Jump to content

monkey

Forumdeltagare
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Fields

  • Namn
    Johan Jovannelli
  • Ort
    Karlstad
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. jag vill också ha Alfa motor ju! TS (8V) +105-låda, bakaxel, koppling och svänghjul? är det allt som behövs? :) inte helt bara det, eller har jag fel? Annars blir det Fiat 124. gud jag tänker inte på något annat på dagarna inte blir jag klokare för det.. tyvärr Finns det någon firma som skulle kunna göra adapterplatta mellan Alfa v6a (164) och fas 9 växellådan? vad kan det kosta någon som gjort? god natt / J
  2. Nej en sak har jag bestämt mig för, Det ska sitta minst 2 ettriga Italienare i bilen när den är klar, Jag och motorn dvs. Alfa vore underbart men för o slippa allt krångel så duger Fiat drivlinan bra. Om jag kör med taunus spindlar fram borde jag väll ha taunus bakaxel också så jag får samma bultcirkel eller bestäms det av något annat? vad många frågor det finns tur att ni är tålmodiga :)
  3. Jag prata med BeLo, han förklara lite om taunus spindlarna antagligen kör jag med hans ritningar isf o dom är ju gjorda för taunus. men jag kan läsa så kanske jag lär mig lite mer. Fantastisk Inspiration Angående Trubbel Hur menar du? Alfaronny, du är bara elak, det riktigt vattnas i munnen : )
  4. Efter att haft fått åka med i BeLo's 7a i torsdags är jag helt frälst. Oj.. vad kul det var :) några kloka råd fick jag också så det är väll lite ändrade planer kan man säga Om man skulle våga snickra ihop ett eget rörchassi ändå kanske, efter BeLo's ritningar med Taunus spindlar fram Sen funderar jag på drivlina från Fiat 124 istället för någon Alfa (även om jag fortfarande vill) så får jag iaf Italienskt, billigt och utan krångel med växelåda och bakaxel. Lite lämpligare effekt också kanske. Har ju en komplett 740 oockså som man kan ta lite delar ifrån om det skulle behövas. vad tror ni funkar det?
  5. FF = Front Engine Front Wheel Drive, FR = Front Engine Rear Wheel Drive ska läsa ditt svar imorgon igen rätt trött nu tack iaf :)
  6. Om jag inte vill åka med? ha KLART JAG VILL :D då kommer jag ju bli frälst på riktigt! Var som ett barn dagen innan julafton i går kväll, haha... ringer i eftermiddag Adapter platta får det bli isf, någon som har tips på en bra låda till vettigt pris? Alfa motor ska jag ha nu iaf. men jag undrar frortfarande om det är någon skillnad på en Alfamotor med växellådan i bakaxeln o en med växellådan "frammme" (Framhjulsdrift) o vilken som lämpar sig bäst. / J
  7. 4500 e helt klart okej pris, ska kolla upp det, dom har ingen hemsida? min engelska är,... vad ska man säga? Värmländsk? :) sen en sak till ang. alfa motorer. är det nåpn skillnad på motorer som suttit i nyare (FF) o äldre (FR) tänkte på växelådsfästen eller nått. jag är ju inte så bra på sånt :)
  8. Hej allihop! Johan heter jag, 20 år bor i Karlstad första posten så ni kan väll vara snälla :unsure: Har väll egentligen drösvis med frågor angående det mesta men hoppas på att få lite svar iaf. Har tänk att så småning om bygga mig en egen 7:a, jag är ganska säker på att det blir en Dala7 då den verakar passa mina 193cm ganska bra vill även få plats med ordentliga stolar. Så hittils jag kommit fram till att jag vill använda mig av (Såklart öppen för ändringar) Volvo 850: Spindlar Bromsskivor Ok Allt med styrning vad det nu heter .. sen har jag inte kommit så mkt längre. Så det är nu det börjar bli jobbigt :) hade tänkt mig 150-170 hk men jag vet inte riktigt vilka motorer som får plats. alternativen jag hade tänkt mig är iaf: 5a från volvo, 6a från BMW, 6a eller 4a från Alfa, eller 4a från Ford (typ Zetec eller liknande) OBS! ingen turbo, här är det N/A som gäller. (För enkelhetens skull) Växellådor, rätta mig om jag har fel kan man ta nästan vilken som hellst om man har rätt adapterplatta? vart får man tag på / hur lätt tillverkar man en egen? Bakaxel kan jag inte alls något om men en diffad ska nog hitta ner iaf. Stötdämpare: Dala7 säljer ju SPAX Komplett uppsättning inkl fjädrar för 7250:-, tänkte om det fanns något med "Locostig" variant som är likvärdig eller funkar på Dala7 Kardan vet jag inte heller men en som passar vore kanon! :hypocrite: hoppas ni har överseende det vore guld o få lite hjälp :D helst tar jag ju så mkt som möjligt från en o samma bil, men har jag förstått det rätt så passar många volvodelar bra på Dala7an. o det vore ju en fördel. men jag är väldigt sugen på en Alfa 6a men jag undrar om inte växellåda och skivor sitter på bakaxeln om jag inte minns fel? o de kan ju bli lite trångt. isf. kan man sätta en "vanlig" låda på den och isf vilken? + kardan och 240 bakaxel? Sen vill jag tacka BeLo för egentliggen ingenting men din bil är underbar. sett den nån gång o du är nog anledningen till att jag reggat mig här :thumbsup: ha det / Johan
×
×
  • Create New...