Jump to content

highXspeed

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by highXspeed

  1. Toppen tack! 🙂 Då ska jag kika på Miata styrväxel!
  2. Intressant. Vad har du valt för styrväxel? Var det svårt och korta?
  3. Funderar på att diskutera kommande bygge med SFRO. Kan man göra det utan att ha ett bygge? Hade givetvis kunnat skriva ut allt här men vill samtidigt vara lite hemlig. Vem kan man bolla sina idéer med?
  4. Jag ska bygga en midlana men med rakställd motor och audi 01E dqs växellåda. Så kommer förlänga chassit lite efter sittbrunnen ev korta ner främre delen med.
  5. Kör väl en liten uppdatering igen! På lördag drar frugan och jag till Linköping med bil och släp och hämtar en hel del roliga bra och ha grejer till bygget! 🙂 I paketet ingår ett locost chassi bland annat!
  6. Det funkar ju det med 🙂 Men har inget chassi klart än heller. Men boken är skickad nu. Ska blir spännande och få den och kunna planera. För kommer behöva ändra en del på chassit. Vad har du för dimension på rör? Jag tänkte ha huvudbågen 45x2.5mm men såg vissa byggt med 38mm..
  7. Ska jag kolla upp 🙂 gissar de finns ritning i boken när jag väl får den. 🙂
  8. Uppdatering: Nu har jag fått priser på lite material. 40x40x3mm och 50x50x3mm Funderar på om jag kommer behöva någon mer dimension. Svårt och veta just nu då jag väntar ivrigt på boken. Men dessa är till själva bottenplattan eller vad man ska kalla det. Har fått en bild av en midlana byggare här i forumet. Åter igen tack för den!
  9. Lyckas ta en screenshot på hakar jag skrev om. Det ser iallafall sjukt smidigt ut. Men troligen bara sjukt onödigt jobb.
  10. Hejes! Min hjärna går på högvarv i ibland så måste få svar på några ?? Är dessa grejer godkänt när man bygger ett chassi/ram?! Om man vid något tillfälle skulle hamna vid det läget att man vill ha ett böjt fyrkantsrör i chassit. Sen har jag även sett massa klipp på där de gör som uttag och hakar som gör att rören hakar i varandra som ett pussel? Snubbla över ett klipp också på Instagram där en bygger ett chassi för en hotrod där vissa delar är bultade i chassi för att lätt kunna lossas om det behövs. I detta fall var det subframe om jag inte minns helt fel. Hittar inte klippet nu igen.
  11. Minns du via vilken säljare på ebay du köpte? Fick du några problem med leverans? Tänker tullen osv.
  12. Liten uppdatering. Kommer som sagt göra en redig projekttråd framöver när det drar igång ordentligt. Nu är det mycket planering. Men följande har hänt: * boken midlana beställd * växellåda 01E DQS köpt och fraktas just nu till Sverige (sjukt nervös vad som kommer dyka upp) * utökat verkstad/garaget med en pelarborrmaskin Inväntar prisuppgifter på diverse fyrkantsrör dimensioner på ett lokalt företag. Då frakten var väldigt hög på detta om man skulle beställa.
  13. Intressant. Visste vi har rabatt. Men visste inte att de kan bocka med.
  14. Det låter intressant. Bättre utbud med 108mm om jag förstått rätt.
  15. Hejes Har köpt en 01E DQS växellåda men har dålig koll på dessa lådor. Kollar runt lite efter passande drivaxlar ev drivknutar. Är det samma knutar till alla 01E låda eller måste jag gå efter vilken motor växellådan kommer ifrån? Tar gärna tips på någon som kan gifta ihop axlar med andra yttre knutar.
  16. Är visst lite expert på att uppdatera gamla inlägg. Gjuter du än Henke? 🙂
  17. Hejes! Jag skulle jätte gärna vilja ha lite mer info om audi lådan 01E DQS som jag kommer använda i mitt kommande bygge. Men då jag älskar fakta om saker så skulle jag uppskatta om någon sitter på lite bra info. Förstår många använder denna när de bygger ex. gt40
  18. Har tyvärr inga mått men skulle nog satsa på att försöka få någon att svetsa om växellådan istället? Men antar du redan tänkt på det med. Kommer själva köra audi låda på en motor som inte är audi. Finns adapter men kommer välja att svetsa om lådan. Nackdelen är ju om man rasar lådan men audi lådorna är nu kända för att hålla bra. Vilken audi låda ska du använda?
  19. Toppen tack 🙂 tyckte allt rören såg mer rejäla ut än 25x25.
  20. Gammal tråd de vet jag. Men kändes dumt och göra en ny. Någon i Kalmar län som bockar? 🙂
  21. Det kommer bli en trevlig mix av miata, saab 900, volvo 240 och ford sierra men också opel corsa. Tanken är att bygga egna spindlar men inte bestämt vad jag ska utgå ifrån för lager/nav än.
  22. Inte missat det bygget 🙂 Kul att redan ha en som kommer följa. Ska beställa midlana boken inom kort. Samt inhandla lite bra ha grejer framöver och städa i ordning garaget innan allt drar igång helt. Men ska iväg och hämta ett locost chassi i början på maj. Inte för jag ska bygga en locost men var lite bra och ha grejer med i paketpriset. Motor har jag redan och lite annat. Växellådan blir audi 01E låda helst en dqs.
  23. Ja absolut 🙂 Finns så mycket kul byggen och studera. Man plockar lite idéer lite överallt och blandar ihop i en egen mix. Planera kan man nog aldrig göra för mycket så kommer nog hamna där med och känna så.
×
×
  • Create New...