Jump to content

klingan75

Forumdeltagare
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by klingan75

  1. En granne till mig gillar bilar och säljer fudge så jag tipsar om nedanstående.

    Boka in lördagen den 13:e augusti! Då kommer vi att arrangera bilutställning och lagerförsäljning här på Mrs Curlie´s i idala. Vi gillar båda bilar och godsaker. icon_smile.gif Dessutom mini-loppis. Vi räknar med 30-50 utställare. Anmäl gärna att ni kommer redan nu. Vi kommer uppdatera med information allt eftersom.

    Alla som vill ställa ut (gamla bilar, sportbilar, ovanliga bilar, mopeder, gamla traktorer, alla är välkomna!) anmäl er till oss. Alla utställare kommer bjudas på mat, kaffe och en fin goodiebag! Ni kan anmäla er på Facebook eller till info@mrscurlies.se

    Välkomna!

    https://www.facebook.com/events/148268088929712/

  2. Har även på kul försökt spåra en De Tomaso Pantera kaross. Tydligen har det funnits en tillverkare i Växjö, Connys Car Plast som sålt Kit. Fick tips om att RPglasfiber köpt formarna.

    Men det var fel, de hade köpt alla andra formar utom de till Panteran. Har nu spårat Conny till Danmark. Fortsättning följer.

    Mvh Pär

    Hur går det med detektivarbetet att hitta en Panterakaross?

  3. Hej, Svågern smile.gif Kul med Cobrabygge. Har du nån tråd på crocs ? Är det ett Autofabchassie, kolla Kulles svar.

    Mina axlar är av senare årsmodeller -88 - 96, t.o.m dana 44 .

    Detta med antidive och antisquat är ett otroligt intressant ämne och det kräver som Pac skriver att man har tungan rätt i mun. Är inne på att man ändå måste utgå från det kända, svårt att negligera GM:s mångåriga utvecklig av C4:an, och försöka interpolera det in i mitt chassie. Vilket egentligen var Pac:s utgångspunkt när vi började denna diskussion.

    Har läst om att man ska skifta övre bärarmen och tack för att du bekräftar det. Är nog mycket riktigt att man inte behöver antidive i Cobror och märker man som lekman skillnaden mellan 0,2 eller 4 graders antidive ?

    MEN vore det inte trevligt för sakens skull att optimera chassiet och LÄRA sig hur det fungerar. Får man då på köpet ett bättre fordon är det ju toppen.

    Ser med spänning fram emot ifall du kan hitta något matnyttigt om bakvagnen.

    Mvh Pär

    Ingen tråd på Crocs utan jag har den på rejsa. Inget Autofabchassie, ville inte ha hotrodchassie med badbalja. Infon angående antidive kommer från en pensionerad Cobrabyggare och dels från Göran Malmbergs banbilsboken. Dessutom har väl Corvette redan på C5 slutat med antidive i framvagnen. Jag är inte övertygad om att biltillverkarna nödvändigtvis bygger det bästa ur väghållningshänseende utan att de snarare är bakbundna av kompromisser för att få fram någorlunda vettiga egenskaper för vardagskörning. Jag har inte kommit längre än att jag kommer strunta i antidive vilket innebär att jag kommer sätta sågen i min ram. Däremot har jag inte ännu simulerat fram var jag vill ha övre bärarm utifrån den undre.

  4. Har du kikat på cobrabyggare? Min svåger bygger cobra på c4 och (detta är hörsägen och så som jag kommer ihåg att det sades) så var anti-diven lika bra att räta upp på de byggena.

    Nu säger jag inte att du bara skall göra det, men om andra funderat över det så hade jag nog kikat vidare själv då du kommer få en avsevärt mycket lättare vagn, och cobror kall tydligen finnas några med samma upphängning.

    Det är jag som är svågern som bygger Cobra, den senaste infon jag har är att du struntar helt i antidive. Montera övre bärarmen helt horisontell sett från sidan. Sedan byter du plats på höger och vänster övre bärarm, den är vinklad ute vid spindelleden så det blir bättre så. Du kommer se det när du monterar dom.

    Jag återkommer om jag kan vaska fram mer info om bakvagnen. Vilken årsmodell har du på hjulupphängningarna? Det gjordes ju förändringar under åren, infästningar för undre bärarm bak samt toestaget bak.

    Edit: Hmm detta blev visst mitt första inlägg på forumet.

×
×
  • Create New...