Jump to content

Bländande nya ideer


Superswift

Recommended Posts

Det där med avgassystem är ju lite knepigt, jag har ju haft utblåset på sidan nu ett tag och nu vid ombyggnad vill jag gärna bolla lite nya ideer.

Eftersom jag inte har något värmepaket i bilen så tänkte jag att man kanske skulle kunna utnyttja avgaserna? :blink:

Alternativet är ju annars att satsa på traktorstuket och bidra till att man syns lite bättre i trafiken. :huh:

Vad tror ni passar bäst?

(Obs, mina stolar sitter inte på plats, de ska inte luta sådär konstigt...)

post-15-1080411997.gif

Link to comment
Share on other sites

Hmm

Det kanske är en bättre idé... :icon_oops:

Hur drar du dem? Under bottenplattan eller vid kardantunneln eller vid sidan och sedan viker av under? Utblås bak är ju annars en bra idé men man vill ju inte att själva dragningen ska minska på åkhöjden.

Anledningen till att jag byter avgassystem (men det blir nog lite enklare än på bilden) är att minska storleken på ljuddämparen lite. Eftersom jag inte syns i trafiken så får jag se till att höras. :D

Link to comment
Share on other sites

Jag spånar på lite olika varianter på var jag skall dra bak röret, men jag kan inte riktigt bestämma mig. Inget är riktigt bra, men jag skall lösa det på något vis. Jag kommer att dra på insidan i alla fall, förmodligen skall jag dra den på passagerarsidan nere vid golvet. Naturligtvis kommer jag att klä med isloering och plåt så man inte kan bränna sig. Det största problemet blir att få plats med främre ljuddämparen, men jag skall lösa det på något vis. Längst bak bakom bakaxeln kommer jag bygga en egen burk, med ingång på mitten och rör ut på båda sidorna.

Men det är ju annars en bra idé med traktorskorsten rakt upp. Då kan du sätta en lite flagga i toppen, och så har du löst problemet med att du inte syns också :D

Link to comment
Share on other sites

Sen kan jag ju alltid komplettera traktorskorstenen med en växelspak på en och en halv meter med en dödskalle som knopp så har jag en fulländad symbios mellan hotrods, sevenbilar och traktorer...

Baksidan på en Seven ä ju annars det svagaste partiet som saknar form. avgaspipor är kanske just det som saknas för att göra den intressant.

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. borde det inte gå att dra längs med karossen hela vägen bak ?? så det går mellan hjulet å karossen ?? ( lite svårt att förklara plus att ja e bakis å inte tänker så bra.. )

Link to comment
Share on other sites

En av anledningarna till att dra det dolt vore ju annars att slippa få de typiska Sevenbrännmärkena (vid shortsväder) på smalbenen från avgasröret. :whip:

Snyggast vore ju isåfall att dra det som på Elfin MS8 Clubman i en egen tunnel mellan hjulen och sedan leda det över eller under kardan, skulle dessutom se lite småballt ut om man gjorde två runda hål i underkant på bakplåten och ledde ut ändpiporna ovanför den bakre nedre balken. Fast en del av glädjen för min del är just det sportiga i att äga en bil med sidepipe.

Link to comment
Share on other sites

Guest real7

Vissa Caterhams med K-seriemotor har hela röret under bilen.

Annars brukar bakskärmen på vänstersidan vara lite kortare i framkant för att släppa förbi röret...

Som gammal EPA-byggare gillar jag givetvis förslag två.

B

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...