Jump to content

Vidar

Forumdeltagare
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Vidar

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Namn
  Vidar G
 • Ort
  Malmö
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu blev det ett litet uppehåll... Semester tror man skulle innebära någon slags vila men ofta får man mer gjort men inte alltid det man tänkte. Håller på att måla huset med rödfärg och fönsterfoder med linoljefärg, det ena torkar över dagen och det andra på 3-4 dagar och ska målas i tre skikt. Tur att man har lång semester. 🙂 Har fått hem (trots diverse transportföretags försök att sprida paketen för vinden) motor med tillbehör, hjul, skärmar, ratt och annat smått o gott. Saknas bara den där lilla detaljen som håller ihop allt. Leverans nån gång i augusti. Typ. Det är ju ändå ett engelskt företag... (Far som haft kontakt med Caterham i trettio år skrockade och sa att det kommer nog runt jul och då sitter rattstången på fel sida) Klurade mycket på olika lösningar på hastighetsmätaren, testade en mätare från en tidig Ford Transit med både bränsle och tempmätare inbyggd men den var för stor, hade fått ändra i ramen eller bygga en bula där den skulle sitta. En mätare från 1970 års bubbla kan vara lösningen, inbyggd bränslemätare och alla lampor samlade. Återstår att se hur hastigheten stämmer men har ändå tänkt göra en ny tavla till något som ser lite äldre ut. Som tur är så har jag en bror med 3D-skrivare så vi gjorde en prototyp till adapter till Motoguzzimotorns mätarwire. Lite enklare än att svarva invändiga gängor när man inte har en riktig metallsvarv eller köpa en stor och udda gängtapp. Passade på att göra adaptrar till Led-lampor istället för de gamla - lägre förbrukning, lättare att reglera, håller längre och enklare hitta nya vid behov. Det här bygget går ju inte så rysligt snabbt som en del andra men det är väldigt givande att se vad ni alla bygger, ger en del additionsångest men är inspirerande.
 2. Har sett dina byggen - mycket fina! Tack för tipset! Kikade på cykeldatorer men kom fram till att jag vill hålla stilen på bygget runt 20-30tal. Kanske inte går så långt att jag skriver ut nya mätartavlor till visarna men på lite håll ska det iaf se rimligt gammalt ut.
 3. Tack så mycket! Tänkte att det var lite för smidigt för att vara sant. 🙂
 4. Hej! Har tjuvläst här på forumet i några år men nu verkar det som den berömda tummen till slut lossnade. Husrenovering är så gott som avklarad (nja, men..) och efter avklarad slöjdlärarexamen så blir det för första gången i livet pengar över i slutet av månaden. Spara dom till pensionen? Jodå, men det finns ju tillfälliga irrationella nöjen också... 😄 Jag är uppvuxen i föräldrarnas Lotus 7 S2 och trivs i små, lätta bilar. Att köpa en Caterham (som tills nyligen såldes via min far som till slut gått i pension) är lite för dyrt för någon som mest vill ha ett trevlig utflyktsfordon. Har däremot hittat en trehjuling som tillverkas i england sen sjuttiotalet, Triking. En MotoGuzzimotor i nosen och två hjul fram. Ganska mycket som en Morgan Threewheeler. (fast lite billigare och förhoppningsvis bättre lastutrymme.) Det kommer dröja lite med själva bygget men jag gillar att planera och tänka i förväg. Har så klart snackat med SFRO och fått ok så länge. Det finns en Triking (kanske fler?) i sverige som gått igenom som ett komplett kit från fabriken men det har jag blivit tydligt avrådd från att försöka. Kommer att köpa ram, hjulupphängning och de delar jag inte kan tillverka själv från fabriken. Motor köps begagnad och kaross, inredning och annat är planen att fixa själv. (behöver bli bättre på att knacka plåt och kan till viss det räkna det som fortbildning i jobbet 😇) Den kommer registreras som trehjulig mc vilket verkar göra det allmänt enklare vid besiktning och jag får köra den på bilkort. För att ge ett hum och vad jag är ute efter - bilden visar en nästan komplett utan framruta och inredning. Den jag bygger kommer bli oxblodsröd eller petroleumblå, där har sambon som har ännu mer estetisk utbildning än jag ha vetorätt. Hon har bra sinne för form och design och vet dessutom mer än jag om skinnsömnad så det där med inredning löser sig nog. En fråga kring hastighetsmätare - i Bygghandboken så hittar jag info kring hur mycket hastighetsmätaren får visa fel osv men finns det någon begränsning kring vilken typ det ska vara? En sån här med gps vore en smidig lösning på att slippa köpa en (rätt dyr) original guzzimätare. Plus att jag slipper wiren från motorn som en del verkar ha lite krångel med när den ska peka åt "fel" håll. Som sagt, bygget dröjer till hösten men jag tänkte att de frågor som jag inte kan ta på trikingforumet och inte vill terrorisera min Sfro-kontakt med är klokast att ta här där den sammanlagda kunskapen är helt enorm.
 5. Vidar

  Cyklecart i sverige?

  Kul! Bilder på bygget sen? Fluganbåten var läcker! Hoppas jag får såna elever också nu när jag ska börja undervisa på högstadiet.
 6. Vidar

  Cyklecart i sverige?

  I boken "Folkhemmets farkoster" finns en del fantomliknande tingestar fast de flesta är byggda utav nöd och inte för att leka med. Även om jag kan tänka mig att en del var rätt lekvänliga. :) De estetiska hos en trettiotalsbil kombinerat med enkel teknik och reglemente upprättat över ett fikabröd lockar. Thornads Bugatti Th35-inspirerade bygge är ju otroligt vacket!
 7. Vidar

  Cyklecart i sverige?

  Hej! Har lite ryggskott så jag får inget gjort idag utom slösurfande. Ramlade på cykelcarts och blev lite nyfiken - finns det nåt likanade i sverige? Enkelt och billigt men visst ser dom glada ut? Det är enkla ramar som kläs med plywood och aluminiumplåt. Liten gräsklipparmotoroch mopedhjul räcker gott. Det finns en lång utläggning på deras sajt om varför det inte är större motorer och tanken är väl att en större motor kräver så mycket mer av konstruktion och väghållning att det förtar nöjet. Det dröjer nåt år innan jag är klar med nuvarande projekt men sen så...
×
×
 • Create New...