Jump to content

Allan_Sladd

Forumdeltagare
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Allan_Sladd

  1. Hej Göran Självklart har jag börjat med att skriva till PRC i USA men förväntar mig att priset är skyhögt som på deras pumpar. Jag befarar att det blir billigare att låta tillverka nya i EN-AW 7075 -T6 Har du själv någon erfarenhet av torrsumpsystem eller har du annan erfarenhet av hydraulkomponenter?
  2. Hej alla bilbyggare som har eller funderar på att bygga torrsump. Jag bygger en replika av en Ferrari 500 Modial II 1955 med Volvo B6304 motor fram och en 6-växlad Audi A6 växellåda bak för att göra det svårt. Volvo B6304 motorn har relativt hög bygghöjd fram och karossen är låg. Att bygga en skoop i huven är uteslutet då det skulle förstöra de vackra linjerna i den ikoniska karossen skapad av den legendariska karosserimakaren Scaglietti för Ferrari 500 Modial II 1955. Därför måste jag sänka bygghöjden ca 100mm genom att rakställa och sänka motorn genom att bygga ett torrsumpsystem. Efter att jag blivit lurad på eBay när jag köpte en WEAVER 3 stegs torrsumpspump fick jag möjlighet att köpa en helt ny PRC, Precision Racing Components PN: 3325 till fördelaktigt pris. Dock saknas AN anslutningar på pumpen. Jag känner inte till de anslutningar som finns på pumpen. Jag vet heller inte om de är någon form av standard eller om de är märkesspecifika för just PRC, Precision Racing Components pumpar. Hjälp mig att hitta rätt AN anslutningar till min PRC torrsumppump. Jag har tidigare köpt oljekylare, filterflyttare med termostat och svettsanslutningar till tråget och torrsumptank av dimensionen AN10 och AN12.
  3. Ny oljekylare inte så dyr i Sverige som man kan tro. Jag betalade 700kr för en ny 17 raders AN10, med fläkt! ifall att.
  4. Hitta de 2 st. uttjänta 5kg CO2 släckare, en nästan full som kommer till användning vid krympning mm och en som får bli min nya torrsumptank.
  5. Fel fel fel ! Porsches ingenjörer åt Kalles Kaviar till frukost och upptäckte då att det var mycket lättare att skrynkla ihop en tom tub än en full, och valde då att fylla tuberna med tryckluft som är mycket billigare och lättare än med Kalles Kaviar😜🤣🤣
  6. Nu är det dags att hitta eller förbereda bygget av en torrsumptank, alltså en sån där rund hög oljetank som separerar luften ur oljan. Jag har hittat en bra men tyvärr ganska lång beskrivning i 2 delar, hur man bygger en på YouTube. Min erfarenhet att det är både svårt och dyrt att hitta och köpa aluminiumrör för att bygga en sådan som i YouTube filmen. Så jag började Googla efter aluminiumburkar som skulle gå att använda när ett reklammedlande från Poseidon ramlade in i min E-post. Dyktuber! Varför inte en utdömd dyktub? Svårt att hitta om man själv inte är i eller har kompisar i dyksvängen. Går ut i köket för att hämta något när jag passerar min 2 kilos kolsyresläckare i aluminium och mäter upp den, 3,52 liter! Alldeles för liten, men en tom 5 kilos kolsyresläckare borde fungera bra. Är den någon här som har byggt sin egen torrsumptank eller möjligtvis har en tom 5 kilos kolsyresläckare liggandes?
  7. Vill man hålla en strikt budget och ändå bygga sin torrsump med nya delar förutom själva pumpen är det en god idé att ta en titt på AliExpress nu när det är kalt och det är skönt att vara innekatt😁
  8. Hej Magnus Tack för dina synpunkter. Den första anledningen till att jag väljer att bygga torrsump är att få ner motorn så mycket det bara går för att motorn inte skall sticka upp genom motorhuven på min låga kaross. Lägre motorplacering ger lägre tyngdpunkt och bättre väghållning också. Original placering av oljefilter är på undersidan av tråget så det går inte att använda när jag bygger ett torrsumptråg som inte sticker nedanför svänghjulet. Jag får väl se till att evakueringen från tryckventilen ansluter till ledningen till torrsumptanken eller ta bort original oljepump helt och använda torrsumppumpens trycksteg. Då får jag inget sug över från toppen, men det går ju att lösa genom att inte använda en topp med hydrauliska tryckare.
  9. Spark V1.1 Speeduino är byggd för 6 sekventiella sprut och 6 tändpunkter så den blir perfekt till min Volvo 6:a med individuella spjäll och trattar samt 6 aktiva tändspolar. Speeduino/TurnerStudio maping har bättre upplösning än VEMS som kostar dubbelt så mycket som Spark V1.1. Så här ser min Spark V1.1 Speeduino ut inuti.
  10. Hej Magnus Den här Weaver Brother 3-stegs torrsumpspumpen brukar dom använda på V8:or och raka 6:or i USA på Dytona raceways så den här pumpen räcker väl till att hålla undan oljan i tråget på den 2,9 liters Volvo T6 motor utan turbo från en S80 jag tänker bygga en trimmad sugmotor av. Jag tänker börja med att tillverka ett 50 mm djupt torrsumptråg i 10 mm och 5 mm aluminiumplåt med två sugställen på vänster sida. (sett framifrån). Vevaxelns rotation slungar oljan dit. T6 motorns ordinarie oljepump föder normalt 2st turbo och sprut under kolvarna så den räcker väl till utan 2st turbo. Därför gör jag en anslutning i tråget under ordinarie oljepumps sugsida som föder den med olja från torrsumptanken. Pumpens trycksida mynnar också ut under pumpen. Där ansluter jag trycksidan på samma sätt med en ledning som går till en extern filterhållare med termostat och uttag för oljekylare som finns att köpa på AliExpress. Därifrån drar jag oljetycket till en anslutning på motorblockets huvudtryckskanal. Jag tänker växla drivningen av torrsumppumpen 2-1 så att pumpens varvtal blir 4000rpm vid maxvarvet 8000rpm på motorn. Torrsumppumpens tryckpump är en kugghjulspump, om den är byggd som svenska Auto Verdi. Den tänker jag låta få suga från toppen. Så har jag tänkt men jag är tacksam för synpunkter ifall jag har tänkt fel eller glömt något.
  11. Tyvärr har det inte varit någon här som har velat dela med sig av hur man bygger en budget torrsump. Då får man väll svara själv då. Hittade en Weaver Brother 3-stegs torrsumpspump i Florida på eBay. Köpte pumpen för 2490kr inklusive UPS frakt och skatt till annan plats i Florida där min garagekompis kommer att hämta hem den. Tandremshjul i aluminium för rätt utväxling, i mitt fall 2-1 och tandremmar finns att köpa på AliExress, det gör AN kopplingar och slangar med. Tyvärr brukar leveranser från utlandet med PostNord strula på grund av alla analfabeter där. Bor du på landet och känner brevbäraren väl brukar det funka men tyvärr inte i Stockholms invandrartäta förorter. Därför är det bäst att ni adresserar era varor som ni köper på AliExpress till något företag på landet där ni känner brevbäraren.
  12. Hej Allihopa Tack för alla tips. Det fick bli en färdig Spark V1.1 Speeduino som jag köpte från Standalone ECU Store i Turkiet genom AliExpress för 2637 kr inklusive moms och frakt. Kontakter, Bluetooth och support på Engelska och Turkiska via WhatsApp ingick också. Programmering och optimering görs via USB eller Bluetooth i den utmärkta mjukvaran EIF Analytics TunerStudio som det finns många utmärkta gratis instruktionsvideor till på YouTube. Spjällhus fick bli dubbla Triumph Daytona 675 som jag köpte på eBay från Litauen för 1660kr inklusive moms och frakt. En strikt budgetdisciplin har gjort att det nu fanns pengar över till både Julmat och till en begagnad Weaver Brothers 3-stegs torrsumppump som jag köpte på eBay i Florida för 2490kr 😁
  13. Jag söker begagnade eller överblivna delar för att bygga en budget torrsumpsmörning till min Volvo B6304 24V raka 6-cylindriga aluminiummotor. Jag avser att behålla motorns befintliga oljepump och låta den suga från en smörjoljetank istället för från oljetråget. För det tänker jag bygga ett eget torrsumptråg i 5mm aluminiumplåt med 3 anslutningar under ordinarie oljepump. En sugledning från smöroljetak till ordinarie oljepump och 2 till externt oljefilter och oljekylare samt 2 anslutningar på sidan av tråget för evakuering av returoljan från främre och bakre delen av tråget. För det behöver jag en 2 sektioners torrsumppump eller delar därtill, oljefilterhållare. oljekylare samt diverse anslutningar adepters och slangar. Har ni något liggande vänligen hör av er med namn och telefonnummer. Jag bor Kista och har garage/verkstad i Åkersberga/Österåker
  14. Hej alla Locostbyggare Jag är väll inte den enda här som tycker att ECU sprut och tändning kostar för mycket. Själv avser jag att bygga med Volvo B6304 motor och vill inte lägga mer än 10k för sprut och tändning. Men kostnaden för sprut och tändning hamnar tyvärr på runt 25k för MaxxECU och runt 20k för VEMS inklusive kabelhärva med bredbands-lambda. Har någon erfarenhet av några budget ECU?
×
×
  • Create New...