Jump to content

Svetsarn

Forumdeltagare
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Fields

  • Namn
    Frederik Hellman
  • Ort
    Landskrona
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. Det kostar inget att dra igång i början. Det är när du blir större som du måste registrera dig hos bolagsverket. Börja med att hyra ut dig själv utan verktyg och dylikt. Sådant kommer efterhand som du håller på och då kan du även ta betalt för de. Du måste vara berädd på att satsa all din lediga tid om du skall ta dig någon stans ;) Ta för dig :P måste hora sig ibörjan för att komma ngn stans.
  2. du kan få det rostfritt igen men är inte 100% säkert. Rosten du får i det rostfria materialet är skit som koruperar materialet så rost uppstår. det säkraste sättet är att beta rostfritt och sedan ytbehandla det med någon rostfri polering kommer inte ihåg vad det vi använder heter men kan kolla upp det till i morgong.
  3. Har för mig att du får jobba en viss procent på året som (Egen) utan F skatte sedel men är inte 100% på det. Har dragit igång egen frima vid sidan om min fasta anställning så jag har en FA-Sedel. Och jag som är svetsare / Stål konstruktör skrev som min beskrivning (Förenliga uppgifter innom verkstads industrin) så jag får göra allt som har med verkstads jobb att göra. Du kan får en massa skit om du gör andra saker än vad du skrevit som beskrivning på vad du skall göra. Sen får du inte ha en och samma så kallade arbetsgivare hela tiden för då kommer de att stänga din firma och säga till dig att ta en anställning hos han istället. Så mitt råd är att du sticker ner till skatteverket och hämtar en massa brocyrer om hur du skall gå tillväga. Brocyren som beskriver ganska mycket heter. SKV 418 utgåva 22.
  4. Det är lite dubbelmoral när det gäller blandning av material. Alu och rostfritt går bra att använda men dok kan korruption uppstå ifall du skadar beläggningen på det rostfria. Rostfritt och vanlig svartplåt är inte bra att använda alls då det börjar rosta ganska snabbt. Man skall alltid tänka på att det rostfria stålet har en beläggning som gör det rostfritt men så fort den blir skadad så kan det börja rosta direkt.
  5. det går att fixa. mina rekomendationer är att du fixar en tig och svetsar ihopa det men en tillsats för rostfritt. funkar skit bra. den ända nackdelen men att blanda 2sorters matreial är att du får olika hollfastheter i materialet.
  6. Det är precis lika dant som licens svetsning. Att slipa en svets är igentligen förbjuded men det går att fuska lite gran :P det är bara det att du får lägga en ytsvets sen och det är större chans att du får porer och luft spalter i svetsen när du har haft en slipad svets. Jag hadde chansat :P
  7. Läst lite här :P.. Att blästra och bli av med spänningarna är både sant och inte sant. När du blästrar en plåt/rör eller vad det är så är det oftare att du bygger upp spänningar än att du blir av med dem. värmen som byggs upp av blästringne är svår att kontrolera då glaskulorna eller vad du använder för kulor inte sprutar ut lika dant över hela ytan. Men en riktigt duktig blästrare klarar nog det. sen svetsar jag mycket ramar och rör. mesta dels med Tig men även en del med pinne. Bästa resultatet och minst dragningar är absolut när du har bästa möjliga passform. Skulle du ha lite väl mycket spalter så häfta upp ramen ordentligt och se så du har ett bra resultat. Dragningarna kan du nästan aldrig komma ifrån då du har olika fördelningar av kolet i matrerialet (svart/rostfritt) Men vad jag har lärt mig med tiden är att börja med de fallande bitarna först och gärna diagonalt. Alla lär sig olika och många sätt ger bra resultat :) gör det som blir lättast. :P tex. 1|2 5|6 7|8 3|4
×
×
  • Create New...