Hans bil, så jag tänkte visa att vi faktiskt kommit lite längre nu  :D  Bildern är tagna för ett par helger sedan på MGCCs KM på Knutstorp. Både Hans och jag deltog med samma bil, fast vi körde med olika klasser. Målsättningen var främst att lära oss bil och bana, samt att verifiera att allt fungerar som det ska på bilen även när man pressar den varv efter varv på bana. Med hemma modiferad sump, hemmagjord växelspaksförlängare, hemmagjord...... ja ni vet, så finns det mkt som kan strula. Men hör och häpna, det mesta fungerade!! Det som inte var riktigt 100, var bromsarna. Vi har standard Biltema belägg och slangar fram, samt standardolja i systemet. Efter ngra varv börjar bromsarna kännas rätt svampiga, så till nästa gång vi kör på bana får det bli lite nya grejor där.

Tiderna då?? Jo både jag och Hans körde på låga 1:15, vilket vi är rätt nöjda med så här första gången. Tror nog att det finns en hel del till att hämta när man vågar utnyttja fästet i R-däcken lite mer....  ;)  Sen när där inte finns mer fäste att hitta i kurvorna, får vi väl göra ngt åt de 105hk i vår standard zetec 1800. Den ska väl gå att skrämma upp i åtminstånne 140-150hk utan att tappa speciellt mkt tillförlitlighet  ;)

(OBS, bilderna är ryvärr rätt stora)

http://hem.bredband.net/b254115/Picture_1.jpg

http://hem.bredband.net/b254115/Picture_2.jpg

http://hem.bredband.net/b254115/Picture_3.jpg

Ta och sätt i kammarna ifrån xr3i motorn så har du 131 hkr, lätt som en plätt. :thumbup:

Caper :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...