Jump to content

Fjonkalicious

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Fjonkalicious last won the day on June 3 2019

Fjonkalicious had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About Fjonkalicious

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Filip
 • Ort
  Skåne
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vilken växellåda har ni tänkt er och vad för adapterplatta?
 2. 310 mm inkl ok m.m. är det jag menar. Så det är ju troligt med 280 mm plus OK. Tråkigt att inte tillverkarna tar mer hänsyn till detta och skriver ut innermåtten? Det är ju trots allt ganska väsentligt för ett köp.
 3. Jag har 15-tums hjul på mitt projekt. Det sitter wilwood ok och troligen sierraskivor. Står ingen mer spec i papperna. Jag har grovt mätt diametern till 310 mm. Långsiktigt vill jag helst ha ett par 13 tums fälgar pga vikt och utseende. Få fälgtillverkare anger sina mått och innermått i fälgen. Vilket mått skall man gå på? 13 x 25,4= 330,2. Är detta innermåttet diameter på en fälg?
 4. Satan vad grannt det blir!
 5. D-type hade ju aluminiumfälgar. Finns många som gör liknande fälgar och jag har svårt att se varför man inte skulle välja något sådant, se: http://www.racemettleltd.co.uk/wheel.html Finns massor med tillverkare. Om man skulle vilja gå billigt eller åtminstone ha ett par byggfälgar så har Weller wheels(stålfälgar) halva priset med kod just nu på deras motorsport och formula fordfälgar som kan upplevas som liknande, se: https://wellerwheels.com/collections/sale
 6. Man kan ju tänka sig egenarrangerade sparka-på-däck byggträffar också? Hade varit kul att bara få glutta lite och snacka skit. Gärna i Skåne för egen part.
 7. Nu går det ju som tåget Sorin!
 8. Kul med så mycket respons. Jag fantiserade om att man skulle kunna hitta en bil som kunde köra(om än skadat) för att plocka all styrning osv från bilen. Jag var naiv nog och tänkte att om man har all styrning som sitter i bilen så borde grejorna fungera. Men det är ju vettigt att veta att det inte finns så mycket stand-alone lösningar än. Intressant förslag steel, men jag fantiserar än. Har minst ett annat bygge att komma i mål med innan detta påbörjas. Miev är väl lite klent, Tesla för dyrt och jag tycker att Leafen känns klumpig. Undrar vad som händer när man bara har ett drivande hjul. Undrar om den tror att ett hjul spinner och anti-spin går in?
 9. Sitter ovh fantiserar om ett koncept/bygge i form av en three-wheeler med eldrivlina. När jag kikat på BMW i3:s motor så ser den rätt nim och liten ut, dessutom bakhjulsdriven även om det kanske spelar mindre roll. Finns det några andra drivlinor man skall titta på? Också nyfiken på hur lätt det är att fördela upp batteripaketen på flera olika positioner i bilen, för att enklare få plats med allt.
 10. Såg Lupus inlägg i Sorins tråd ang. olika el drivlinor. Även följts Steels otaliga byggen. Skall vi ha en samlad tråd med rena fakta, tips på ombyggnationer, hackad styrning, prisbild, varför och vilken osv osv? Det till och med kan platsa i en egen kategori? Själv skulle jag vilja veta mer om Bmw i3:s drivlina och om någon känner till något bygge med den. Även nyfiken på hur man kan fördela upp batteripacket i flera delar?
×
×
 • Create New...