Jump to content

lillpojken

Forumdeltagare
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About lillpojken

  • Birthday 11/11/1986

Contact Methods

  • MSN
    lill_pojken_@hotmail.com

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Plats
    Ystad

Profile Fields

  • Namn
    Thomas Rasmusson
  • Ort
    Ystad
  • Locost-status
    Förbereder locost-bygge
  1. idag är chris gibbs bok beställd. innan bygget böärjar har jag den 1a projektbilen att bli klar med och sälja av sakerna från projektbil nummer 2 kommer komma upp en projekttråd senare. går det att linka ihop t5lådan med 2,0zetech utan att byta kopplingskåpan eller måste beställa en ombyggd? kommer utrampningslager osv funka eller måste förlängas osv
  2. kollade snabbt genom din blogg du bygger bilen helt efter gibbs bok? har även sett att dett finns någon ritning ute som är till för sierra bakvagn med med den så tappade man plats där bak tex för bränsletanken. tror ritningarna kallades Rorty's ritning det är en liten 3fasare jag har 125A esab miggy vet att den gör fullgoda svetsar i 4mm gods iallafall. så den borde räcka till 2mm gods som dom flesta verkar använda. jag får väll ta och beställa gibbs bok och ta bakvagnskonstruktionen och föra över på MsSorley ritningarna då jag tänkt ha en lite större bil. anlednigen till varför jag jusst frågar om kolsyra så är det jusst för att jag bara åker bort till preso o hämtar gratis. så jag ska leta reda på en äldre sierra det kryllar inte av dom direkt tycker jag men ska nog gå att hitta. jag får tacka er som skrivit för snabba och riktigt bra svar. har en följdfråga är det samma ramkonstruktion i böckerna av RON CHAMPION och Chris Gibbs eller champions bok är för stel axel?
  3. Hejsan. skriver mitt första inlägg nu efter att ha suttit och spanat in detta forum nu i en månad. jag har inte riktigt hittat svar på mina frågor helt och hållet eller så är det jag som uppfattat fel. alla mina frågor berör inte chassie men kan lägga dom i samma tråd. jag håller på att planera nu inför mitt kommande bygge och det jag inte ha klar för mig är följande. 1. vilket chassie skall jag ha om jag ska ha ford sierra bakaxel/diff? jag har kollat på MsSorley ritningarna men jag har fått den uppfattningen att den ramen chassiet inte är till för "delad" bakaxel. 2. skilljer det på bakaxeln på dom olika årsmodellerna på sierrorna? altså storleksmässigt som bredden på dom. har även fått för mig att det är olika stora "bakaxlar" eller vad man ska kalla det typ 7-7,5". 3. det snackas om Typ 9 lådan sitter den på alla sierrorna eller bara på vissa årsmodeller som har vissa motorer? 4. vad använder ni för gas när ni svetsar era chassie? jag har främst svetsat rost på bilar och byggt lite arbetsbänkar och möbler och då har jag använt kolsyra till migsvetsen. är det en bra ide att köra med kolsyra när man ska svetsa ramen eller annan gas är att föredra? motorn jag tänkt använda är en 2,0 16v zetec från en mondeo 95a och bygga ihop det med resten av sierra drivlinan. bilen jag ska bygga ska inte vara någon banbil utan mest en trevlig sommmarbil att köra med vid rätt tillfälle + man måste ha något tidsfördriv i garaget. så mitt enda problem jag har nu i planeringsstadiet är chassiet och drivlinan. hoppas nu få något bra svar. lär nog hitta rätt svar om jag lusläser igenom rätt trådar.
×
×
  • Create New...