Jump to content

Min Lowcat


Lowcat

Recommended Posts

Har nu fått min Locost byggbesiktigad, och det blev ua. Bilen är byggd efter boken "how to build your .........." och jag har monterat Ford CVH motor som med sprut är på 105hk, men jag har monterat 4st Mikuni från en Suzuki 1100 med hemtillverkat insug, allt för att slippa göra hål i motorhuv på ovansidan. Jag beställde filter som jag trodde skulle få plats under huven, men jag åker nog på att göra hål i sidan på huven. Hjulen är breddade Saabfälgar med 225/50/15 bak och 205/50/15 fram ,bakaxel är från Ford mk1 ,ok och skivor fram är från Taunus. Jag har provat den på avskild väg (dock bara med handbroms) och något som fattas är diffbroms. Så nu är det bara att bygga färdigt.

I.R

Link to comment
Share on other sites

>>Liftarn

Både Saab 900 88-93 och Saab 9000 85-98 har fälgar där bultmönstret passar Ford. Dock är jag lite osäker på om centrumhålet är helt rätt - tror Saaben har lite för stort centrumhål, men det går ju att fixa med styrringar :)

Link to comment
Share on other sites

Saabfälgarna har större bulthål men det funkar om man tar hjulmuttrar från någon Japan dom har större ytterdiameter typ Toyota , Honda mm. Jag tog från en Toyota Camry och det var kromade kupolmuttrar, 20kr på skroten.

Link to comment
Share on other sites

Nej du behöver inte göra några ändringar på varken fälg eller mutter. Men det måste vara Saabfälgen som inte har en "utvikt kant" på centrumhålet, (jag vet inte årsmodell). Om du bygger precis som boken med Escortaxel så kommer fälgen att ta i ramen eller snarare däcket för saabfälgen är breddad innåt. Vi gjorde en hållare för vinkelslip och monterade på ramens bakkant och monterade Saabfälgarna på axeln, sen var det bara att "fälla ner "vinkelslipen och snurra på hjulet så kunde man klyva fälgen. Jag valsade plattjärn så jag fick en fälg på 8" och den blev perfekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...