Jump to content

Ruta


Hans C

Recommended Posts

ruta eller vindavisare spelar inte så stor roll. Faktum är att det enda som hjälper är sidoruta för att förhindra turbulens, om man nu har ruta på bilen. Det är för öppet på sidan.

Link to comment
Share on other sites

Har en liten vindavvisare på min bil, har även en ruta som passar bilen.

Är ungefär samma "turbulens" i bilen med båda dessa men givetvis piskar det mera

i ansiktet med vindavvisaren så det är åtsittande glasögon eller hjälm som gäller om man har

tänk att åka i högre hastigheter!

post-533-1161890276.jpg

Edited by Matz
Link to comment
Share on other sites

Har ruta och som Jonte säger så är nog sidorutor det enda som kan minska turbulensen. Dock är det inte så mycket det rör sig men att åka på bröllop utan keps är inte att tänka på utan att erhålla punkfrissa. Det är annars bloody skönt att åka med ruta (kepsen sitter kvar) :D och i normalt regnväder kastar rutan vattnet åt fanders. Blir knappt blöt.

Conco

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Flikar in lite här. Brorsan jobbar på ett glasmästeri i Örebro som brukar beställa rutor ifrån nått ställe i finland. Där går det att beställa specialdesignade rutor i vilken form man vill, givetvis i lamellglas. Skulle ju vara tufft att ha en ruta som är lite mer välvd på en seven, och som samtidigt inte blir repig så fort. En ruta som följer med bakåt en bit. Kanske blir lite lurigt att göra en ram iofs... Tror inte det är sådär fasligt dyrt heller för den delen, typ 1500 + moms eller nått. Grejen är att man såklart måste ha en mall som visar EXAKT hur rutan ser ut, annars blir det ju fel. :lol:

Edit: Det går ju såklart att beställa rutor till vanliga bilar där med, Brorsan skickade iväg sin corvette ruta och fick en ny tillbaks för 1500kr. Den kostar 8000kr annars... Det skulle ju varit nått för de som bygger typ Diablo replicor eller nått... De rutorna är nog inte billiga! :lol:

Edited by Stefan Berglund
Link to comment
Share on other sites

Låter mycker intressant! Du vet inte om dom har gjort rutor till olika kit-cars tidigare? För egen del tänker jag förstås på Cobrarutor som borde vara bland dom vanligaste vävda rutorna. (till kitcars) I så fall borde dom ju ha måtten eller hoppas man på för mycket nu? Ramar finns ju att köpa till ett vettigt pris.

Edited by Drake
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...