Jump to content

Pontus gt40

Forumdeltagare
 • Content Count

  1
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Pontus gt40 last won the day on August 13 2019

Pontus gt40 had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Pontus gt40

 • Rank
  Newbie

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Pontus Edrén Dahlgren
 • Ort
  Lomma
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Efter några (5-6) års focus på annat håll är det hög tid att fortsätta byggandet. Har börjat CADa upp delar som ska tillverkas, tanklock, hartwell latches mm. Kommer köra allt i svart eloxerat istället för ren aluminium. provrendering av tanklocket
 2. tack för tipset henrik! kommer du ihåg vad indikatorvätska heter och var du köpte den så skulle jag vara mycket tacksam 🙂 har vakumsugit ena tanken och den verkar tät men vill gärna kolla båda med vätska också. händer för övrigt inte mycket på bilen för tillfället, försöker samla lite motivation för att fixa de sista sakerna på chassit! postar så fort latmasken har vilat sig klart 😉
 3. man tackar 🙂 om jag ska vara helt ärlig så är det här tank nr 2 😃 den första blev inte riktigt lika vacker men tät iaf 😉har även fått klart tankbanden till höger tanken ikväll, glömde dock ta en bild men kommer snart!
 4. Då va man lycklig igen! Har länge tänkt bygga ihop tankarna i 2mm aluminium men skjutit på det då jag aldrig tigsvetsat, alu eller stål. Men tog mig i kragen och lade en kväll på att träna ett par timmar på jobbet och är mer än nöjd med resultatet som jag trodde jag aldrig skulle få så bra!
 5. Ja då har man efter helgens mätningar kommit fram till att jag ej längre kan kalla mig gt40 byggare då min endast mäter 38 tum över jorden! 😃
 6. Har även fått till styrningar för att styra in bakhuven, en på varje sida om spännet.
 7. Tack för snabbt svar Christer, jag var alldeles för otydlig med min fråga tyvärr så jag lägger upp en bild också. Jag menar hela främre ramen som håller kylaren.
 8. man får tacka för väliga ord! behövs i under kaross tiden 🙂 en fråga till alla goxbyggare: när jag får dit min framhuv som jag vill så syns ramen till kylare under bilen i framkant ca 1 cm sticker ner under bilen, har allar detta problem eller bara jag?
 9. Har slavat i verkstan till 3 på natten varje kväll denna vecka för att få karossen grovinpassad... Vilket blev lite halvjobbit när jag igår hade fått dörrar, tak och främre huv att passa (trodde jag iaf) tills jag såg att hjulhusen inte såg riktigt lika ut. Efter fyra timmar, 2 hjulinställningar och många svordomar senare insåg jag att hjulen var där dom skulle vara så någonting annat måste vara snett. Det visade sig att hela taksektionen var sned, detta på grund av att min högra dörr är 17mm längre och 9mm högre än den vänstra. Efter lite ångest tog jag tag i att börja om från början och bygga om rutram och taksektion, gör om gör rätt känns som rätt utryck i denna stund! Blev klar med tak och huvar ikväll, lämnar dörrproblemet till en annan kväll. Såhär blev det i grova drag!
 10. Motor och låda och bakre ram på plats.
 11. Det ska jag ta och göra så fort jag fått upp den på pallbockarna igen peter! Örjan, hade tänkt mig göra en liknande lösning då jag fick ta ur lite ur bakre tvärbalk för att få motor och låda på den höjden och med den vinkeln jag ville ha. Idag åkte motorblocket och lådan i, jobbar febrilt för att kunna börja hänga på kaross och få hjulinställningen gjord.
 12. Tack för all positiv respons! Nu är motivationen på topp 😃 Torrkörning har det blivit hela dagen redan 🙂
 13. Äntligen efter 3,5 år så står den på sina egna hjul för första gången! Ett stort tack till alla här på forumet som har tillhandahållit delar och kunskap när man behövt det som mest 🙂 Fler bilder kommer så fort vädret tillåter mig att rulla ut den på uppfarten.
 14. håller med Henrik! har sett denna bil i verkligheten ett par gånger och den ser lite speciell ut. //Pontus
×
×
 • Create New...