Jump to content

Hagman89

Forumdeltagare
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Hagman89

  • Birthday 07/26/1989

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Plats
    Furulund

Profile Fields

  • Namn
    Anton Hagman
  • Ort
    Furulund
  • Locost-status
    Bygger locost
  1. Så här blev det... Gjorde ett litet skydd med, kan ju försöka att minska att skiten samlas där iaf. (Motorn väger ca 0,8kg och är 30cm lång.)
  2. Nja använder original 740, en vajer från varje ok som är sammankopplat till en. Firman jag köpte motorn från brukade använda original vajern och verkade inte ha problem med den lösningen. Dock rekomenderade dom att jag skulle kolla så att det fungerade i 16 graders lutning både framåt och bakåt. Får se vad helgerns garagetid visar...
  3. Så här ser motor och fäste ut. Gjorde ett fäste idag och hoppas kunna svetsa fast det imorgon. Lyckades hitta en lösning där jag slapp kapa eller byta vajer, så original sitter på. Lätt att hitta när det är dax att byta.
  4. Kollade priset på motorn jag hade tänkt att beställa idag. Ca 1600+moms=2000kr Den motorn Peter använder verkar inte gå att få tag på längre... Ringde företaget som han köpt den av och kollade. Hoppas att den motor jag har tänk köpa fungerar lika bra. Återkommer med info så fort det händer något på den fronten.
  5. Eftersom mitt bygge är mest volvo delar hittade jag dessa. Ringde och beställde den längden jag ville ha, fick påpressat fäste eftersom slangarna blev rätt lång. De tog inget extra för verken att de var längre eller för fästena. Fick även 20% rabatt eftersom det tog längre tid än sagt från början. Mycket nöjd! Dessutom livstids garanti! http://shop.j-spec.se/sv/artiklar/hel-bromsslangar-volvo-740-23-turbo-1986-1990-rod.html
  6. Tänkte till lite och kom på att där är ett företag som håller på med handikapp anpassning av bilar i närheten. Ringde och pratade med en kille där ang vilken typ av motor mm dom använde och hur det fungerade med besiktning osv. Svaret blev en typ av skruvmotor alltså draget läge förblir draget läge. De hade fått fram ett intyg som de använde vid besiktning men det var knutet till företaget. Tänkte ringa till honom igen och beställa en motor (kommmer inte ihåg priset men likvärdigt med en beg på skroten har jag för mig). Killen tyckte även att ville jag kunde jag komma dit och titta hur de byggde sina handbromsar så varför inte? Lite inspiration och ideer är ju aldrig fel? Gissar ju att besiktningen blir glada om man använder en beprövad motor?
  7. Det är bara Locket som är i vägen.. Har tyvärr inte lyckats få upp några bilder på forumet men alltså enbart locket..
  8. Det är en B230et (Volvo 740) motor. Tanken är att enbart sänka locket 20mm, alltså låta allting vara precis likadan som det är i övrigt. Då är det bara att börja kapa då?
  9. Hej! Har fått lite planer på att sänka Oljepåfyllnings locket ca 20mm för att komma under huven... Jag kan inte se något hinder i detta men tänkte att det är bäst att höra med er andra.. Tacksam för svar. Mvh Anton
  10. Ahh där var ju lite matnyttig info! Undra om man skulle beställa en såndär teflon skrapa? Lite dyra men fungerar de så bra som de beskriver så hade det kanske varit lönt? Har fått uppfattningen om att något liknade sitter på flertalet v8or... o de borde ju sitta där av en anledning...
  11. Den här vevaxelskrapan... hur har ni fäst den? Saknar fästmöjligheter i blocket, men funderade på om man inte kan göra några "fästöglor" i tråget istället... Hur nära vevaxeln vågar man lägga plåten isåfall?
  12. Kapade lite i mina två tråg idag! Ska hämta vevaxelskrapan på volvo imorgon, sen ska de festas! När bakfyllan har släppt och jag eventuellt har fått hem lite plåt och annat material så ska de börjas byggas ihop igen. Tanken är att bygga den låga delen större (har ju ingen balk ivägen) för att få samma volym som innan eller kanske till och med mer. Sen ska ju skvalplåtar på plats... Där finns ett par olika alternativ. -Bara skvalplåtar -Klaffar -Kombination av de ovan Känns som att de här med klaffar är lite overkill.. Någon som har erfarenhet?
  13. Hej! Någon som har koll på de här med elektronisk handbroms? Vilka bilar sitter de på original? Någon som enbart kan lösgöras via "knappen"? (vissa verkar släppa om man startar bilen och gasar mm) Tacksam för svar! Mvh Anton
  14. verkar vara ett tidsödande jobb att kopiera en sådan... frågan är ju hur mycket bättre dom är? frågan är väl igentligen om någon av plåtarna gör någon märkbar skillnad? någon som provat och vet?
×
×
  • Create New...