Jump to content

highXspeed

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by highXspeed

  1. Hejes Jag kommer behöva göra en adapterplatta mellan motor och växellåda. Men då började jag fundera på och göra den som en del av ramen. Men då blir ju motor och låda stumt. Bra eller helt galet? Vibrationer stör mig inte. Ett exempel på platta som går ut och har fästen.
  2. Fick några minuter över så plocka fram mitt reserv block och topp.
  3. Uppdatering om motorn: Jag gillar information om grejer så tänkte dela med mig av lite information angående motorn jag har tänkt att använda mig av. Detta är dock inte turbo motorn. Utan en n/a/sugmotor. (men i grunden är 4g63t (6 bult) samma motor förutom andra kolvar och kamaxlar då om man ska kolla invändigt) Standard frågan brukar vara varför motorn kallas 6 bult. Det har och göra med att svänghjulet sitter med 6 bult istället för 7 som det är på de senare 4g63. I galant gti, vr4 och eclipse 90-92 finns 6 bult. Sen går de över till 7 bult. Det är också en fin maskin men 6 bult är starkast original. 16v 2.0 DOHC 85 mm borr x 88 mm slag Biffiga stakar original. Tar med en bild på 2g stakar som jämförelse Separat oljekylare samt separat monterat oljefilter (alltså oljefilter sitter inte direkt på blocket) 5 ekrade kamdrev (2g har 4 ekrar) Stora insugskanaler (1g är underst, 2g överst, 2g toppen har sina fördelar beroende på vad man har för effektmål) 60mm spjällhus (1g vs 2g som har 54mm) Oljekylda kolvar 9.8:1 kompförhållande Motorn är robust och går få ut mycket effekt med enkla medel utan att behöva byta ut så mkt delar. Nu kommer jag troligen inte behöva ha så mycket effekt med tanke på vikten på en midlana. Men ändå. Effekt är ju kul! Utan turbo så ger motorn: (kollar man på motorn vad den är byggd för så kan man snabbt räkna ut att den är väldigt strypt) 144hp@6500rpm 171nm@5000rpm Men tanken är att få bilen reggad med turbo då jag gillar turbo helt enkelt. Lite osäker på dock om jag måste ha en 4g63t vid reggning eller om jag kan regga med en 4g63 som jag monterat turbo på? Hoppas ni uppskattar lite nörderi. Jag är ett stort fan av 4g63 motorn i alla fall så valet av motor känns mer än rätt.
  4. Uppdatering igen: Lådan har anlänt och kommer verkligen behöva en tvätt 🙂
  5. Låter toppen! Får leverans imorgon av lådan men blev nervös att den är blytung!
  6. Uppdatering! Imorgon anländer växellådan! Sjukt taggad på att se vad pallen innehåller. Vikten är uppskattad till 50kg enligt fraktbolaget. Såg ett inlägg här i gruppen på hur växlarna ligger så det kommer testas. Annars är det nog inte så mycket jag kommer kunna kolla innan om den är i bra skick. En rejäl tvätt ska den få med. Men vad ska nu denna 01E låda hamna på för motor? En 5cyl audi motor vore helt klart trevligt. Ljudet är svårslaget helt klart. Om ingen redan räknat ut det så är ju hjulbasen hämtad från audi urquattro s1. Mest som en kul grej då jag kommer ha audi låda och hjullager/nav. Nej, motorn kommer bli en 2 liters 4 cyl 16v motor från Japan. Men ingen 2 liters 4 cyl som helst utan en 4g63 (6 bult)
  7. Snyggt byggt fräsig kärra som mulle meck hade sagt! 🙂 Hur kommer du göra med koppling och svänghjul?
  8. Det var ju faktiskt ett bra argument. Tack för du tog dig tid att svara.
  9. 3d Cad i alla ära. Men gör man en modell i kartong/papp så får man en helt annan bild av grejerna och det är lite så jag kommer jobba! 🙂
  10. Kul att höra! 🙂 Ja 3d cad är riktigt trevligt. Jag använder mycket papper och penna och införskaffat lite hårdare kartong för diverse modellbygge. Samt fått en galen idé där jag ritar upp hela ritningen i full skala och kommer sen ha över den till byggbordet. Frugan undra vad jag skulle med 10 meter, 150cm brett ritpapper till. När det gäller spårvidd bak så kommer det troligen vara drivaxlar som styr där med. Då jag som du vill använda original och inte behöva skarva eller special beställa. Hjulbasen är dock redan bestämd till 2224cm
  11. Kul att höra. 🙂 då jag redan nu vet att jag inte kommer kunna lägga så mycket byggtimmar i början så känns planeringen extra viktig då det är något jag kan göra hemma i soffan som sagt och istället vara så effektiv det bara går när det är byggtid. Men som du säger ibland måste man kanske gå tillbaks till ritbordet. 🙂 ah intressant angående din spårvidd. Vad var det som avgjorde att den blev bredare fram än bak?
  12. Tackar för information! 🙂 Gillar ditt bygge skarpt! Glömde nämna det i mina såg tankar. Gillar hur du tänker och räknar på allt.
  13. Någon som vet vad en DQS låda väger?
  14. Detta är ju inte själva byggtråden då jag just nu är i själva planering stadiet. Tänkte skicka ut en liten fråga. Hur många här planera en massa innan ni började bygga eller blev det bygga och planera samtidigt? Har som sagt fått hem boken nu och börjat lite lätt och rita upp hur jag kommer vilja ha själva ramen/chassit. Kommer som sagt utgå ifrån original ritningarna på midlana. Men kommer förlänga och förkorta. Sitter och funderar nu på om man som byggare redan nu kan bestämma vad man vill ha för hjulbas, spårvidd fram och bak? Någon kanske har lite input? Mesta vikten kommer ju vara bak så gissar man vill ha mer spårvidd bak än fram? I boken så är det spårvidd 64" fram och 60" bak och hjulbas 96"? Men då är ju motorn tvärställd..
  15. Kul att höra att du gillar den från biltema. Väljer mellan den och julas. Hur är det med bladen? Hållbara eller har du bytt till annat blad?
  16. Tjenare. Gillar ditt bygge! Fasen vilka trevliga spindelleder du hitta. Inte sett gängade på det viset förut.
  17. Absolut ingen expert men skulle också lägga min röst på nr 8. Intressent detta. Kommer framöver bygga en midlana så kommer också ha utrymme fram för att förstärka upp chassit. Så tar nog med detta i tankarna.
  18. Uppdatering: Nu kan planeringen börja på allvar. 🙂
  19. Ja lite så 🙂 Grymt helt klart. Fast ditt bygge är bra mkt grymmare. Älskar kolfiber!
  20. Jo fick svar i mitt andra inlägg. Att det handlar såklart om vart och hur det sitter osv. Vilket är självklart. Men är lite snabb ibland och fråga innan jag tänkt klart helt. Men skönt och veta att det inte är totalt förbjudet 🙂
  21. Tusen tack 🙂 helt med på att man måste tänka på vart och hur.
  22. Fasen jag tyckte jag hade letat överallt här om just böjda fyrkantsrör. Vad säger sfro om böjda fyrkantsrör i chassi? Någon som vet?
  23. Hitta lite trevliga breda bakdäck när jag googla runt lite.. Fler som gilllar?
×
×
  • Create New...