Jump to content

joakim 164

Forumdeltagare
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by joakim 164

  1. Men en sak som är bra med stora aggregat är att du får ett lågt avgasmotryck som i sin tur leder till många fördelar om du ska plocka ut mycket ur motorn. Mycke helldre ett förstort en ett förlitet. Men sen har jag ingen anin hur en seven reagerar men kommer försöka ta red på de med tiden :D
  2. Ja skulle deställa noskon o skärman men kan inte få tag i deras mail adres är de någon som har den?
  3. Är de någo som vet var man får tag i ett par bra fjädrar o stötdempare till mitt bygge. Jag borde behöva lite hordare fram med tanke på motorns tyngd eller man moste ha en massa värden för att de ska bli bra?
  4. Jag tror inte min veven holler för 300l/hp sen ska jag vara försiktig med att varva mer en 6000rpm. Hans block tror jag är orginal för att få så mycke gods som myligt i cylinderväggarna. Här är en länk till Jens bromsning http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?t...c&start=150 Jag förstår inte att orginal grejer holler.
  5. Jag vett faktiskt inte hur mycke den kommer väga men motorn med växelåda o el väger 241kg så de är en del. Botendelen är byggd för 400-500hp men sen vad jag ska plocka ur den vett jag inte men de är mycke runt om för att få ut 500hp men med tiden så ska jag försöka. Jag ska inte ha på turbon till en början. Den ska på när jag köppt ett bilsläp :D
  6. Jag tänkte det var dags att lägga upp en projekt tråd nu, så man kan få hjälp o råd under byggets gång. Från början var det tänkt att ja skulle köpa en färdig ram, men så blev de inte. Hitta ingen ram som B30 passade i, så jag bygger nu efter BeLo ritningarna (jag tackar tusen gånger för att man får ta del av beras ritningar :notworthy:) fast jag fick förlänga den 100mm i motorrummet. Här kommer lite bilder på min fina donator 164 TURBO som skule blivit en strippen bil. Jag höll på med den i två år, men tappa intresset för den iochmed med att jag bara blev mer intersserad av "Seven" byggen. För mycket jobb med all jävla rost som finns på gamla bilar, men fina skjolar fick den iaf. Karrossen är helblästrad. Det är lite synd för det var en del tid o pengar som gick på den :( Här kommer också lite bilder på hyvelbänken, allt i motorn som rör sig är nytt, utom vipparmarna, men de ska bli någon lösning på det sen. Jag har slipat veven från tum till millimeter för att få på M-stakarna. M-stakarna är också smalare på vevtappen ,så jag har fått styra stakarna i kolvarna (ja hoppas det går vägen). Den 6-bultade veven har bättre härdning än den 8-bultade. Det är en av anledningarna till varför jag har styrt stakarna i kolvarna. Det sitter även smidda turbo kolvar i motorn. Allt är i sin tur viktat och balancerat. Här är början på mitt bygge, det börjar ta form nu. Kom med gärna med kommentarer o synpunkter.
  7. Jag har redan en bra bottendel men anars värkar de vara riktigt billigt. Men man ska nog akta sig för att överlada när han har b21tans kolvar de blir inte mycke gods kvar.
  8. Jag undrar om ja kan ersätta tvärstagen men en krysprässad 1.5mm (docol 420) plåt runt hella sit brunen?
  9. Volvo 164 efter 1972 o nyare har ventilerade bromsskiver o fyrkolvsok fram
  10. De blev 25x25x2 i godstjoklek men med många tvärstag kors o tvärs så blir de nog stadilt fast att jag har längt den. Ja har till o med börjat bygga. Ja köppte 7st 6m längde o anvent 4.5st på bilden så de får bli några längde till
  11. Då är de bara o åka o handla. Ja de är hyvelbänk som ska i :)
  12. joakim 164

    164 Seven

    Jag ska svetsa en ram efter Belo ritningarna som ligger här på locostsweden men ja undrar vad de är för fyrkants profiler ja ska välja. Är de 25*25*2 ? Och vilken kvalite ska man ha på matrialet? Hur mångga meter går åt untefär av fyrkantsprofilen? Jag undrar även om det finns någon noskon som passar rätt på Belon? Tackar i förhand
  13. Är det någon som har ett bra numer till någon på SFRO som har bra koll på ett. Synd att man inta kan bygga som vårt andra bygge (svitsa till de holler :prop: ). http://galleri.meatheads.se/index.php?list=3 Tur är de för de är livsfarligt :lol:
  14. Ja nu har ja bestämt mig de blir en MK. Ja moste komma i gång. För den är så pass mycke billigare käns det som. får ja inte i min moter så kan man alltid länga den 100mm så går det :). Hur beställer man lettast maila?
  15. Jag har kollat runt nu o ett MK locost kit värkar bra men ja har lite fråger till inan ja bästeller. 1. Ingår ramen i locost kitet? 2. Får motorn plats om man tricksar o ficksar? 3. Om ja anvender min bakaxel får ja inte fel spårvid? 4. kan ja ha mins spindlar från 164 (140)? 5. kan man ha 16" fäljar o en då ha lite profil kvar?
  16. God Jul alla 174+50+20=244kg ja de är nog nära. Men om den nu är 20kg tyngre en b230 så borde de inte bli sån prestandard minskning från en son eller ja är ute o cycklar. Jag kolla nu o den vägger.
  17. Ja har en m400 på nu men ja vill ha plats för en annan låda i fall den ja har går sönder så får ja plats med ja har måttat så får ja plats med allt. Är B30 så tung som en v8 ja har svårt o tro det o de är inte o uderskata hjutjärnsmotoren med turbo kolla på www.savarturbo.se. :D
  18. Här kommer lite mott på Motern den är 250mm bred. växellådan är en vanlig volvo låda med OD till den rasar :D jalla fal. Men vi utgår från en son.
  19. Eller är de enklast o köpa en dala7 i och med min donater. Ja tycker man alldrig får reda på hur mycke saker som ingår så jag har svårt att jämföra pris i mellan de olicka. Men dala7 värkar dyr eller. Och ja så de bilder när de byre plåten runt bakenden blir inte bär mycket spackel (man behöver i o för sig inte måla)? De är inte lätt vilcken sort man ska ha :huh: Hjälp
  20. Tackar för svaren :) Men så det är inga problem med besiktningar med de jrejerna. Gå som ett tåg motorn väger inte så mycke 200kg vad väger en rover v8 men ford motern väger nog mycke mindre. Motorn sleper ja inte :( . Grejer som är gort med motern den är dyrr. Blocket är borat Smida kolvar M-stakar Veven är slipad Svenghjulet är lättat o stiftat ihop med veven Allt är vickjusterat o balanserat Störe ventiler o härdade säten Portab topp K-kam Motorn har jag byggd för e85 o turbo o går att plocka ut 450hp (tror ja) men kommer gå utmärkt som sugmaskin någr år. Den är orginal på 160hp på bakhjulen. men med de trimet o VEMS insprut o tändnings styrning så blir de nog runt 200hp hoppas ja på då kompet är sängt. Backaxlen kan ja bytta om det steller till de mycket de enda som är trevligt med den är lamelen. Men ja skulle värkligen vilja veta om B30 får plats, är bär inga som har byggt med någon BMW 6a i MK. Och villket kit ska man välja är det inte bäst o ta starter-kitet. Jag vill slipa bästela en masa extra gånger. Tacksam för alla tips om vad ja ska bästela?
  21. Hej Jag undrar om man kan bygga med delar från en volvo 164 i en MK eller ska man bygga en ram själv? För ja har ett projekt som ja börjat trötna på som ja laggt en del pängar i. De är rosten o spacklet ja trötnat på. moter b30 rak 6a o växelåda o lamelbackaxel o bromasar är bra. (finns lite bilder här på den http://galleri.meatheads.se/index.php?list=7 Jag klarar allt de meckanika men det är finichen som är det svåra. Jag vill bygga en bil som ska registreras. Är plast eller glsfiber dellarna i kiten spacklade o målade(hoppas :hypocrite: ). Min budjet ligger runt 50kkr+bonaterbil o ja har tillgång till värkstad. Kom med förslag så man kan börja leta grejer. Tack i förväg.
×
×
  • Create New...