Jump to content

Skrotnings förslag uppåt väggarna


Thomas

Recommended Posts

Förutom det uppenbart idiotiska med att begränsa avställningstiden till ett år, varför skulle en sådan begränsning göra det svårare att exportera bilar illegalt öht? Jag fattar iallafall inte... Precis som att bilsmugglarna skulle bry sig om sånt. :banghead:

Link to comment
Share on other sites

Miljöpartiet har ju uttalat att de inte vill ha bilar punkt!

De tror att alla skall bo centralt och åka kommunalt, ett rejält hot mot vår glesbygd och mot oss som gillar bilar.

Nä, det finns många idioter men miljömupparna tar alla priser - överlägset!

fredrik

Link to comment
Share on other sites

Nja vedde mfl, Uppdragsgivaren till Naturvårdsverket är nuvarande Regering dvs de partier som är i majoritet denna mandatperiod. Mp kanske har specifika åsikter i ärendet men rätt skall vara rätt vem som är den reella uppdragsgivaren. Det är inte Mp utan Regeringen. Frågor mm om vad som menas skall ställas till Regeringskansliet så kanske ansvarig minister eller någon inom dennes förvaltningen ger ett svar.

RegeringsuppdragNV-01928-10.jpg

Sammanfattning i Naturvårdsverkets rapport:

Regeringen har gett oss i uppdrag att senast den 30 juni 2011 redovisa hur omhän-dertagandet av uttjänta bilar och bildelar fungerar i praktiken. I detta ingår att utre-da och kartlägga hur målen för återvinning uppnås och hur miljöhänsyn iakttas vid omhändertagandet av de uttjänta bilarna. I uppdraget ingår också att titta på hur ansvaret är fördelat mellan de olika ekonomiska aktörerna, hur tillsynen bedrivs och fungerar och om informationen och rapporteringen fungerar tillfredsställande för alla berörda parter. Vi har också tittat på hur systemen fungerar för konsumen-ter och markägare.

Naturvårdsverkets ärendenr NV-01928-10

Edited by cealm
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hämtat från opel klubb forum idag

Så här skriver Mia, chefsredaktör Wheels på Facebook idag:

Hej Gott folk! Vi vill bara informera om att de frågor och svar som Naturvårdsverket publicerar på sin hemsida, och som vissa klubbar publicerat på sina hemsidor och påstår att NV backar, på intet sätt betyder att NV backat i sitt förslag. Ingenting har i sak förändrats. De TROR fortfarande att de undantagit historiska fordon i sitt förslag. Problemet är att de inte förstår omfattningen och tiden många av våra renoveringa/byggen innebär. Alltså -kampen är INTE över och låt er INTE invaggas i någon falsk trygghet. Nu ställer vi våra förhoppningar till MHRF och att de lyckas få Miljödepartementet att förstå vad lagförslaget skulle innebära för hundratusentals entusiaster. //Mia

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...