Jump to content

Peter_1982

Forumdeltagare
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Peter Sternersson
  • Ort
    Ljungby
  • Locost-status
    Förbereder locost-bygge
  1. Härligt att man inte är ensam med tankarna iallafall! BMW, både E34 och E36 är ju moderna tidens Volvo 240, så delar och billiga sådana finna ju i parti och minut. Tack för erbjudandet Bengt! Jag har både Autocad och Solidworks på jobbet så det blir perfekt för att få alla mått, du kan förvänta dig ett mail :-) Vart hittar man en konisk brotch för spindelleden? Härligt att man får så bra respons :thumbsup:
  2. Bra input! Dock menade jag bara använda själva spindeln, alltså del 2 på första bilden, sedan göra en hållare som den skruvas i som det sitter någon form av led på. Har inte alla detaljer klara för mig, ska rita av en spindel och rita en adapter så man ser hur det blir. Kanske blir alldeles för klumpigt för det ska vara någon mening med det. Fördelarna som jag ser det är att E36 är en ganska tung bil, 1300-1600kg så marginalerna bör absolut ligga på rätt sida.
  3. Long time reader, first time writer :) Har sökt både här och på Google i största allmänhet, men det verkar inte som så många som baserat sina byggen på BMW-komponenter. Varför ska då jag göra det? Joo, för jag känner mig hemma på BMW kort och gott. Kan deras motorer och elektronik, vilket känns som det underlättar vid ett bygge. Min tanke är att köpa en E36 318is, 4cylindrig motor med 140hk. Planen är också att använda både spindlar fram och bak ihop med dubbla a-armar, bromsar, växellåda, kardanaxel, diffklump och drivaxlar. Fram ser det ut såhär, vilket borde gå relativt enkelt att få ihop med dubbla a-armar. Bak kanske kräver lite mer modifikation, men borde ändå vara fullt genomförbart. Har inte riktigt klart för mig hur man bygger dubbla a-armar bak ännu, men det ger sig väl. Blir ett egenritat chassi så jag får plats som jag vill. Är inte på något vis klart, måste köpa noskon och lite så jag vet vilka mått jag måste rätta mig efter. Har mest börjar skissa lite för att se hur man får till det med triangulering osv. Planen är att rita så pass korrekt att jag kan få rören tillskurna i en rörlaser = världens trevligaste pussel med TIG-svetsen sen :racesmile:
×
×
  • Create New...