Jump to content

ICE - En livförsäkring


Sören

Recommended Posts

Fick detta mail från en person som arbetar på ett larmföretag:

"Ett snabbt sätt för räddnings/sjukvårdspersonal att i händelse av olyckshändelse/akut sjukdom komma i kontakt med anhöriga är att söka i den nödställdes telefonbok.

I takt med att telefonböckerna ökar i omfång, blir det allt svårare för räddningspersonalen att snabbt finna rätt nummer.

För att underlätta sökningen föreslog en frustrerad ambulanssjukvårdare i Storbritannien följande enkla lösning: Lägg in nummer till närmast anhörig i mobiltelefonen under rubriken ICE (In Case of Emergency). Förslaget håller nu på att bli standard genom att det snabbt sprider sig över världen.

Anders Klarström, central presstalesman på SOS Alarm:

Om du hittas akut sjuk eller skadad kan ett telefonnummer med bokstavskombination ICE i din mobils telefonbok få avgörande betydelse.

På så vis kan räddningspersonalen snabbt nå närmast anhörig och få viktiga besked om medicinering eller om man lider av någon sjukdom, säger Anders Klarström.

- Numren har fått spridning både i Storbritannien och USA, och Klarström tror på ett ökat användande i Sverige. Det är smart och enkelt och kostar ingenting. Använd utlandsprefix så att det även fungerar när du är utomlands.

Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner.

Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet, säger han.

- Skicka gärna informationen vidare till andra så att den sprids i hela Sverige, hälsar Anders Klarström, som gör vad han kan för att få ut budskapet via media.

Att informationen är korrekt och internationellt gångbar kan du själv bekräfta med ett besök på bifogade länk till Sos alarm (eller med en sökning på "In case of emergency" på Google):

http://www.sosalarm.se/press/pressklippark...1&ID=604&Read=y "

Mitt förslag: Gör det nu medan du kommer ihåg det!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...