Jump to content

Glasfiber Och Minusgrader


error

Recommended Posts

Akta dig för fukten. Det kommer garanterat att delaminera om du får fukt mellan lagren.

Hittade detta på nätet!

"En felkälla är att konstruktionen lamineras i en felaktig lokal. Den omgivande temperaturen kan vara för låg varvid laminatet inte tillåts genomhärda korrekt. Fuktigheten kan vara för hög varvid dagg uppstår på laminatet vilket kan medföra att vatten eller fukt innesluts i laminatet, något som ger stor risk för dålig hållfasthet, delaminering och degradering med tiden. Vid en lägre temperatur sjunker daggpunkten, dvs den temperatur då fuktigheten i luften bildar dagg på ytor.

Fibrer och andra lamineringsprodukter bör förvaras torrt för att egenskaperna inte skall försämras och de skall vara torra då de lamineras. Hartsen bör stå kallt för att få så lång brukbar livslängd som möjligt då all harts härdar eller torkar med tiden. Generellt har epoxiharts längre brukbarhet än polyesterharts. Om epoxihartsen har kristalliserats vilket kan ske efter en tid kan man värma upp hartsen något varvid den återgår till sin ursprungliga flytande form."

Finns mer här här: http://web.telia.com/~u84408370/komposit/

Edited by Drake
Link to comment
Share on other sites

Hej.....

För att plasten ska härda på ett korekt sätt behövs det att temeraturen är ca 15-20 grader. Så försök inte att laga glasfiber plast ute under vintern för det blir inget bra resultat.

Lars H.

Link to comment
Share on other sites

Det är flera som kombinerar Speedsterägande med Sevenbyggande/ägande... lite lustigt, men bilkonceptet är ju liknande, Speedstern är lite modernare (och tyngre).

Inte så konstigt. Speedster/VX220 är ju en Lotus Elise under skalet. Och Elise är designad som en mordern erästtare till Lotus Seven. Så om man gillar enkla körglada sportbilar så tilltalas man förmodligen av båda biltyperna

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...