Jump to content

Pulvermannen

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pulvermannen

  1. Tyvärr har det stått still med bygget Mattias.. :wacko:
  2. Tanken är väll att det skall hålla om det händer någon olycka...sedan tar jag vad jag har i uthuset..så därför kan det kanske bli lite kraftigt ibland. Jag hadde tänkt att ha den till jobbet...och där har ju blivit en och annan viltolycka...Körde Bla på ett rådjur med MCn en natt i 90...det var så att pälsen på rådjuret hadde tryckts in mellan framfälj och däc, det går åt lite kraft till det...Då är man glad att man inte sitter i rullstol. Dagen jobb svetsat dit en plåt som håller pedalerna och ändrat på pedalstället.. Och så andra sidan av Danskan...*L*...Det är tydligen mer intresant än bilbygget.. ;)
  3. Jodå mer bilder finns men det finns kanske dom med dåligt hjärta här...som inte tål sådana.. :lol:
  4. [a ttachment=6269:15_feb_004_mindre.jpg] Denna helgen har det blivit mera kapande ,punktande och svetsande av profiler till bakvangnen..
  5. Jag har beställt två låsmuttrar till mina övre kulleder till famvangnen för 52 kr st +moms...och jag vet inte ens hur de ser ut.. :wacko:
  6. Jag har jobbat hela helgen men har kapat till lite nya kryss och förstyvningar...det blir meter.. :huh:
  7. Stackars dom som du eventuellt skulle kolidera med..*L*det blir inte mycket kvar av dom.. Men vist är det bättre med lite extra om det händer något...för orginalritningarna är inget vidare. Några dagar efter jag pratade med dig så sprang det upp ett stor vildsvinsgalt framför bilen när jag var på väg hem från jobbet på natten...då klarade jag det tack vare ABS bromsarna och lite tur.. Men vad skulle hända om man körde på en sådan med en Locost som inte har några förstärkningar.. Du är otrolig att jobba...Imponerande.
  8. Idag har jag sågat av Kardanaxeln lite grovt för att kunna göra fästet till dess upphängning. Har gjort fästet till växellådan som sitter längst bak..hittade ett kraftigt plattjärn som suttit på en skördetröska ute i uthuset till det...Det är väll Locost.. ;) samt fått dit lite 4-kantsprofiler...så det går så sakta framåt..
  9. Ja ett litet och behändigt paket... :thumbsup: på 48 kg..så nog får den rumpan plats..
  10. Dagens arbete tillverkat fästet Motor /växellåda..och börjat på kardantunneln.. Nu börjar det bli lite roligare när man ser att det syns vad man gör... :D
  11. Ja dom där Danskorna är inte dumma...det kan behövas lite annat att tänka på emellanåt...förutom motorfästen och olika vinklar...
  12. Problemet är ju inte bara att allt tar längre tid och att tiden inte räcker till....kanske fler som märkt det... :thumbsdown: Men sedan kan det ju komma andra distraherande saker emellan...som är svårt att säga ifrån... :wub:
  13. n Efter en helg med lite dans och en förskylning som inte verkar försvinna har jag kommit igång igen....Phhuuu Jag har kortatat upp sugröret till oljepumpen och skruvat dit det + sumpen.. Dagens jobb var att lyfta upp motorn och rikta in ,palla upp den..börjat lite med motorfästena..
  14. Här har inte hänt mycket har jobbat hela Helgen på Jobbet..sedan är det 4 kvällar kvar på jobbet innan lediga veckan om Frdag. Har dock hunnit med att fixa oljenivågivaren i sumpens botten..en kompliserad grej att korta upp...inte undra på att BMW är dyra att köpa... Tillverkat nytt sugrör till oljepumpen,det gammla var ju för långt.
  15. Massor...har inte vägt den...men BMWn har ju orkat med den förut...nu borde den bli tonnet lättare..
  16. Nu har jag kommit lite längre med fästen till bakvangnens gummiupphängning....inte lite jobb med dom.. Det blir kanske lite klumpigare men ger en bra viktfördelning och bra komfort. Men jag får väll säga som cealm att jag har C-kort med :lol:
  17. Ja det är inte så dummt....men det gick åt hela sommaren att städa ur så jag kom in...slänga allt sket i uthuset så jag kunde bära ut grejerna i garaget... städa ur källaren under med.. det blev närmare 3 ton skrot...*L* men de betalade ju bra för det då...
  18. Det blir nog inte som på skissen jag lade in först... Jag har börjat lägga in bilder under Byggen...
  19. I Söndags mätte jag ut platsen för Bak och framaxel och skruvade fast dom i bänken...lite bakvänt mot vad andra gör.. :icon_oops: . I Måndags var den stora dagen att börja kapa till fyrkantsprofiler...
  20. ÅHhh det funkade.. Jag börjad förra veckan med att göra balken till bakaxelupphängningen smalare ,för den var alldeles för bred för att få plats.. Tog också med sumpen till jobbet och tog av 4 cm på höjden....trodde jag gjort bort mig när jag skulle provsvetsa på biten som jag skurit bort...det blev bara ett stort hål... :banghead: Men jag fick till det till slut..
  21. Testar om det svara man skulle trycka på för att komma vidare.. :wacko:
  22. Ja nog är det stabilt alltid...Reglarna kommer troligen från Sverge ...exporterade till Jokan i Danmark ,där de gjorde embalage till rullbanorna de levererade till jobbet...tyckte det var alldeles för bra och raka reglar så jag tog hem dom. Sedan gjorde jag bänkar till lastbilen för att köra runt grabbens klass när de gick ut Etec gymnasiet.. Så det måste ju vara en bra början så många mil de åkt omkring...*L* En lite fråga...jag har fler bilder ...men hur går man vidare på sitt första inlägg...var klickar man för att lägga in nästa..
  23. Äntligen har jag kommit igåg...att det skall vara såå svårt att komma dit. BMWn som jag tagit delar ifrån är en 525i från 92med 192 Hk sexa. Började med att skruva ihop en bänk som är i vattring med en centrumlinje uppritad.
  24. Roligt det är fler som tycker det är trångt i sittbrunnen... :thumbsdown: Jag kom igång i söndags med mitt bygge...och det liknar inget annat...får väll sätta in lite bilder till helgen...det lär nog bli många komentarer.. :angry:
×
×
  • Create New...