Jump to content

Uppdatering av sidan


Jonte

Recommended Posts

Jag och Marcus har börjat lite smått att diskutera en förändring av webbsidan, men vill förstås ha in era synpunkter.

Jag har kopierat några önskemål från forumet.

Jag har inte varit i kontakt med Niklas än, så jag vet inte om man kan få tillgång till MySQL-databasen.

Så vi utgår från vanliga html-sidor och med lite tur så kan vi kanske köra dynamiska sidor om vi får använda databasen.

Frågan är om vi ska köra med eller utan frameset?

*Förstasida av något slag med logo.

Ska vi använda Niklas logga eller Tommys nya som fanns till T-shirten?

Självklart ska bägge tillfrågas om förändringen

*nyhetsbox

Med de aktuella händelserna

*Sida med förklaring vad det hela handlar om (Lotus Seven,Locostkonceptet, Boken, SFRO osv)

Någon som kan formulera sig bra och ta ansvar för det

* Sida med lista på medlemmar.

* Länkar på egen sida

* Länk till forumet

Ska det öppnas i eget fönster?

* Ev.Kontaktsida med maillänkar till personer inblandade i siten/klubben.

Vem vill känna sig ansvarig för det?

* medlemssida med kort presentation och 1-2 kort på bygget

Fler önskemål/synpunkter?

Det finns ingen tidplan för detta, utan vi skyndar långsamt :)

Link to comment
Share on other sites

Nja....Niklas nämnde i nån tråd att utrymmet på servern inte var så stort. Filmer tar stor plats. Men det går att ordna på andra särr :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Bra att det rör sig lite. :)

En sak jag tror är bra är en sida med presentation av Locostkonceptet, arvet från Lotus Seven, Ron Champion och boken etc. "Bakgrund", eller "Vad är Locost?"

Vad tycker ni? Jag skulle kunna ta på mig att skriva den biten om det är så.

Jag tycker forumet skall öppnas i ett eget fönster. Eventuellt kunde man ladda det i samma om man har en tydlig länk till siten från forumet också. Det spelar inte så stor roll för min del. Ska det öppna ett nytt fönster bör det ju framgå om man ska vara riktigt "ordentlig".

Siten tycker jag nog ska vara utan frameset. Jag tycker det är bättre, bland annat för att man länka direkt till olika sidor utifrån. Bara man ser till att bygga upp det vettigt med menyn och andra gemensamma delar inkluderat på sidorna, så det går att underhålla. Jag hoppas även ni tänker på att använda CSS från början av samma anledning. Det kanske låter självklart, men jag nämner det ändå. ;)

Som logo röstar jag på den som är på tröjorna.

Mail till anvariga personer... ja det måste ju iaf innefatta de som håller i sidan och ansvarar för dess innehåll varesig de vill eller inte. :)

Link to comment
Share on other sites

Har du lust att skriva en br presentation "gka" så skulle det var jätte bra. Inte allt för lång bara :) det borde inte ta allt för lång tid att läsa igenom.

Vart det någon omröstning om vilken logo vi skulle använda?

Det kommer bli så bra så dethär=)

Link to comment
Share on other sites

Hej alla!

Jag har inte sett någon ny logga. Peka mig gärna till rätt tråd för jag är nyfiken. :-)

Rent generellt kan jag säga så här:

Ni får göra som ni vill med logga och allt (?) annat så länge som ni är hyfsat överens. Loggan som finns nu är inte helig. Jag gjorde den ganska snabbt för att ha någonting. Det finns många som kan det mycket bättre. Byt gärna ut den med andra ord.

När det gäller ramar/inte ramar får ni göra precis som ni vill.

(Ni kanske skulle behöva sätta ihop en demokratiskt vald grupp som styr vad som görs så att det inte behöver vara omröstning om varenda liten detalj här.)

Beträffande tillgång till MySQL-databasen vet jag inte riktigt hur lätt det är fixa. För att administrera behöver man använda mina inloggningsuppgifter och dem är jag inte helt pigg på att släppa ut, eftersom de rör så mycket annat än Locost-sajten.

Jag har funderat lite över medlemslistan och diskussionerna om att lägga upp sidor för alla som vill. En variant kunde vara att lägga upp en wiki. Då kan alla som vill lägga upp sina egna sidor med vilken information som helst. Dock kan ni inte lägga upp bilder på den här servern via wikin. Däremot går det utmärkt att länka in bilder från andra platser. Med wiki-lösningen kan var och en ändra sina egna sidor när som helst.

För er som inte vet vad en wiki är: En wiki låter flera personer hjälpas åt att fylla en webbplats med innehåll. Exempel på sådana wikis är http://susning.nu/ och http://wikipedia.org/. Det är uppslagsverk, fast på nätet. Skillnaden mot andra uppslagsverk, är att det är användarna som lägger till ord och håller dem uppdaterade.

Säg till om ni tycker att detta är ett vettigt alternativ så lägger jag upp en wiki ganska snabbt.

Och som jag har skrivit tidigare: Eftersom jag inte är här så regelbundet kan ni nå mig via e-post om det är något ni undrar (och som ni verkligen behöver min hjälp med).

Link to comment
Share on other sites

Marcus: Ska bli. Jag letar upp nån länk till presentationer av Lotus Seven osv, så blir det inte så långt. ;)

Niclas, här finns bilder på tröjorna:

http://monkeytoys.com/locostforum/index.ph...t=ST&f=15&t=553

Edit:

Hur tänker ni andra er medlemslistan/listan på byggen? Som jag ser det skulle det vara en sida med en listning av medlemmar:

Namn, Ort, Byggstadie, Kort info typ "Viper V10, förstärkt bokram" , ev. länk till hemsida

Lite mer avancerat och platskrävande: En bild på varje bygge, typ liten thumbnail i listan och en större som visas i ett fönster när man klickar på den.

Lite mer avancerat ändå kan man göra en länk till en sida med en längre beskrivning och en bild. Alltså en likadan sida till alla i en mall, typ. Helst skulle man kunna logga in och själv ändra sin info, det innebär ju mer jobb initialt men det kommer ju att ta en stund att hålla alla uppdaterade annars. Alternativet är ju en Wiki då.

I vilket fall behövs det säkert att någon röjer i listan och kollar upp iaf en gång om året så det inte ligger en massa avstannade projekt, bilar som bytt ägare, folk som försvunnit på ett ellar annat sätt o.s.v, i listan.

Men hur mycket behöver vi egentligen? Vi har ju även "Byggen på gång" i forumet nu.

Link to comment
Share on other sites

såja.. efter lite pulande så är loggan bytt å på samma gång passade jag på att lägga till ett gäng nya smilys... :hypocrite:

finns även fler om ni klickar på "visa alla" när ni skriver ett inlägg....

tack Niklas för hjälpen... :wub:

Link to comment
Share on other sites

såja..  effter lite pulande så är loggan bytt å på samma gång passade jag på att lägga till ett gäng nya smilys... :hypocrite:

tack Niklas för hjälpen...    :wub:

Jag kanske skulle göra texten lite mer åt blått i loggan!

Vad tycker ni? :unsure:

ps/ Trevliga nya Smilies! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Det tar en jäkla tid att ladda upp alla smileisar:)

Angående det med att ändra infon själv på sidan. Så är det kanske bra. Men till börja med så är det nog lättare att maila in infon som ska ändras. Det är änndå inte så jätte många som bygger och det ska inte ligga allt för mycket information där.

Ett par bildet och lite text och om det finns en hemsida en länk till den allt alldeles tillräkligt tycker jag.

NI SOM ÄR INTRESSERADE KAN MAILJA MEJ ETT PAR BILDER (gärna små bildet, allså inte bmp på 2mg:) )OCH INFO OM BILEN... Typ vad för motor, vilken ram + alla extravagansa m.m. :)

c.m.a@telia.com

Link to comment
Share on other sites

Ursäkta min fråga men det senaste dagarna har sidan varit mer än lovligt slö Om detta beror på nya finesser så var snälla att ta bort dem.

Om jag fått det om bakfoten så bry er ej om inlägget

Vädjar

Michael Wänström

Link to comment
Share on other sites

Ursäkta min fråga men det senaste dagarna har sidan varit mer än lovligt slö Om detta beror på nya finesser så var snälla att ta bort dem.

Om jag fått det om bakfoten så bry er ej om inlägget

Vädjar

Michael Wänström

ignorerar ditt inlägg totalt B)

m.a.o inte har vi gjort nåt

Link to comment
Share on other sites

Inte för att jag vill vara på något sätt spydig eller så, men en liten liten vänlig fråga till Marcus.

Om du ska hålla i allas bilinfo och bilder och lägga upp den infon officiellt, har du ett rättstavningsprogram som du skulle kunna ta lite hjälp av då? :unsure:

Det skulle se bra ut för besökarna.

Link to comment
Share on other sites

Tack Arrowsmith för att du påpekar det. Gillar inte folk som bara tycker och inte säger vad dom tycker och du är nog inte den ända som tycker att jag stavar som en skit.

Har problem med stavningen jag vet och om jag ska få allt rättstavat så tar det minst dubbelt så lång tid för mej att skríva och det tycker jag inte riktigt att det är värt, Ni verkar förstå vad jag skriver. eller?

Lägger och kommer lägga ner hela min själ i hemsidan och SJÄLVKLART så ska det inte förekomma några stavfel i den och OM det skulle vara något så hoppas jag att ni säger till och sen har översende med det. Säg till om ni tycker att det är allt för irreterande så ska jag försöka bättra mej eller inte skriva så mycket.

Säg vad ni tycker!!!

Man kan ju inte vara bra på allt;)

Link to comment
Share on other sites

Så illa tycker jag faktiskt inte att du stavar Marcus A, något litet stavfel har väll smygit sig in, men det gör det för oss alla. Gör så gott du kan med stavningen på hemsidan, så kan folk säga till om det skulle vara något fel kvar.

Link to comment
Share on other sites

Oj vad smileys! :thumbup: Mer smileys än textarea... :)

Här kommer min text till sidan vi pratade om längre upp. Dock utan länkar, jag ska surfa rätt på några och editera in sen (tillsammans med lite andra finputsningar antagligen, då jag inte har alla böcker (Boken, Bygghandboken, Ordboken ;) här nu).

--------------

Vad är Locost?

Begreppet Locost syftar på en hemmabyggd bil som påminner om en Lotus Seven. Det var engelsmannen Ron Champions bok "Build Your Own Sportscar for as Little as £250" som kom ut 1996 som drog igång det hela. Boken (som den kallas rätt och slätt i Locostkretsar) beskriver hur man själv med en bunt stålrör och delar från en gammal rostig Ford Escort kan bygga sin alldeles egna, öppna lilla sportbil.

Hundratals (om inte tusentals) människor världen över har inspirerats av boken och byggt otaliga varianter på temat efter egna önskemål, idéer och tillgång på lämpliga delar. Tilläggas bör nog att man ska ta siffran £250 med en nypa (läs skopa) salt, även om det går att komma relativt billigt undan.

Locost på banan

Boken har senare kommit ut i en ny upplaga med tillägget "- And Race it!" till titeln, och behandlar följdaktigen även hur man bygger en racing-Locost. Det finns för närvarande racingserier för dessa bilar i både Norge, Sverige och Danmark.

Locost på vägen

Här i Sverige kan ett Locostbygge registreras in som så kallat amatörbyggt fordon och köras på väg som vilken bil som helst. Bygget måste då, förutom registreringsbesiktning hos Svensk Bilprovning, genomgå två besiktningar av en besiktningsman från Sveriges Fordonsbyggares Riksorganisation (SFRO).

Locost Sweden är tänkt som en mötesplats på nätet för alla som är intresserade av att bygga och köra Seven-liknande bilar. Snåla hemmabyggen i Ron Champions anda eller värstingbyggsatser i aluminium och kolfiber - alla är lika välkomna!

------------------

Nånting sånt... plus nån bild på Boken och iallafall någon bil.

Jag är lite osäker på den sista biten, för här finns ju även andra sorters byggen än Seven-liknande. Och inte mig emot... men jag skrev såhär så länge. Vad säger ni?

Link to comment
Share on other sites

Jag kanske skulle göra texten lite mer åt blått i loggan!

Vad tycker ni?  :unsure:

Hmm.. låter faktiskt som en bra ide... Samma blå som listen brevid kanske ??

Och GKA.. mycket bra skrivet... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Tack för berömmet :)

Jag har en idé angående loggan överst i forumet. Den kanske skulle passa bättre mot den blåa toningen med transparent bakgrund och vit text istället för vit bakgrund och blå text?

Link to comment
Share on other sites

Tack igen! :)

Hinner ni göra nåt på sidan, eller? Ni måste väl ha fullt upp i garaget? :whip: ;)

Jag har nog inte full beläggning på jobbet nästa vecka annars... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Gka, idén med genomskinlig logga är bra. Tyvärr kräver forumplattformen en jpg-bild (om ingen vet hur man ändrar på det) och då går det inte att göra den genomskinlig.

Jag har lagt upp en tom wiki:

http://locost.monkeytoys.com/wiki/

Ni får bestämma om ni behöver någon, men den finns där i vilket fall som helst.

Link to comment
Share on other sites

Jag kastade in några av namnen i medlemslistan på en sida:

http://locost.monkeytoys.com/wiki/index.pl...staLocostSweden

På det viset vore det enkelt för var och en att uppdatera uppgifterna. Namnen är understrukna. Ett klick på dem öppnar vars och ens egen sida där vi kan göra vad vi vill. Berätta om byggen, intresset eller något annat.

Ska man använda det ska förstås namnen stå i någon logisk ordning och resten av namnen läggas till. Det är lätt gjort.

Link to comment
Share on other sites

Jag bara undrar om första sidan. Det här med cookieinformation sköts ju på andra sidor bara med en länk med texten "information om cookies". Om det går att länka till texten så är det kanske lite trevligare än som det är nu!. Bara en tanke :ph34r:

Conco

Link to comment
Share on other sites

Jag bara undrar om första sidan. Det här med cookieinformation sköts ju på andra sidor bara med en länk med texten "information om cookies". Om det går att länka till texten så är det kanske lite trevligare än som det är nu!. Bara en tanke :ph34r:

Conco

Så har jag tänkt iallafall.....

Link to comment
Share on other sites

Jag kanske skulle göra texten lite mer åt blått i loggan!

Vad tycker ni?  :unsure:

Hmm.. låter faktiskt som en bra ide... Samma blå som listen brevid kanske ??

Och GKA.. mycket bra skrivet... :thumbup:

Vad tror du om denna logga!

Kollade innan ni bytte då var den 150x78 pix.

jag gjore en sådan i mer blått ... kan den passa bättre? :teeth:

Det är svårt när den är så liten att få färgen rätt... :icon_blink:

post-19-1079033015.jpg

Link to comment
Share on other sites

Marcus, om du menar wikin så ser jag inte den som en ersättare för en eventuell ny sida. Det är huvudsakligen en tänkbar plats att lägga sådant som fler/många kan behöva ändra. Jag lade som sagt bara upp den därför att det var så enkelt att göra det. Ni får bestämma själv om det är något ni vill använda.

Menar du något annat kan du glömma min kommentar. :-)

Jonte, du var snabb att göra en sida. Kul!

http://locost.monkeytoys.com/wiki/index.pl...?JonasZetterman

Link to comment
Share on other sites

:-) Ja, i princip är det ju bara att klicka på namnet och därefter på länken med texten "Ändra texten på den här sidan" nertill på sidan och skriva något. Och spara förstås.

Det verkar vara många från västkusten som bygger, eller åtminstone är med, enligt listan.

Link to comment
Share on other sites

Vad tror du om denna logga!

Kollade innan ni bytte då var den 150x78 pix.

jag gjore en sådan i mer blått ... kan den passa bättre?  :teeth:

Det är svårt när den är så liten att få färgen rätt...  :icon_blink:

Hmm.. bra försök, men jag vet inte. Jag tror den gamla fast med transparent bakgrund hade blivit bättre.

Har de fulingarna hårdkodat ".jpg" i forumkoden eller? I så fall kan man vara så lurig att man sparar en gif med jpg-extension... browsern reder ut vad det är ändå, har jag märkt (iaf IE och Mozilla). Annars kan man ju kunna ändra i forumkoden också...

När vi är inne på förslag på forumet så tycker jag det vore smidigt om man kunde logga in överst på sidan som på rejsa och inte behövde gå till en inloggningssida.

Wiki som medlemslista är ok för mig. När designen på nya siten är bestämd kan man kanske mecka till wikin så den liknar den.

Link to comment
Share on other sites

Har de fulingarna hårdkodat ".jpg" i forumkoden eller? I så fall kan man vara så lurig att man sparar en gif med jpg-extension... browsern reder ut vad det är ändå, har jag märkt (iaf IE och Mozilla). Annars kan man ju kunna ändra i forumkoden också...

När vi är inne på förslag på forumet så tycker jag det vore smidigt om man kunde logga in överst på sidan som på rejsa och inte behövde gå till en inloggningssida.

jag tror att *.gif funkar oxså.. ja skall kolla lite närmare på det...

å ang inloggning.. har du inte satt den på autoinloggning ???

Link to comment
Share on other sites

å ang inloggning..  har du inte satt den på autoinloggning ???

Hmm.. jo, men jag får logga in ändå för det mesta...

Edit: Alla cookes verkar sättas som de ska. anonlogin, pass_hash och member_id sätts så de gäller ett år framåt. Det är väl de som används till automatisk login, antar jag. Ändå är jag alltid gäst och måste logga in. Med Mozilla alltså. :-|

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...