Jump to content

Stefan Berglund

Forumdeltagare
 • Posts

  405
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

About Stefan Berglund

 • Birthday 04/30/1980

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Borlänge

Profile Fields

 • Namn
  Stefan Berglund
 • Ort
  Borlänge
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

13182 profile views
 1. Hexakoptern är/var ett småprojekt, hehe... *borta* Nä, har inga direkta planer för maskinerna. Maskinparken kommer nog utökas hela tiden. Köper grejor när jag inte behöver dem, det brukar ju bli billigast då. ;) Tar inte åt mig jobb alls i de där. För det första känner jag mig inte säker nog på dem än, och för det andra så har jag inte tid med det. Eventuellt kommer jag nog starta ett litet företag i framtiden. Maskinerna ska få tillverka nya maskiner, det är det enda målet nu. En rörbock, en "Magnabend" och lite andra smågrejor står på tillverkningslistan. Samlar på mig delar till lite allt möjligt. ;)
 2. Ojsan! Den här har jag missat. :) Kan väl skriva nån rad. :) Det går väl lite segt med alltihop. Varannanveckas pappa numera som du redan vet. Det där tog mycket energi... Men nu är det bra igen! :) Jobbar numera på SSAB Tubes, det är alltså vi som tillverkar de "hypade" Docol R8 rören. I min maskin (jo, det är faktiskt bara jag som kör den) tillverkar jag dock Hardox rör i dimension från 76-133mm. Har skalat bort alla småprojekt jag haft förut. Till slut orkar man bara inte mer. Nu koncentrerar jag mig på 3 saker. Det är ungarna, huset och så är det att ställa iordning en liten mekanisk verkstad i mitt lilla garage. Det är sånt där jag gillar. Lära sig hur man tillverkar grejor, mäta, klura. Hittills har jag plockat ner en Köping S8S i småbitar, gjort rent, målat upp och delvis renoverat den. Fått hem en rundslipmaskin som är hyfsat rengjord numera samt ska kopplas ihop inom kort då jag faktiskt behöver använda den. Köpt en liten CNC-fräs (typ förra veckan) som jag håller på att lära mig använda. Införskaffat diverse mätverktyg som jag också försöker lära mig använda. Väldans skoj! :) Så är läget! Bilbygget kommer säkert att fortsätta nästa vinter. De delar som varit krångliga att få tag i kan jag ju numera tillverka själv. :) /Stefan
 3. Lite off-topic kanske, men sådana här ligger på önskelistan. Finns bl.a. på aliexpress.com. :) Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
 4. Kör du med volvo 140 spindlar? I så fall "cirkulerar" det en cad-bild som jag mätte fram på den spindeln. Det som inte står med på bilden är att den övre spindelleden är en kontima-led. (Det hette väl så?) Tror/(vet) fortfarande att det lättaste sättet att få framvagnen perfekt är att bygga som ChristerJ gjorde. Det är inte kul att försöka svetsa dit de där bockarna mot ramrören utan att ha något vettigt att mäta mot. Bredden på ramen får man ju anpassa efter hur man vill ha det. Med Casim är det inte så svårt att rita upp en egen framvagn om man kan lite enkel cad i 2D. Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
 5. Jag löste det på enklaste sätt. Sålde bilen och började på en Haynes roadster istället, hehe... Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
 6. Hmm... Plåten skulle ha varit 2mm lägre (distans på 10mm under plåten) för att den ska hamna i centrum av 35 samt 25 rören ser jag nu. Det spelar dock ingen roll. Längden blir iallafall rätt! Som sagt, den där boken lämnar verkligen utrymme för tolkningar... ;)
 7. Förstår inte hur du menar men jiggen ser ut såhär och måtten är exakt som på ritningen. :)
 8. Finns en bild på en cad-fil på det i min "Sellnäs Haynes roadster" byggtråd. Stötte på samma problem.
 9. Lite synd att Equinox inte har instrumentbräda med ratten på vänster sida. Det hade ju varit skönt att även slippa tillverka den. Men men... :)
 10. Karossen åker till Örebro på Fredag eftermiddag så du får ligga i om du vill kika på bitarna innan. Alternativt får väl Johan svänga in hos dig. :) Grejerna var väldigt fint emballerade, går nog inte att göra det mycket bättre inom rimliga gränser. Bubbelplast, kartong å sen bubbelplast igen. Mycket tejp runt hörnen. Elsystem samt bälten är det som måste införskaffas nu. Rör till en bur måste även funderas på.
 11. Fick hem karossen häromdan. Vi landade på 13000kr rätt exakt. Då valde jag stänkskydd till bakskärmarna i kolfiber samt kolfiberframskärmar. Kvalitén är klart över förväntan! Har bara packat upp noskonen samt nån skärm och kikat på men det ser superbra ut. Det här behöver inte spacklas och lackas om! :)
 12. Såg det här på Equinox Products facebooksida. Låter ju helt suveränt! :) Spännande att se vad det kommer kosta. Har för övrigt beställt en kaross därifrån som borde dyka upp i veckan. Återkommer givetvis med information om den.
 13. Jag tycker tig-fingret är kanon när man väl kommer på att använda det! :)
×
×
 • Create New...