Jump to content

Micael Jungeby

Forumdeltagare
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Micael Jungeby

  1. On 2008-02-02 at 22:43, BeLo sade:

    Hej!

    Mekjuntan i Karlstad har köpt Jan Anderssons gjutformar till Lotus 23! Jans hälsa är inte vad den varit efter en stroke, så han har lagt bilbyggandet på hyllan.

    Vi är fem personer som planerar att bygga en varsin 23:a. Eftersom vi inte är helt klara med våra 7:or kan det dröja något med byggstart.Gjutning av karosser hoppas vi få igång till sommaren.

    Eftersom det visade sig att Jan dessutom hade en komplett ram och kaross köpte vi den också, så att vi har något att titta på.

    Jag har dessutom fått ta på ritningar på 23-ramen från USA. Målet är att skapa en 3D-modell och en ritningssats med samma exakthet som de ritningar på min 7-ram som Leto gjort åt mig (BeLo´s Locost Rev 3.6 - CAD ritningar - finns i LocostSwedens bibliotek).

    Ritningarna kommer naturligtvis att läggas ut "free of charge". Det blir antagligen en uppsättning "exakt" som originalet och en "Locost"-variant där vi anpassar infästningspunkterna till modernare spindlar etc. Förslag på vettiga spindlar och drivlina mottages tacksamt!

    Hjälp oss få till en Locost 23:a!

    Mitt bygge är givetvis fortfarande bara i planeringsstadiet, men eftersom jag har en R1-motor stående så lär det bli den som landar i 23:an. Troligen tillsammans med en VW-buss-låda. Hmm... Paddlar på ratten med 6 växlar i R1:an och växelspak till VW-lådan med back och 4 växar framåt. 24-växlat! Det ska väl duga... 😉 Skämt åsido så är tanken att åka med 4:an i VW lådan normalt (rakt igenom hoppas jag) och bara nyttja R1:ans växellåda. Iofs skulle man kunna lägga i 3:an t.ex. vid konbana eller i andra lägen när man vill "dreva om". Galenskap? Berätta sanningen för mig innan jag kommit längre!

    Bifogar några bilder på formar och den tillfälligt ihopställda bilen. Fälgarna är 15" vilket är fel! 13" var originalet!

    Hälsningar,

    Bengt

    post-25-1201988381_thumb.jpg

    post-25-1201988399_thumb.jpg

    Hej Bengt,

     

    Hittade denna gamla tråden och är nyfiken på hur bygget slutade. Du antydde också att ni var fem som planerade att bygga en varsin 23a. Hur gick de för de andra?

    Är mycket nyfiken på både vart formarna tog vägen och om ni fick fram några bra ritningar.

    Mvh

    Micael

×
×
  • Create New...