Jump to content

Norrland

Forumdeltagare
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Norrland

  1. Har en saab 9000 -96 2.0 ltt som jag skulle vilja bli av med. motorn är urplockad för ett påbörjat projekt som inte blir av... Står dock uppe i skellefteå men hör gärna av dig om det är intressant
  2. Tackar för det svaret! Fanns mycket bra läsning där då det är väldigt likt det jag(vi) håller på med! Har för övrigt väldiga bekymmer med upphängnings-geometrin. Skulle uppskatta hjälp med detta, om någon vänlig själ skulle kunna tänka sig att räkna på detta åt oss så vore det underbart, denne skulle självfallet belönas med ett flak ÖL eller någonting annat om så önskas! :bowdown: En del mått har vi som inte går att ändra så om någon skulle vilja göra detta så måste ju dessa mått tas med i beräkningen.
  3. Det är alltså en sådan här jag letar efter :)
  4. Väcker liv i denna gamla tråd då jag är på jakt efter en stol som köpt på jula som har utgått ur deras sortiment. Tror att det eventuellt kan vara stolen som ni pratar om men då inga bilder finns kvar är jag inte helt hundra. Stolen är svart och grå, justerbar i ryggen och i längd-led. Skulle gärna få tag i en sådan stol! Om det är någon som tror att ni har en sådan till salu får ni hemskt gärna skicka ett pm så kan vi försöka lista ut om det är rätt stol.
  5. Skulle vilja få tag på lite mer matnyttig information om vinklar längder med mera på bärarmar, fjädrar med mera, har sökt i Sfro boken efter rekommenderad litteratur men hittar inget, har dock för mig att det har stått någon stans. Är det inte enklast ändå att byta ut spindelleden? Vilka skulle fungera? Alltså vika spindlar är godkända för dragande krafter?
  6. Ingen som har någon bild på en "gungbrädes-upphängning"? Vore intressant, även länkar eller litteratur där man kan läsa mer för att få rätta proportioner, vinklar med mera. Om jag tänker rätt nu så är ju nackdelen med gungbräda att det tar upp mer plats(dämpare) inne i chassit.
  7. Bak kommer vi att ha dämparen på övre bärarmen så den räknar vi som helt okej alltså. Bilen kommer att hamna i det viktintervallet ungefär, så vad bör vi göra för att få sätta dämparen på den under bärarmen fram (där mindre än 50% av vikten kommer att vara)?
  8. Nu har vi införskaffat 4st saab 900 spindlar som ursprungligen haft a-armar och därför undrar vi om vi kan använda själva lederna på spindlarna i bärarmana vi ska tillverka. Om det nu skulle vara möjligt att använda själva lederna, vad ska vi tänka på när vi bygger bärarmarna? Vi har inte gjort några fästen i ramen än så där finns hur mycket anpassningsmöjligheter som helst. Vilka fästen är "bäst" på ram-sidan?
  9. Har nu kommit fram till att vi kommer att använda saabspindlarna bak, och därmed fästa fjädern på det övre bärarmsfästet. Men söker efter en annan spindel fram eftersom vi gärna vill ha fjädern på den undre bärarmen här, vilket inte verkar funkar/blir klurigt med saab spindeln. Det vi söker är alltså en spindel med bultmönster 108/4, skivbromsar, gärna dubbla a-armar sedan tidigare samt möjlighet till att fästa fjädern i undre bärarmen. Bärarmarna kommer vi att tillverka själva i vilket fall.
  10. Återupplivar denna gamla tråd. Jag har en vanlig gersåg som är på 1800w och vid nollmotstånd gör den 5000rpm. Min fråga är om det skulle funka att sätta ett sådant blad på denna och kapa stål med? Någon som vet?
  11. Ingen som provat? Nu vet jag iaf efter några timmars mekande i -15 att drivaxeln från vår bil inte passade i navet från saab 900 <94. Någon som vet om vår drivaxel passar i något ford nav? Eller om hela vårat nav passar i en saab 900 spindel? Alternativt någon annan spindel som har dubbla a-armar? Börjar kännas hopplöst redan innan bygget har startat på riktigt :unsure:
  12. Tack för svaren! Passar min drivaxel (saab 9000 -96) rakt av i en spindel med nav från en ford sierra eller saab 900? Eller andra för den delen? Bultmönster spelar ingen roll! Någon som testat och vet? Då menar jag bara den yttre delen, splines och så, altså spelar ingen roll om drivaxeln är en annan längd eller så. Det är tänkt att bli ett riktigt hemmabygge, ingen superseven men förhoppningsvis en Locost! :) Projekttråd kommer förhoppningsvis inom kort!
  13. Jag hittade tråden men tyvärr behandlade den saab 900 och inte saab 9000. Så är det någon som vet om drivaxlarna från saab 9000 funkar till spindlar från saab 900? Och om det nu skulle vara så, fungerar det att flytta över bromsskivor+ok från 9000 till 900-spindlarna?
  14. Men passar drivaxlarna rakt in på spindlarna från saab 900? För det funkar väl inte med ford spindlar? Berätta nu för nybörjaren hur det ligger till ;) Tack! :)
  15. Du har ingen bild på hur du gjorde det? Nej, 9000 spindeln behöver drivaxeln igenom sig, blir i så fall en specialare med fastsvetsad kapad axel. Vore ju kanon om ford hade det, borde ju gå hitta på skroten. Men bak blir vi nästan tvugna att ha saab spindeln då vi har kvar saab drivaxlarna.
  16. Har nu införskaffat en donator bil som är en saab 9000 -96 2,0t som jag tänkte ta så mycket delar som möjligt ifrån. Så min fråga är om det funkar att använda spindlarna från denna, att sätta dubbla a-armar på? Kommer förmodligen i så fall att skaffa ett till par framspindlar så jag har framspindlar både bak och fram på det nya bygget. Någon som har erfarenheter av detta? Bilder vore kanon! Eventuellt förslag på andra idéer uppskattas! Men vill ha samma bultcirkel runtom, vilket är 4x108. Tacksam för alla svar! :)
  17. Räcker det med en följesedel med materialkvalitén för SFRO?
  18. Japp, det är delbart med skruv. Kan jag då använda det fästet till övre bärarmen och använda det ursprungliga "nedre bärarms-fästet" till en egenproducerad nedre bärarm? Tänkte även höra om jag får ha denna i min bil? http://www.ridetech.se/Shop/Index.php?sArtId=FC-01
  19. Om jag inte är helt ute och cyklar så är det en mcpherson. Fjädern går iaf som till toppen på spindeln.
  20. Tänkte höra om jag kan ta spindlarna med mera från en saab 9000 -96 och ändå göra dubbla a-armar till dessa?
  21. Duger dessa material till att bygga bil på? 100x50x4 (S355JR) Bärande balkar 25x25x2 (S355JR) Resterande delar på ramen Rör Ø25x3 (S235) Bärarmar. "Materialet S355JR är varmvalsat och har en sträckgräns på 355N/mm2 och ska helst inte belastas med mer än så. Brottgränsen ligger på 490-630 N/mm2."
  22. Tänkte höra hur många som kör med abs på sina bilar? Överskattat? Styrservo?
  23. Okej! Tackar för svar. Men att byta turbon till en annan modell kan bli svårare?
×
×
  • Create New...