Jump to content

Arne k

Forumdeltagare
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Arne k

  1. Jag skall kolla upp vilken bredd jag har. Någon sa att man skulle satsa på Volvo 240 Axel. Men då passar ju inte fälgarna sen. Skit!

    Har cortina samma bult mönster som jag? 100/4

  2. Jag söker en ny bakaxel till mitt bygge. Den jag har i dag är en Opel kadett 1200 axel. Jag behöver en ny axel som det går att montera difbroms på eller sitter original. Kör mycket bana och det bara spinner på inner hjulet när jag svänger. Vad skall man skaffa?

  3. Jag har också ett "missljud", tydligast vid stadskörning och gas-släpp på 2:an. Har inte analyserat var det kommer ifrån men måste se om det går att få bort.

    Lyckas du så hör av dej vad du gjort

  4. Nu är bygget klart! Har kört ca 50 mil nu med den. Men när jag kör och drar på så hörs inget ovanligt i kardanen, men när jag släpet gasen så skårar det som fan i kardanen. Presis som den kommer i vibration! Kan det vara så att det är för mycket spel i bakaxeln (diffen). Jag har en rally låda med rakskurna drev kan det vara den? Det är samma sak i alla växlar. Det är kanske vanligt, tanke på ingen ljud iso, och lätt bil?

  5. Jag har slang från ventil kåpan till en behållare som tar hand om eventuel ojla. Jag har ingen anslutning på under sidan av insug. Men jag har anslutning som det visas på bilden tidigare den röda tror jag att det var. Måste jag ha det på under sidan?

    Jag har ford Typ E/ quife låda. Jag har satt ett stöd lager där!

  6. Hej Igen! Jag har ljudämparen utan för karosen. Men har dragit en under bilen som jag skall ha vid besk. Får nog tillverka en själv senom det inte går att köpa. Kan man inte stoppa lite stålull in i ljuddämaren så länge? Nu har jag varit ute och provat bilen. Det gick nästan bra. Problem med kylningen. Jag skall försöka förklara hur jag har det, om det är fel tro! Vist sitter vatten pumpen i motorn!? Har pluggatröret där bak som skulle gå till värme elemntet. Slang till kylaren från termostaten, sen från kylaren till vatten pumpen. Sen har jag monterat en expansions tank som det går en slang ner till ett t-rör innan vatten pumpen. Det som hände var att när motorn blev varm så tryckets vattnet ut genom tanken exp tanken. Var ligger felet tro? Skall systemet vara helt slutet?

×
×
  • Create New...