Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/31/18 in all areas

  1. 3 points
    Det hade varit trevligt men just nu inriktar jag mig på estetiska detaljer. I somras kändes det som att effekten räcker för tillfället. Det finns dock vissa funderingar på att slänga i de större spridarna och installera en bredbandslambda, alternativt att göra ett besök hos Sävar Motor efter eventuellt spridarbyte. Planen är inte riktigt spikad än. Först och främste så blev den här mopeden lämnad i mitt garage med diagnosen. Startmotorn fungerar inte, och den dog plötsligt under en resa för två år sedan och har stått sedan dess. Felsökte och hittade en kabel som var av vilket orsakade att det inte fanns tändning. Ett stift hade åkt in i en kontakt så därför fungerade inte startmotorn. Dessutom hade förgasaren rostat ihop under två åren som den stått. Rengjorde och fick igång mopeden men den behöver en ny förgasare. Har ingenting med sjuan att göra förutom att den tog upp tid som jag hade lagt på sjuan annars. Nu vidare mot sjuan och viktigare saker. Den efterlängtade julklappen dök upp i mellandagarna! 😍 Monterad och på plats. Jag är sjukt nöjd med denna något annorlunda ratt. Tycker att den smälter in perfekt med övriga kolfibertemat och ger en känsla av premium. Efter monteringen av ratten så gav jag mig på att bättra på den här svarta listen som rutan fäster i. Den hade en spricka ut mot en kant och lite stenskott. Men här någonstans så brakade det iväg och blev allmänt kaos i garaget. Det kändes lite som den här reklamen nedan som gick för ett antal år sedan när sambon kom ut i garaget och undrade vart jag tog vägen och varför delar från sjuan låg utspridda över hela garaget.... Mer om detta en annan gång.
  2. 1 point
    Varför byta? Det funkar ju, och som vi vet ska man inte röra sånt.. inte säkert att kvaliten är bättre på den andra. Det är ju bara en wire som ska dra 1 kilo max. Annars är det ju bara att fixa en pinne efter vägen om den mot all förmodan går av. Bara att se till ändlägena plus ev en fjädring om du blir ivrig och stark i gasfoten. Jag har trampat av pedalen i en 9000.. men wiren höll!
  3. 1 point
    eftersom jag är lite dryg av mig så har jag gjort lite små dryga gavlar i aluminium till 2 behållare, vevhus ventilations & torrsumps tankens ventilation...
×
×
  • Create New...