Jump to content

Bushido

Forumdeltagare
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Bushido

  • Birthday 06/03/1990

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Interests
    Bilar, hojar, flygplan... Det mesta som har en motor.

Profile Fields

  • Namn
    Anton Lundahl
  • Ort
    Lund
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. Den känns solid och bra, mitt bord är gjutet så vitt jag kan se. Tungt, tjockt och stadigt är det hur som helst. Spännmekanismen funkar bra. Graderingen är som sagt inte helt enkel att ställa rätt, men det funkar acceptabelt. Det enda jag märkt är att om man ska spänna något i 45 graders vinkel så tenderar spännplattan att glida lite mot mothållet, men det tror jag inte är något som stör. De sluter tätt ihop och håller vad man nu ska såga i stadigt och bra.
  2. Har precis fått hem min maskin (Fyra dagar från UK till Sverige för 30£, är inte det bra så vet jag inte vad!) och hunnit testkapa lite, och jag kan bara säga WOW! Jag är mäkta imponerad. Började så smått med att kapa i en träbit, gick helt oklanderligt och snittet blev fint. Tog därefter ur träbiten ur "skruvstädet" och ersatte det rakt av med ett 70mm stålrör med 4mm väggtjocklek. Klingan bara for igenom röret som vore det gjort av smör, utan minsta spår av slitage på klingan! Snittet blev rakt och fint och, otroligt nog, helt svalt! Gradskivan är väl inte hundra procent exakt, men ger en fingervisning om var man hamnar. Vill man ha tiondelsprecission kan man ju alltid göra som AnersK tipsade mig om och testkapa en skitbit först och ställa in tills man fått rätt gradtal, och sen byta till det man egentligen vill kapa. Den håller graderingen väldigt bra mellan kapningarna. Väldigt nöjd med min såg :)
  3. Evolution rage metallkap beställd, så fort den anländer här hemma ska det bara byggas ett bord och sen kan jag börja bygga ramen!

  4. Nu kan jag i stort sett ingenting om Cobrorna, men finns det ingen chans att den är äkta då?
  5. För de som är intresserade av en Rage 2 så kan jag rekommendera följande säljare: http://cgi.ebay.co.uk/EVOLUTION-RAGE-2-240V-355MM-MITRE-CHOP-SAW-14-2000W_W0QQitemZ390278469077QQcategoryZ20785QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6268123768765425712 160£ för själva maskinen och ytterligare 30£ för frakten till sverige. Ca 2000 kr för en maskin som i Sverige kostar uppåt fyra! :notworthy:
  6. För att handla på Ebay måste du vara medlem och ha ett paypal-konto att betala genom. Det är väl därför kortet inte funkar. Eller har jag missuppfattat?
  7. Jag är lite sugen på att köpa en sån, får man fråga vilken firma i england du köpte din hos? Ringdahls maskiner för dem här i sverige, men de är dyra... Och beijer har bara klingorna numera, och de passar (så vitt jag vet) inte i några andra maskiner. Har kollat runt lite på ebay ch det verkar som att man kan få ner priset rejält genom att importera själv, men man ska hitta någon som kan tänka sig att skicka internationellt också... Mvh Anton.
  8. Vad ska du ha för växellåda till den? Kanske står i tråden men jag hittar inte så... Mvh Anton.
  9. Bushido

    God Jul!

    God jul allihop! Fått några roliga klappar?:)
  10. Fyrkantsprofiler och rör inhandlat, bara att komplettera med lite verktyg samt svetsgas och sen kan man börja bygga!

  11. När jag pratade med min besiktningsman sa han att det absolut viktigaste var att bärarmarna skulle tillverkas av runda sömlösa normaliserade hydraulrör på 25mm i diameter och 3mm godstjocklek. Sen kudne fyrkantsprofilerna vara lite vad de ville så länge de levde upp till materialspec och sträckgräns (225 n/mm^2) och hade minst 25*25mm sidor och 2 mm i godstjocklek. Så ska du ändå göra om bärarmarna så borde nog resten kunna ta sig igenom då de flesta 25x25x2 fyrkantsprofiler är "standard":)
  12. Hur punktar du då ihop annars? För inte svetsar du väl ihop bitarna helt innan de alla sitter mer eller mindre på plats? Det är ju det som är fördelen med MIG så att säga, enhandsfattning, ett tryck på knappen och bzzt! så har du en svetsloppa som håller saker och ting på plats. Med TIG ska du ju värma på området, sätta till tillsatspinnen och få ihop det hela. Jag trodde i alla fall att de flesta likställde punktsvetsning med MIG, men jag kan ha fel:) Men på tal om tigsvetsar, jag funderar på att komplettera mitt garage med en sån här: http://www.tradlost.se/shop/product.php?productid=16708&cat=0&page=2 Verkar vara i stort sett samma maskin som scandtig säljer, samma specs, samma utseende och samma tillbehör. Någon som vet något om firman som sådan eller som till och med testat svetsen? Verkar väldigt prisvärd, två års garanti på maskinen dessutom...
  13. Kan man få mer info om den någonstans?:)
  14. Är inte den där bakhjulsdriven? Jag kanske är blind, men var står det fyrhjulsdrift?
  15. Framtyngden är ju i och för sig något av ett problem... Fast rent allmänt innebär väl fyrhjulsdrift väldigt bra väghållning? Grepp överallt och sådär, kurvtagning borde väl bli ganska bra om man bara får till viktbalansen?
×
×
  • Create New...