Jump to content

Locust

Forumdeltagare
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Locust

  1. Om det ändå vore så väl, tyvärr har jag skrinlagt mina planer på att bygga locost tills vidare :( då jag har för mycket andra projekt som tar all min tid. Knappen ska jag ha till racerbilen :heyjoe67_ferrari: som är rensad på all inredning inklusive instrumentbräda samt elsystem. Jag postade här eftersom om det finns någonstans man kan få svar på min fråga så är det väl i detta forum.

    Tack för tipsen, har inte riktigt hittat vad jag söker ännu men istället hittade jag en perfekt startknapp till bilen HÄR!

  2. Jag letar efter en varningsblinkersknapp att sätta i ett vanligt runt hål på en platt panel, den ska vara röd med triangel och belysning, helst ska man dra i den för att starta varningsblinkersen. Jag vill gärna ha tips på bilar som har den typen av varningsblinkersknappar.

    Jag har för mig att bubblor före 71 ungefär har nån sån knapp, men jag vill gärna ha fler tips.

  3. 1.1

    Hjemmebygde rammer

    I Norge er det ikke noe system for slik godkjenning, så en hjemmebygd ramme må minimum ha vært gjennom 1.godkjenning hos SFRO i Sverige for å kunne brukes.

    Nu börjar det lkna nå´t :thumbup:

    :wohow: Eddy

    Kanon bra :wohow:

  4. Nå tenker jeg høyt og trenger dere til å tenke med meg.

    Hva hvis vi skifter navn på racing serien og kaller den for SEVEN RACING. Åpner for alle typer Seven og regulerer med vekttilegg de variantene som kommer utenfor dagens regler.

    Problemer. Maksbredden på bilen må opprettholdes: det vil si at selve rammen kan være bredere bare totalbredden på 166 bli opprettholdt. Hvordan passer det på en Dala 7 og en ester?

    Avvik på akselavstand og hjuloppheng gir vekttillegg

    Delt bakaksel vil fortsatt ikke bli tillatt av sikkerhets messige årsaker.

    Rune, jag tycker det låter som en lyasnde idé.

    Innefattar dina tankar att hemmabyggda chassin skulle vara tillåtna?

    Edit: :icon_oops:

  5. Peter, jag tycker personligen att det vore en utmaning i sig självt att bygga en bil för racing och sedan köra med den. Som jag ser i reglementet finns det inget som hindrar att man även gatreggar bilen, vilket är en fördel om det inte skulle bli något av den svenska Locost racingen. Dessutom kanske det även kan gå att köra roadsport med samma bil (har dock inte lusläst deras reglemente ännu). Om det bara handlar om att plöja ner en massa pengar finns det andra etablerade racing serier som lockar mer för egen del.

  6. Bredden på rammene tvers over sittebrønnen er 106 cm og totalbredden vår ytterst på bakskjermene er etter regelverket 166 cm. Hvordan stemmer dette med målene i boken? Jeg har lånt bort tre bøker som jeg aldrig har sett igjen så jeg får ikke skjekket disse målene.

    Bokramen är 1067mm bred så det är samma som du har. Jag har dock en fråga angående stolar. Får man in en FIA godkänd stol i ett sådant chassi eller är det för trångt i sittbrunnen?

  7. Var bara tvungen att ta upp denna tråd. :icon_angry:

    Ibland blir man ju förvånad över beslutsfattarnas dumhet och fördommar. Hur kan midjebälten vara tillåtna men inte 4/6 punkts bälten? Givetvis ställer 4/6 punktsbälten krav på anpassad stol, åtminstonde störtbåge och handhavande, men hellre ett dåligt inställt 4/6 punktsbälte i en krock än ett midjebälte, snacka om bukskador m.m. Dessutom borde det väl finnas en anleding till att man inte tillåter 3-punktsbälten innom rally/racing.

    Fia godkända 4/6 punktsbälten måste ha en central låsmekanism som kan öppnas med en hand, hur svårt kan det vara att hanera för brandkåren?

    Visst sitter man fast med överkroppen i ett korrekt inställt 4/6-punktsbälte men bilen har väl backspeglar och för att se döda vinkeln räcker det med att vrida på huvudet. Dessutom faller det argumentet om man tänker på stora och små lastbilar där man bara kan se ut genom sidorutorna. Själv kör jag en VW Caddy skåpbil i jobbet, där kan man snacka om döda vinklar och trepunktsbältet gör defenitivt ingen skilnad i det fallet.

    Kan inte nån skriva en motion? :prop:

  8. sen är det så kul att man kan byta hjulhub till volvo 5bult

    och slippa den miffo 4/98 bultfördelningen

    som alfa/fiat/lada har bra va'

    Hur får man Volvo hubbar att passa på Lada spindlar?

    Vilken/vilka Volvo hubbar passar?

    Nödvändiga modifikationer?

    Tar upp den här tråden igen eftersom ingen svarade.

    Vet man att ett Volvo nav passar på en Lada spindel, och i så fall från vilken/vilka Volvo modeller? Vilka lager, modifikationer o.s.v. ?

  9. Hej igen Rune och tack för ditt engagemang. Fin bil du har föresten :thumbup:

    Hursomhelst tolkade jag reglementet som att det var färdig bil som skulle godkännas före årets slut, men om det räcker med ramen så är det ju "en annan femma"... Hur går det till att få ramen godkänd för locost racing?

    Du skrev att ni kör med en "wide" ram, hur mycket bredare är den? Skulle en bokram som breddats på motsvarande sätt kunna godkännas eller ska den byggas exakt som i boken?

    Jag tycker det är mycket hedervärt att ni Danskar och Norrmän ställer upp och kör en Svensk serie :prop: , tråkigt att inte en enda svensk bil är med :icon_oops: , trodde faktiskt det var några med i alla fall.

    Jag tror motståndet mot regeln om "köpram" här på forumet beror på att det går emot locost idén. Personligen vill jag bygga egen ram för att det är en utmaning i sig själv. Att hemmabyggen tillåts fram till nyår tycker jag är bra och beror väl på att några Svenska bilar enkelt ska kunna komma igång och köra. Dessutom är det som Rune skriver upp till oss att få några hemmabyggda ramar godkända innan nyår. :whip:

    När det gäller reglementet tycker jag det är bra i det stora hela. Det ger ganska stort utrymme för egna idéer utan att det för den sakens skull drar upp kostnaderna för mycket. Ingen motorsport är billig, det gäller även locost racing, det är bara mer eller mindre dyrt. Om ni läser lite andra racing reglementen så kommer ni som klagar inse att det alltid finns begränsningar av olika slag och vanligtvis så kan man säga att ju färre begränsningar ett reglemente har, desto dyrar är det att vara med och "leka" på samma vilkor, även om just detta med "köpram" är fördyrande i sig självt.

  10. Rune, tror du andra tillverkare än de nuvarande kan komma med på "listan" över godkända ramar?

    Om man skulle bygga en egen ram och bil, är det då möjligt att få den godkänd sent på året, t.ex. i December?

    Jag undrar också lite OT om vilka bilmotorer, vxl-lådor & bakaxlar som är vanliga i serien?

    Kommer locost att köra på Mantorp den 15-16 Okt?

    MVH Johan

  11. Jaha :icon_oops:, då är det lika bra att glömma det då. :icon_angry:

    Men nu fattade jag vad jimmy.e menade, läste nog inte ordentligt först :icon_oops:, nån som vet nåt mer om den där 360 lådan och om den skulle gå att använda kanske?

  12. Att vända en motors rotationsrikting är ungefär samma sak. De är byggd för att rotera på ett håll. Kanske det går att vända vevstaken fel 180 grader för att kompensera det så att kraften kommer rätt.  Det är något att bita i. Lycka till!

    Hur menar du då Anders? Kan väl inte spela nån roll åt vilket håll som motorn roterar? Eller är det bara jag som inte fattar detta? :icon_oops:

    När det gäller 360, sitter inte vxl-lådan bak på dem, typ transaxel?

  13. Jag tycker också det är synd att man inte kan få bygga sin egen ram... om den duger åt bilprovningen, borde den väl duga på banan? Varför inte ha förbesiktning av ramarna i locost serien som ett alternativ?

  14. Vanliga vxl-lådor har ju snedskurna drev, dessa drev är skurna för att rotera i en viss riktning, kör man med en motor som roterar åt fel håll så kommer det att låta om vxl-lådan och dreven kommer slitas ut i förtid. Då låter det mer atraktivt att vända rotationsriktning på motorn. Förutom nya kammar måste man göra nåt åt vatten och olje pumpen samt eventuellt kamremsspännaren. Tändföljden påverkas också. Kan någon komma på nåt mer som kan tänkas behövas åtgärdas? Kan man köra generatorn baklänges?

  15. Tackar Rune :thumbup: Hoppas du blir klar i tid med modifikationerna ;)

    Då stämmer det alltså inte att ESTfields ramar skulle vara godkända som jag läste i en annan tråd!

    Jag skulle gärna komma och se på tävlingarna, men jag har tyvärr inte tid :(

  16. Vilken motor du än använder kan du inte spärra ena utgående axeln för diffens kuggar pallar inte de belastningar som uppstår.

    Diffen är gjord för att fördela kraften mellan höger och vänster hjulpar. Man får leta reda på en växellåda som passar och som är för bakhjulsdrift.

    Fast det var ju inte så jag tänkte, att man inte kan spärra ena axeln förstår jag. Min idé var ju att svetsa diffen (AGA-diff) så att båd axlarna snurrar samtidigt men att sedan bara ta ut kraften på en axel, fast det kanske blir samma påfrestningar? Ett annat problem med den idén är ju att man får dubbla slutväxlar... :icon_sleep:

    Nä, jag ska försöka ta reda på om en S2000 låda passar på en B16A2 motor (160 Vtec hästar) :twisted:

  17. Ok, tänkte inte på att Honda snurrar åt "fel" håll :icon_oops:, men det kanske går att använda en s2000 låda på en 1.6 vtec motor om man vänder på motorns rotations riktning (nya kammar, olje & vatten pump m.m). Anledningen till att jag vill ha en 1.6 motor är att locost racing reglemente tillåter max 1,6 liter för 16v motorer.

×
×
  • Create New...