Jump to content

hugge

Forumdeltagare
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Fredrik K
  • Ort
    Järfälla
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. Absolut. Finns såklart en viss risk att man köper nån hemsk skitram som nån pinnsvetsat av bonnjärn. Dvsa det är bara att börja om från början. Jag har börjat komma till insikt att svetsa ram, det är ju faktiskt ganska roligt och när man väl är klar så har man nog blivit en betydligt bättre svetsare än innan. Jag har lagt ut en förfrågan till Stena-stål på vad dom vill ha betalt för allt ifrån McSorleys plocklista på 442E ramen. Jag vill nog helst inte bygga på Sierra då det känns som en rätt föräldrad plattform som börjar bli svår att hitta delar till (?). Volvo känns för mig mer rätt dels eftersom jag är uppväxt i en volvo-stad (köping), har meckat volvo en hel del som mindre och dessutom bor mina föräldrar 100m ifrån SVIS lager. Dessutom står det ju en rostig 240/740 i varenda jävla hörn.
  2. BOE-ramen där kan ju vara intressant. Vad skulle ett skäligt bud vara för den ramen? ser att ramar går från 2000kr till 10000kr liksom. Man vill ju inte över eller underbuda direkt :)
  3. Jaha. Nu har jag torskat fullständigt på detta, att bygga en locost. Jag tänkte dock fuska, jag skulle vilja köpa mig lite försprång. Någon som kanske börjat svetsa ihop en ram och sourcat ihop delar men inte riktigt orkat göra klart? Det mesta är av intresse men jag har ju sneglat lite på McSorley ramarna. Drömmen vore väl en punktad men ej färdigsvetsad ram och en plan för slutresultat och kanske även lite diverse delar som hjulupphängning osv medföljande men kanske inte monterat. Andemeningen i projekt ska vara lo-cost, det ska inte bli nått vansinessprojekt som drar iväg i 150 000kr klassen utan simpelt, billigt och funktionellt. Givetvis ska allting vara tänkt med SFRO-besiktning i tanke så inga 1.5mm ramar :). TIG/MIG/MMA-svets, rörböj, vinkelslip (dom enda tre verktygen man behöver i livet) och ett glatt humör finns så var inte rädd att kom med knasiga förslag ;) Ram-plocke-pinn kan också vara intressant! Ser gärna att det är inom nån/några timmar ifrån Stockholm.
×
×
  • Create New...