Jump to content

Ozze

Forumdeltagare
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Ozze

  • Birthday 05/06/1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://ozze.ath.cx
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Mikael Olsson
  • Ort
    Västerås
  • Locost-status
    Förbereder locost-bygge
  1. tänkte att ni kanske var intresserade av att veta hur pass glappa uniballsen var / är också? nr - 1/100mm glapp 1 - 18 2 - 7 3 - 11 4 - 8 5 - 8 6 - 10 7 - 14 Detta är axiellt... är det bara jag som är petig eller? Dom SKF uniballs jag kännt på har varit tighta och fina, men nästan alla andra har varit åtminstonde lite glappa.
  2. Uniballsen kom från snowball, har varit uppe förut men hoppades på att det skulle vara okej att annvända iaf. Då många verkar annvända hans uniballs. Men tyvärr kommer han att få tillbaka dessa. Har ägnat ett par timmar av dagen till att åka runt och klämma och känna på uniballs och det ser ut som att det blir skf uniballs för 460:- + moms ... Vad åker ni andra med för något ? Motec sprutet jag har ligger är ett M4e med advanced tuning upgrade så det är lite extra i min box :) Kommer att annvända det som sitter på motorn nu, så gott det går. Så triggers skall annvändas samt map-sensor (sitter monterad) sedan så ryker nog sekundärspjällen (elektriskt styrda) samt lite annat smått och gott som jag inte tycker behövs.
  3. har meckat lite idag med... dock har det inte blivit så mycket som jag skulle viljat, men saknar grejjor... har iaf gjort en jigg för att bygga bärarmarna klart, ska iväg imorrn och köpa lite mera rör till bärarmarna så kan jag börja bygga sen. Sedan har jag mätt glappet som är i uniballsen jag köpte, 0,04 - 0,18mm glapp på 7 st uniballs... dom blir reklamerade... känns med händerna att dom är glappa vilket jag verkligen inte gillar... Men snart blir det fart på byggandet igen hoppas jag :)
  4. Tackar för tipset... har redan ett sprut ligger... men man kan alltid behöva ett extra :D Och för det priset så är det ju nästan bara att slå till
  5. Nu står det iofs lite stilla... pga avsaknaden av prylar... MEN styrväxeln från bmw e21 är nu kortad och tillfixad efter konstens alla regler och det blev helt okej.
  6. Det tar sig som mordbrännarn sa :D Detta är efter ca 57h byggtid
  7. har börjat montera motorn i min bil nu iaf... har tagit lite tid för att fundera ut hur jag vill ha det / göra. Men nu känner jag mig nöjd med hur det kommer bli
  8. Har inte blivit så mycket updateringar här nu på ett tag... men har iaf svetsat färdigt ramen näst intill. Är infärstningar för stötdämpare och bärarmar kvar samt det bakersta där bak. hehe, själva delen som utgör häcken på bilen dvs, diff fästen och det sitter redan på plats. Så nu ska jag försöka beställa lite rör, uniballs och stötdämpare här i veckan och hoppas på snabb leverans. Sedan är det bara att fortsätta igen.
  9. ca 20 timmar in i bygget.... Har börjat svetsa ramen... ser ut att bli helt okej, kör med TIG.... Inte helt lätt att komma åt överallt men det funkar.
  10. mera tid på chassit och man ser hur det växer fram :) ca 8h från start
  11. Jajjemen... nu börjar det lika ett chassi iaf... Har lagt ca 5h effektiv tid på det som det ser ut nu, inget svetsat bara dit punktat ännu.
  12. ja... enligt ursprungsplanen skulle bilen varit klar vid det här laget... haha... Men nu har jag iaf börjat...
  13. Volvo 850 har smidiga spjällhus, kan vara ca 30-50mm högt eller så och 65mm spjällplatta... och 3" anslutning ytter om man säger... Riktigt fina är dom. MVH
  14. Japp, stämmer bra det. Vi handlade av Micke
  15. Vi köpte dom av en "lokal" firma i tillberga, sörby järn och metall... Hörde oss för hos arvid svensson också, men dom var dyrare och jobbigare att frakta hem grejjorna för oss då vi har garaget ute i tillberga. Kan varmt rekomendera dem om det är någon som skall ha järn, har inte allt hemma men dom beställer gärna hem åt oss som håller på med lite byggen och så.
×
×
  • Create New...