Jump to content

volvofreak

Forumdeltagare
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Peter Larsson
  • Ort
    Gärsnäs
  • Locost-status
    Förbereder locost-bygge
  1. Uppdatering: spindelleder beställda, samt material de ska väl fungera med DIN 2395 i dimensionen 30x30x2
  2. en annan fråga är ju, belastningen på nedre spindelleden ligger på "fel" håll om man fäster coilover i nedre bärarm. Hur har ni gjort?? :unsure:
  3. Har idag varit och plockat av spindlarna på en gammal 140 framaxel jag hade liggandes. de är riktigt smäckra. Någon som vet om det passar andra spindelleder/styrleder i dessa än original 140?
  4. Den går att dela på längden. Tror att tufvesson gjorde det på sitt t6 roadsterbygger för att uppnå korrekt förhållande. Bromsarna är kanske lite överdimensionerade, men de ligger på hyllan och oken oxå så de blir nog att använda dem. Jag skulle ju tro att 30x30x2 skulle fungera, men jag ska ta kontakt med någon sfro kunnig person. Tack för alla positiva kommentarer. Ni anar inte hur stor skaparglöden är nu :-)
  5. Hej. Tack för välkomnandet verkar vara glada skitar här inne( jag inkluderat) :-) Volvos sexa är en underbar motor går jämt och har ett suveränt bottenvrid. Motorn är helt i aluminium och har inte mycket större vikt än b230. Ja jag lär troligtvis hamna över 1000kg men who cares:-) Frågan är om man ska bygga på 25x25 eller 30x30 antar att i båda fallen är det 3mm gods som gäller. Bromsar blir volvo s60 R (brembo) med 330mm ventilerade skivor runt om. Bakaxel hade jag tänkt 960 mulitlink med diagonal bladfjäder i komposit(sitter original på 960 efter 1995)Fram har jag ideer om antingen 140 spindlar eller något annat. Denna sida har redan blivit min favorit. Att jag kunnat undgå denna //Pidde
  6. Hej. Vilken guldgruva detta var. Undrar om någon byggt med volvo B6304 volvos 3 liters raka sexa? Den är stor men inte rysligt tung. Anledningen till detta är att jag har en komplett 960 från 97 med motor på under 10000 mil. Vad tror ni om detta? Kanske fel kategori, då får moderatorn smälla mig på fingrarna:-) Hälsningar Peter Österlen
×
×
  • Create New...