Jump to content

Vilka bilar som donator?


rallyelwood

Recommended Posts

Jag sitter och funderar på vilka bilar man kan använda som donatorbil i mitt framtida locostbygge. Ford Sierra, är ju ganska given. BMW E30, Opel Omega är några andra. Någon som har förslag på andra bilmodeller? Gärn med individuell bakvagnsupphängning och som inte kostar skjortan.

I och med att detta kommer att bli mitt första bilbygge och budgeten inte är så stor siktar jag på att plocka så mycket delar som möjligt från en donator. Som bekant "Ju fler donatorer - desto dyrare".

Edited by elwood
Link to comment
Share on other sites

Ford Granada? Då har du båda spindlar fram som går att använda, och individuell bakvagn (om än något klumpigare än Sierra kanske).

Link to comment
Share on other sites

Skall man ha en bil med så många delar som möjligt från samma donator, lågt pris, och delad bakvagn, så har du tagit upp de mest uppenbara, sen kan kanske Granada/scorpio vara alternativ. Peugot 505 har delad bakvagn, med fin, lätt och stark diff, som det inte sällan sitter diffbroms i. Mercedes har ju några kandidater.

Det tråkigaste är ju att de flästa bilar har någon, eller några delar som inte är lämpliga. Så det kan nog vara lämpligt att ha fler än en donator.

Sen beror det ju på vad man skall ha bilen till, glassätare, slalombil, banräser eller dragracer. Allt ställer olika krav.

Link to comment
Share on other sites

Det finns trotts allt inte särskillt många bilar med bakhjulsdrift, och färre och färre blir det desto nyare årsmodeller man kollar på. Förutom dom som redan är uppräknade så kan jag lägga till Nissan 180/200. Dessa bilar hör väll i och för sig inte till de allra billigaste, men dom är åtminstone bakhjulsdrivna och som gjorda för att vara seven-donator. Har man tur bör man kunna hitta grejer från dessa för någorlunda rimliga pengar, men så billigt som gamla fordar blir det inte.

Link to comment
Share on other sites

Men HALLÅ  .... Ni glömmer ju donatotbilens urfader.... Ford Escort MK2

Jo, men jag eftersökte förslag på bilar med índividuellt upphängd bakvagn. Dessutom börjar väl dem bli svåra att få tag i?

Det tråkigaste är ju att de flästa bilar har någon, eller några delar som inte är lämpliga. Så det kan nog vara lämpligt att ha fler än en donator.

Det är sant, men jag tänkte försöka ta så många delar som möjligt från en och samma bil. Ett tag funderad jag på motor från Alfa 75 och växellåda plus bakaxel från Sierra. Vi får se vad det blir, planerar att komma igång med bygget kanske nästa sommar... :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...