Jump to content

poff

Forumdeltagare
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by poff

 1. Dom bytte diodbrygga och relä så nu fungerar den. Diodbrygga REL-3070 och relä VR-3020 om någon undrar.

  Jag satte tillbaka generatorn, kopplade in LED-lampan och startade. Som väntat slocknade inte lampan och generatorn laddade inte. Bytte led mot 4w glödlampa och startade, lampan slocknade och generatorn laddar 14,5V. Då kan man tro att allt är frid och fröjd men icke, då gick det inte att stänga av motorn med nyckeln, fick koppla ur lampan för att stänga av. Kopplade in en diod mellan lampa och generator och fick det att fungera. Så nu återstår bara att få det att fungera med LED-lampa. Vilken följetong detta lilla jobb blev...med lite tur, peppar peppar, så får jag till det i helgen...i garaget alltså.

 2. Jag lämnade iväg generatorn till en firma som kunde konstatera att den är kass. Problemet nu är att den saknar identitet, ingen beteckning alls. Den är köpt av Retro Ford som jag inte har lyckats få något svar från ännu. Är det någon som vågar gissa på vad det är för en generator kopia? Kanske någon som har en diodbrygga eller regulator liggande som kanske passar?

  http://www.retro-ford.co.uk/shop/content/alternator-zetec-application-z023

 3. Jag kopplade in extralampan mellan varningslampan och D+ för att mäta skillnaden i ström, utan 0,80 med 0,85, inte så stor skillnad. Såg att Kjell o Co säljer blandade effektmotstånd, vad tror ni om att prova med det istället för lampan? Vilket ohm-tal skall man sikta på?

  Vad har man W terminalen till på generatorn, se bild.

  Terminaler.PNG

 4. Tack för tippsen. Jag har nu konstaterat att generatorn inte laddar. Provade med att koppla en 4w (hittade ingen 2w) mellan batteri plus och D+, laddningen går upp till 14v men lampan lyser fortfarande. När D+ får tillräckligt med ström och laddningen startar borde lampan slockna. Kan det vara något fel med regulatorn eller dioderna, eller kan man utesluta det eftersom den laddar med 14v med extralampan inkopplad?

 5. Snart dags att registreringsbesikta min Westfield. Ett problem är att min tändningslampa på panelen lyser hela tiden, även med motorn igång. Jag har kopplat som man ska enligt Westfield. Vad kan få lampan att lysa? Kan det vara något i generatorn som inte är som det ska? Generatorn är ny. Någon som har varit ute för samma sak?

 6. Hej,

  jag har en Black Top 2.0l tagen från en Focus -03, står visserligen 04 på dekalen framtill men det har nog ingen större betydelse.

  Jag har tänkt köra med originalsprut och omex. Frågan är nu om jag måste ha kat dämpare eller inte. Enligt Westfield måste jag det. Är det någon som vet hur det ligger till med detta?

 7. Bultarna som håller bromsokshållarna är M10x1,25. Westfields spindlar är lite tjocka vilket gör att bultarna inte räcker till. Någon som vet var man kan få tag på längre? Låsbult med räfflad fläns och stigning 1,25 verkar vara en svår kombo att hitta. Alternativen att gänga om bromsokshållarna eller planförsänka hålen i spindlarna känns så där.

 8. Sorin hade en så det löste sig ändå men tack ändå.

  Hur har du gjort med stänkplåten mellan motor och växellådan? Hålbilden passar inte till den startmotorn. Har du bara kapat av den och monterat startmotorn direkt på växllådan eller har du behållit plåten som distans ?

 9. Hej,

  håller på med mitt Westfield bygge och letar startmotor, 2.0 Black Top, suttit i en svensk Focus.

  Hittade info på nätet att man skall ha en Lucas LRS543 med det lilla huset, 3,5´´, från en Sierra. När jag kollar på Bildelsbasen så verkar det bara finnas Bosch startmotorer. Är det någon som vet om det är någon skillnad mellan en Lucas och en Bosch?

×
×
 • Create New...