Jump to content

Superswift

Forumdeltagare
 • Posts

  599
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Superswift

 1. LOL !!!! :D Anmäl dig till Tullinge Challenge på någon av höstkörnigarna så kan vi ju gå en match.... ;)
 2. Nääääää :( Skojar du ? Nej tyvärr. Jag måste jobba på Natomötet i Åre den 24-25e och arbetet börjar redan veckan innan så jag är fast däruppe tills det är över. Det finns inte på kartan att jag kommer att kunna vara ledig tyvärr. Skittrist för jag hade verkligen behövt den träningen på Tullinge eftersom jag anmält mig till ett gäng Challenge slalomtävlingar på Tullinge i sommar. Desutom hade det varit skoj att träffa er! Nu när jag själv slipper arrangera så kanske man hade kunnat slappna av och snackat lite mer också....
 3. Ha så kul grabbar.... Det är för jävligt. Jag kan inte åka. :icon_angry: :( Jag är fast på ett jobb i Åre från den 19e och kommer inte söderut förrän den 26e tidigast. :( :mad:
 4. Jag kanske inte riktigt är mig lik, hoppas det är övergående.... ;) :D ...Tills jag hittar min gamla avatarbild igen..... :prop:
 5. Jocke (Zaphod) och jag borde ju dra ihop en träff till om någon vill besöka oss i Stockholm. Nu har ju Jocke också fått sin Volvomonstermotor, så det är lite nytt att kika på. :thumbup:
 6. Jag var lite inne på snap-off ratt också men kom sedan på att då måste man ständigt bära runt på ratten varje gång man parkerar. Annars snor nån ju ratten. Det är ju inte alltid man har lust att bära omkring på den hela tiden. Själv har jag inget rattlås utan måste egentligen ha krycka enligt försäkringsbolaget men jag fick dispens och har istället en vanlig båtkätting och hänglås. Jag tar aldrig med det när jag åker men det är betydligt mer praktiskt om jag skutte vara tvungen eftersom det är lättare att stuva undan en kätting än en krycka. Fungerar för mig iallafall...
 7. Intressant! Undrar om det är samma artikel som fick mig på kroken? Det var då jag bestämde mig. Men jag var bara en pojkspoling på elva år då så det fick vänta. Lång väntan från 1977. Artikeln finns upplagd någonstans på forumet. Jag har kvar tidningen, det var Teknikens Värld 1977 och kitet kostade under 40.000 om jag minns rätt. Bilen som jag äger nu tänkte jag köpa redan när den var till salu 1998-99 men en annan kille hann före, sen var den till salu igen nu och då slog jag till. i samma veva föddes min andra bildröm. Jag stod ofta runt busstorget i Falun och kollade på raggarna. En bil stack ut från de andra, en Ford Mustang Mach I 1970. Den drömmen förverkligade jag redan för nästan 15 år sedan så det var dags att fixa dröm nummer två.
 8. Har du något artikelnummer på konerna eller namn så ska jag försöka köpa likadana så kan jag låna ut dem under körningen så vi inte lider brist på koner.... Jag tänkte ändå införskaffa mig ett gäng koner privat.
 9. Liggande intercooler var ju ganska fräckt. Det kanske man skulle kopiera, det ger ju fri luftpassage till vattenkylaren innanför och garanterat kall luft passerar intercoolern.. min bil sitter först Intercoolern, sen kylaren och sist oljekylaren...
 10. Som banbil då? Borde den inte fungera där? Fast då kunde man ju satsa på en sånhär istället om man bara ska köra bana, det är ju rätt pengar för något som ändå kanske inte är så säkert på vägarna: http://www.sylva.co.uk/r1ot.html
 11. Grattis! Kommer ihåg när jag tog körkort och sedan fick lifta hem till mina föräldrar en mil från stan. Har väl aldrig haft så bråttom hem förut för att få chansen att få låna ett par nycklar... ....bilnycklar....
 12. Idioter, intoleranta idioter. Förvisso stämmer inte deras matematik och 5.000 svenskar har inte dött men ändå att önska livet ur 5.000 svenskar för att en kristen pastor suttit en månad i fängelse....? :blink: Kika på deras huvudsida http://www.godhatesamerica.com/ Så märker ni att de är inte nådiga mot sig själva heller.
 13. Usch, man längtar till sommaren när man ser sånt....
 14. För stripkörning: Att bara justera med bromsvåg gör det onekligen mer spännande när du ska hinna ratta tillbaka till normalläge, växla och styra på de 10-13 sekunder som din repa tar på 402.... Annars blir ju stripkörandet alltid med nästan enbart frambromsar. Undrar om det ens godkänns om arrangörerna får veta? Linelock låter som ett gjutet alternativ...
 15. Det där är inget bra. Stolpar och träd ska man akta sig för. Hoppas att bilen slets itu på ett sådant sätt att personerna satt kvar i den bakre delen, inklusive deras ben. Men inget blod syns och biltypen blir ju skrot för ingenting så man får hoppas det gick bra.
 16. Troligvis kan jag ställa upp med bilen - om jag är färdig med den. Och om ni vill ha den i montern. Gör en kosmetisk upprustning just nu. Jag vet dock inte om jag själv kan var med eventuellt ska jag till New York över påsk. :( :wohow:
 17. Jag har inte kört någon, men minns dom med fasa från den tiden min bästa kompis familj hade en. Deras bubbla som de hade innan var bra mycket roligare. De flesta har nog rostat upp vid det här laget så på så sätt är det nog en raritet, bra om någon bevarar dem till eftervärlden. Det fanns ju en förhoppning att den skulle ärva bubblans popularitet och då bleknar den snabbt i jämförelse. Bra bil? nja....inte ens på den tiden fick den väl någon lysande kritik.
 18. Det vore lite skoj att se en av de som går i roadsportklasserna med helbur etc. Eller från locosttävlingarna, kanske Runes? Där kan man ju dessutom hitta bilar med MC-motorer utan problem. Vore bra att visa bredden på biltypen från rena banbilar till finåkarbilarna. Finns det inga bland medlemmarna så får man väl se till att de blir medlemmar innan Elmia...
 19. synd att den var öppen, men man kan ju bygga om sjuan så den får tak.... ;)
 20. 4 st Volkswagen K70 finns till salu på blocket.... Borde den bilen få vila i frid för alltid? Finns det någon sämre bil byggd i modern tid? 3500-5000 kronor för en rostig 70-talare.... :icon_blink: :blink: http://www.blocket.se/view/3459772.htm?cal...&l=0&c=1&city=0
 21. Det är nåt år sedan jag köpte kitet och då kostade det mellan 1500-2500 kronor för olika ccd-sensorer. Då ingick väskan, kablar, batteripack (lilla kameran är batteridriven) kamera, olika fästen och mikrofon. Ett fäste byggde jag om så det passade ovanpå störtbågen. Jag antar att man kommer ganska långt för en tusenlapp eller två.
 22. jag kommer nog frsöka få fixat ett par i kolfiber, men då kommer jag försöka hitta någon riktigt tunn "gummimatta" att limma på hela insidan just för att slippa stenskotten... :) Tänk bara på att större stenar ibland dras med runt hjulet och spräcker framskärmar innifrån, det har hänt mig. Jag undrar om inte gummiduk på insidan ökar den risken?
 23. Vad är det för kamera du har ? Analog ingång säger du ? Om man tittar efter en kamera med denna ingång.... Heter det då "analog" eller har ingången en annan teknisk beskrivning typ: DV in/ut , AV in / ut etc ...Jag blir hellt cocko av all teknisk fakta ang kameror! :wacko: Kameramodellen finns nog inte kvar, ska kolla vad den heter när jag kommer hem. Av-in heter den nog. Kan man spela in från en TV så fungerar det oftast med en liten kamera också, kan kräva lite mellansladdar bara. Vindbrus... jag har definitivt inget vindbrus i det jag har filmat då mikrofonen ligger i en skumgummibit stoppad bakom förarstolen. Det som varit ett större problem för mig är att ljudet blir distortionsmättat och slår över (ljudet påminner dock lite om högt vindbrus...). Kan man skaffa en kamera som kan reglera ljudnivån in på så är det bra eller om man jobbar lite på placeringen av miken. Jag tror jag ska testa att lägga miken längre bak i bilen.
 24. En del av fladdret oavsett skärmmaterial kommer från vinkeln på hållaren där den träffar skärmen. Mina är gjorda som Heralues (Mickes) och de fladdrar inte de minsta. Med en lagom radie på böjen så verkar det bli stadigare än de som jag sett som har en skarpare eller 90 graders vinkel. Platta inte ut röret för tidigt alltså. Den estetiska nackdelen är väl möjligtvis att man får kapa ur lite ur själva skärmen. Till bakskärmarna skulle jag kolla noga på vilka framtida däck man kan vara intresserad av att köra på så man inte sätter de för tajt för ett lågprofilsgatdäck som sedan omöjliggör R-däck som oftast har en lite högre däcksida.
 25. Det var där jag beställde min bulletkamera. Fungerar hur bra som helst! Mikrofon ingick i ett kit som fanns där. Jag kopplar den till en Sony med analog ingång (viktigt!) Och videoredigerar det sedan via Firewire i iMovie i min Mac. Fungerar också klockrent. Motsvarande finns säkert för PC. Jag ska ta bilder på kamerafäste etc nästa gång jag är i garaget. EDIT: man ser faktiskt kameran som ett svart streck i hjälmens ovankant i min avatar. Som den är riktad där så syns all intrumentering och ratt samt ett par hundra meter framför bilen.
×
×
 • Create New...