Jump to content

ekis

Forumdeltagare
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Peter Ekelund
  • Ort
    Hofterup,Skåne
  • Locost-status
    Förbereder locost-bygge
  1. Jag skulle tro att du får de svar du behöver här E märkning HCR säger mig att det är en hel o halvljuslampa för halogen. E12(Austria) anger vilket EU land den godkänts i för bruk inom EU samt A02(med positionsljus) anger att den ska sitta fram. En pil kan mycket väl finnas som pekar på vilken sida den ska sitta.
  2. Anders, ifall du läst mitt inlägg så ser du att detta är för oss som INTE har ngn sk Pipe Notcher. Jag vet att det går att kapa till rörändar med specialverktyg, cirkelsågar i pelarborrar, svarvar mm.
  3. Att svetsa ihop två rör vinklade med varandra är väl inte så svårt? Men att kapa till rörändarna är. Har man maskiner för jobbet så är det enkelt. För oss andra finns det ett kalasprogram som man anger rördimensionerna i, och sedan skriver ut en mall man kan lägga runt röret och rita efter. Sedan är det bara att sätta kapen i röret. Tubemiter instruktioner - halvägs ner på sidan Tubemiter program
  4. ekis

    Sjungande Ljud.

    Vi har lite svårt att bedöma var ett sådant ljud kommer ifrån då vi inte kan höra det själva. Försök att komma fram till när det låter mest. Ifall det låter mest när du gasar skulle det kunna var från växellåda eller diff. Ifall det inte förändras nämnvärt under belastning skulle jag satsa på ngt lager. Låter det lika på alla växlar? I vilket fall är det ett ljud som kommer från transmissionen någonstans och kommer att kräva en reparation. 1200 är inte dyrt så oavsett var det kommer ifrån så får du andra delar för pengarna. Den sjungande delen kan du ju handla separat från skroten när du väl fått fram vad det är. Går det att hissa upp bilen på en lyft och köra den med hjulen i luften så du kan lyssna från utsidan? OBS, gör detta på ett säkert sätt så den inte kan falla ner!
  5. Hehe... ja det kan man ju undra. Opeln är en riktig go gammal pärla som ska renoveras. Lite smårostig, eller duktigt rostig kanske man får säga. En ovanlig modell värd att bevara. Den äger min polare. Vad var det man sa "Köp en Opel, bli nöjd o belåten, se Sverige genom plåten..." En liten update på min Locost kan jag släppa samtidigt. Det har börjat trilla in små paket med mums till bygget. Häromdagen kom lite grejer från RallyDesign, svampar, Transit och Maxiled. Idag knackade Posten på dörren och lämnade över ett tungt paket med bärarmar!
  6. Du har en bra synpunkt Thomas. Ska fundera mer på det. Inte speciellt svårt egentligen att smida ett eget.
  7. Jag har sett Timos grejer också, men röret ser ut att kunna passa i en Sierra, inte i min Locost?
  8. Kitpartsdirect såg intressant ut. Tackar.
  9. Dags för en första bild på chassit. Som ni ser är det en bit kvar... :prop:
  10. Ja, finns det någon som har ett begagnat, nytt eller vet var man handlar ett så är jag intresserad. Peter
  11. Stående pedalställ verkar vara lösningen. Jag har sett att det är rejält smalt för fötterna. Får se vad man kan åstadkomma med mallar mm.
  12. Tack ska ni ha! Är man inte för lång är man för kort, eller bred eller tung eller gammal..... Ja, allt utom skroten måste ju vara nirvana för en bajsbeige Sierra utan rutor..... Kan någon med insikt förklara för mig varför stående pedalställ skulle vara bättre för långa?
  13. Tack för det Kilkenny! Är 200cm så jag har en tuff uppgift, men tycker att det borde gå då jag mätt och funderat. Bilder kommer såklart att finnas.
  14. Hej alla! Nu har jag smugit runt i bakgrunden ett tag och läst ögonen blodiga på forumet. Tyckte det var dags att presentera mig. Peter Ekelund, bor i Hofterup strax intill Barsebäck. Har skaffat mig ett påbörjat bokrams chassi som kommer att byggas ihop i Bårslöv(Helsingborg). Delar till hjulupphängningar är beställda och donator är inhandlad. Det kommer att bli en standard lösning med Sierra(1986) delar och Pintomotor. Som inte ryker blått! Trodde inte mina ögon när vi startade donatorn. Hittade bilen billigt(1000kr) på Blocket. Jag är lång så det svåra kommer att bli att smida till en bil som jag får plats i. Kommer att uppdatera här lite då och då under byggets gång. Det första som kommer att hända under den närmsta veckan är demontering av Sierran.
  15. Du tänker säkert på en sk. "kederlist". Uttalas med sche-ljud. Finns bla. på gamla folkor eller som metervara på många biltillbehörsfirmor. Här är ett exempel. http://www.kuntze.se/index.asp?sidid=25&oldSidid=25&ArtGruppnr=612&UnderArtGrupp=A&ProduktOmrade=Plastlister&SokOrd=undefined
×
×
  • Create New...