Jump to content

BoA

Forumdeltagare
 • Posts

  140
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by BoA

 1. Tja alla

  Jag har inte plats eller tid med bygget numera :thumbsdown: Därför är den nu till salu.

  http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=1784

  Dett fattas inte mycket till SFRO 1, bara kardan, styrstång och bromsrör och lite plåt som skal svetsas.

  Ramen är från Engelska Luego, men ombyggt lite för att få plats med Alfa Romeo V6 motorn. Det finns lite andra delar som bromsar, pedalställ, och lite annat också, allt i allt finns delar för runnt 45.000

  Pris: 25000 eller seriöst bud.

  Bygget finns i Landskrona nu. Och jag kan nås på +4520862228 eller bo.artved@gmail.com

  Mvh Bo

 2. Jag har fått ett litet problem på bygget, Jag får inte plats med generatorn........... Som det ser ut nu har jag bara ca 10 cm mellan motorn och ett rör i ramen :o

  Nån som har tips om en liten generator ? 8 - 9 cm i diameter

  Kan man förlänga akseln på generatorn ? om jag får fram remskivan ca 6 cm löser det sig, då kommer generatorn på baksidan om röret och skivan fram.

  Hur stor generator behövs egentligen på en seven ? den jag har nu är på 65A men jag tar ju inte med AC, el-justerbart allting osv från donatorn.... :lol: (finns liksom inte plats förel justerbart och uppvärmt baksät nånstans) :lol:

 3. Idag..... köpte jag en ny bil.......

  Dvs ännu en donorbil till bygget, egentligen helt sjukt att man kan få en fungerande 164 med V6 och skinnklädsel, AC och allt för 4500 :blink:

  Anyway, det fattades lite saker på den andra motorn (generator och startmotor bl.a) och det var billigare att köpa en bil än delar på skroten.

  ha det.

 4. En fråga från en inflyttad dansk

  Vad menas med "lego tillverkning" ? :stupid:

  Jag har fattat så mycket som att dett inte handlar om de där små plastbitarne barn (och vuxna) lekar med, men vad betyder dett ?

  /Bo

 5. Nu sittar motorn på plats, med växellådan osv, monterat med en väldigt temporär adapterplåt.

  post-229-1159172636.jpg

  post-229-1159172689.jpg

  Det går åt rätt håll nu. :unsure:

  Fundering, generatorn sittar på vänstra sida av motorn, och är i vägen för styrstången, skal jag flytta generatorn till höger sida, eller göra en ny styrstång ? På höger sida sittar ett fäste till nånting som jag inte vet vad är. Vad tycker ni ?

 6. Ja, här var det väääldigt länge sen nånting hände :wacko:

  Nu börjar det äntligen bli lite aktivitet i garaget igen, efter flytt och allt möjligt sk*t.

  Mc-motorn är såld. Idag har jag handlat....... 1 stk 3,0L Alfa V6, 1 stk 2,5L Alfa V6, en Ford typ9 växellåda, en Alfa 164 växellåda som redan liggar i 140.000 bitar på garagegolvet (det var bara sprängkåpan jag behöver :D )

  Imorn, blir det rengöring av motorer, och mäta upp till en adapter till lådan.

  Är det någon som har tips på vart man kan få lättat ett svänghjul i Skåne ?

  bilder kommer (kanske) :hypocrite:

 7. Välkommen hit

  *Kiss all your time and money goodbye* :P

  En Dax är väl en helt annan prisklass än MK........ Men visst du får mer för pengarne, men dett finns ju ockspå en regel om "diminishing returns" (vet inte vad det hetter på svenska :prop: )

  Jag tror inte det är nån problem med MK direkt, men vill du har ett kit, vart du skal montera ihop allting utan problem är det nog Dax som gäller, MK och de andra billigare kit's krävar oftast att du svetsar lite själv ock sånt.

  Sen verkar det väldigt delade meningar om VAG 1,8T motorn. vissa säger att den kan användas, men bar Holländska Donkervort gör det, och du kan INTE köpa delar från dem bara färdiga bilar. Men om nån klurer ut hur man gör tror jag många blir glada.......... :D nåt med en speciel adapter mellen motor och växellåda, och lite annat. (jag själv är lite feg, och kör med det andra redan har testat :hypocrite: )

 8. ni som e så ... inteletigienta..he he.. om man hämtar en fil och skall öppna den och får upp ``ogiltig menu referens (handle) vad gör man då??? :angry:

  svara på det Tack!

  Stänger av datorn, går i garaget och svetsar :D :lol:

 9. :) Mc motor är nog skoj och väger nog inte mer änn 70-90 kg med låda men med backväxel blir det ganska dyrt. Volvo motor och låda med adapterplatta kostar inte så mycket och det är billigt att trimma.

  Så om man ser hur många kusar man får för slantarna är det inte så illa...............

  Lars H.

  Jag är helt enig, men det blir inte lättvikt.

 10. Mickebo, jag kommar gärna på garagebesök, jag själv bor i Bjärnum.

  Splash, lättvikt, hmm då är man tilbaka vid mc-motor :515: tror inte nåt ger bättre vikt/effekt förhållande än det.

  Jag vill ha en trevlig motor, och en bil som kan användas till annat än racing. jag funderar även på att göra en hardtop till den :D Lyx-glidar-seven........

 11. Nej

  vill du köra Honda då måste du hitta en K20 (Integra Type-R och Civic Type-R) eller en F20C (S2000) motor, och iom att de alla är nyare bilar, kostar de tyvärr lätt på fel sida om 20.000 :wacko:

×
×
 • Create New...