Jump to content

Kelso

Forumdeltagare
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Calle Andersson
  • Ort
    Lund
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. haha ja. har byggt upp en modell av min 9A i ett program som används av biltillverkarna för att projektera motorer. dock extremt komplicerat så måste hitta fullständiga kamdiagram. Kommer jag någonstans så kan det bli kul att se resultatet :)
  2. hur mycket hade du tänkt räkna på insug och avgas? om du ska komma upp i samma effekt eller lite mer än turbosnurran så lär där ju krävas en del. funderar själv på att skaffa pipmax för att simulera lite. har haft ganska vettiga resultat från det när vi räknat på en Formula Student-motor. följer projektet med spänning :)
  3. intressant :) liknar det jag själv planerar att ha i min (när planerna förverkligas). Jag tänker köra 9A (2.0 16v) N/A. så ska bli kul att se vad du gör med din :) separata rullspjäll hade jag gillat ;)
  4. Läste hela din byggtråd igår Morty! Mycket inspirerande och ett riktigt fint bygge! Har inte hunnit igenom hela Magoo's ännu men på god väg! Borde gå att få ihop en växellåda som passar på motorn utan några jättejobb. Har varken tillgång till fräs eller svarv själv så vill undvika så mycket sånna jobb som möjligt! Men en sprängkåpa från Belgien såg ju nice ut annars :) Har även suttit och klurat lite på Porsche's frontmotorlådor...
  5. ja, det är väl bara att köra på! tänkte oxå att det är lite kul med något annorlunda. största bekymret är väl att hitta ett sätt att få bakhjulsdrift med den motorn som egentligen sitter tvärmonterad och för framhjulsdrift... har funderat lite på Audi 4WD låda med svetsad diff och urplockade framaxlar. någon som har hört något om nån sån lösning innan? ska nog passa på motorn i alla fall...sen är det bakvagnen. vill ha delad. tittat lite på Sierra. många tankar har man. och det är ett tag kvar tills jag kommer börja. Ska först fixa min nuvarande bil så den är i perfekt skick när jag säljer den. så alla frågor är mer förberedande.
  6. jo helt sant. allt är relativt. men man vill ju helst inte hamna över 700-800kg...har väl inte kommit så långt så jag jag satt en budget.
  7. Tjena. Jag är helt ny här på forumet och ny i Seven-världen över huvud taget. Nu är det så att jag har viljan och planer på att bygga en. Ram efter boken hade jag tänkt. Resten är jag lite osäker på. Jag har en VW 9A-motor stående (16v 2.0l). Den sitter ju normalt tvärmonterad så det blir lite pyssel. Sen är huvudfrågan om den motorn är för tung? Skulle tro att den väger runt 150kg. Målet är att bygga en så lätt bil som möjligt (sett till ekonomi och tid) och då vill man ju inte använda en onödigt tung motor! så...är den onödigt tung? :) kan ju tillägga att jag kört VW innan och har hyfsad koll på grejerna. det ger ju sina fördelar med... Tack på förhand!
×
×
  • Create New...