Jump to content

USA är fantastiskt


stesun

Recommended Posts

Är dom helt duma i huvudet eller?

Kanske ett april skämt, man kan ju hoppas på det iaf:)

På ett svarar vi: Ja Tyvärr!

på B svarar vi: Nej Tyvärr inte!

Men man får kanske trösta sig med att nyheten publicerats i Aftonbladet. Och det brukar betyda att även om det oftast finns ett korn av sanning någonstans i botten på nyheten, så kan man vara övertygad om att huvudsaken är om inte helt missuppfattad, så åtminstånde inte komplett.

(jag vill i min enfald tro att Aftonbladet glömde skriva i artikeln att det finns begränsningar, exempelvis att regeln bara gäller i det egna hemmet, eller liknande.)

Link to comment
Share on other sites

Ännu ett exempel.

Det är dags igen att titta på årets vinnare av "Stella priset"

Stella priset är döpt efter Stella Liebeck som spillde ut kaffe på sig själv och lyckades stämma Mc Donalds i New Mexico.

Det fallet inspirerade till denna utmärkelse som delas ut till de mest löjliga stämningsansökningar som har blivit godkända av amerikansk domstol.

Här är årets vinnare:

Delad 5:e plats.

Kathleen Robertson från Austin, Texas, belönades med $780,000 av en jury för att

hon hade brutit vristen efter att hon hade snavat över en 2 åring som sprang runt i en möbelbutik. Ägaren till butiken blev minst sagt förvånad när han fick höra domarens beslut

eftersom barnet som Ms Robertson hade snavat över var hennes eget.

Delad 5:e plats.

19-åriga Carl Truman från Los Angeles fick $74,000 och sjukhusräkningen betald

för att hans granne körde över hans hand med sin Honda Accord. Mr. Truman glömde att titta om det satt någon bakom ratten på bilen innan han försökte stjäla grannens navkapslar.

Delad 5:e plats

Terrence Dickson från Bristol, Pennsylvania, var på väg ut genom garaget till det hus han precis hade rånat. Han kunde inte få upp garageporten för att den fjärrsändare som han hade

stulit inte fungerade. Han kunde inte heller gå tillbaka in i huset eftersom dörren hade gått i

baklås. Eftersom familjen som ägde huset var på semester fick Mr. Dickson sitta inlåst i

åtta dagar och endast livnära sig på Pepsi och torrfoder till familjens hund. Han stämde husägaren för psykiskt lidande, vann rättegången och fick $500,000 i skadestånd.

4:e plats.

Jerry Williams från Little Rock, Arkansas, tilldelades $14,500 plus att han fick alla sjukhusräkningar betalda efter att ha blivit biten i ena skinkan av grannens hund.

Hunden satt fastkedjad inne på grannens gård som var helt inhägnad. Juryn var lite tveksam innan de dömde till skadestånd eftersom de tyckte att Mr. Williams själv kanske var ansvarig för att reta upp hunden eftersom han hade klättrat över staketet och skjutit på hunden upprepade gånger med sitt luftgevär.

3:e plats

En restaurang i Philadelphia blev dömd till att ersätta Amber Carson från Lancaster, Pennsylvania, med $113,500 eftersom hon hade halkat, ramlat och brutit nyckelbenet i en pöl med utspilld läsk. Enda anledningen till att läsken fanns på golvet från början var att Ms.

Carson hade kastat den efter sin pojkvän ungefär 30 sekunder tidigare under ett bråk.

2:a plats

Kara Walton från Claymont, Delaware, stämde framgångsrikt ägaren till en nattklubb i en närbelägen stad eftersom hon hade ramlat från nattklubbens toalettfönster och slagit ut två av sina framtänder. Detta hände när Ms. Walton försökte smita in genom fönstret till damtoaletten för att slippa betala $3.50 i inträdesavgift. Hon belönades med $12,000 och fick tandläkarräkningen betalad.

1;a plats

Årets vinnare är Mrs. Merv Grazinski från Oklahoma City, Oklahoma. Mrs. Grazinski köpte en splitt ny husbil av märket Winnebago. På sin första utflykt med den nya bilen kör hon upp på motorvägen och lägger i cruise control i 120 km/h. Hon klättrar helt lugnt ur förarsätet och går till köksdelen för att göra sig själv en smörgås. Inte helt oväntat åker husbilen av motorvägen och blir totalt skrot. Mrs. Grazinski stämmer Winnebago för att det faktiskt inte står i instruktionsboken att man inte kan göra som hon gjorde. Juryn gav henne $1,750,000 plus en ny husbil. Husbilsföretaget ändrade faktiskt i instruktionsboken efter denna dom ifall

att det fanns fler totala idioter som tänkte köpa husbil.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...