Jump to content
vedde

Vedde 7 Byggtråd - Duratec

Recommended Posts

När nya grejor kostar lika som beggade på skroten finns ingen anledning att inte handla nytt!

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lite mer jobb idag.
/Vedde9de6b5fa9c2c7781401f1a76005cc867.jpg

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, varv och hastighetsmätare från Speedhut. Mina andra är Biltema tillsvidare.

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

260 km/h, hrmpf nu tar du i va? :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minuter sedan, Pac sade:

260 km/h, hrmpf nu tar du i va? :wink:

Det finns ju banor med långa rakor.. E4an tex ?

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

260 i en sjua? Snacka om att behöva ha byte med sig efter en sådan tur.:blink: Det skulle nog vara något av det läskigaste man varit med om! :wacko:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Då får vi försöka komma dit. Enligt excel och lite formler skall min utväxling ge 320 km/tim.

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det finns gott om film på youtube där Joachim Westermann når 240+ med sin Duratec 7a. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coolt!

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min har teoretisk toppfart på 247km/h. Har inte provat det ännu, men har testat en bra bit utanför mätarens 200km/h (på bana givetvis) :whistling:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu med alla mätare och knappar.
/Vedde277f1d137067c3222f0cf34e8bb321fa.jpg

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 timmar sedan, Christer J sade:

Det finns gott om film på youtube där Joachim Westermann når 240+ med sin Duratec 7a. 

MickeR1 nådde ju varvstopp redan i början av rakan på Imola, så det är ju inte fel med lite toppfartsreserv. Finns också på youtube☺

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu med fungerande belysning.
/Vedde aeaf1212ba53a741ec908d3ec7f18eb8.jpg

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lite nya Ali och Do88 saker dök upp idag.

/Vedde 

20170803_182955.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu har du en hel vecka på dig att få den klar

 

//Per

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har dragit runt motorn på startmotorn i helgen och fyllt på mineralolja för inkörning men fick inte upp något oljetryck på mätaren.

Måste kollas innan jag vågar annat.

/Vedde

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oljetrycksmätare och givare verkade kass så köpte nytt så har man 4 bar på starten!

Väntar bekräftelse på några saker i VEMSET  och sedan en svets på ett vattenrör, sen är det dags för start.

/Vedde

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad är det du vill få bekräftat i VEMSET?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cranc sensor var fel kopplat, TPS inte alls, bränslepump var inte inkopplat i kontakten och fläkten likaså.

Han har koll så på söndag kan det vara dags för provstart?

/Vedde 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nära nu! :biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej

Lite närmare idag, fyllde kylarvätska och har ett litet läckage från vattenpumpen, suck- skulle limmat packningen. Sedan soppa och då läcker min alusvets i tanken där jag satt en AN koppling. Bara ta bort tanken, avfetta, tvätta och vädra innan man kan svetsa igen.

Lite finare i motorrummet

/Vedde

271dfd85f27c6c4ec0fdf8e39874b5f7.jpg

 

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

 

 

 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

När jag tittade på din laddluftkyl började jag fundera på varför du satt luftfiltret där? Men så kom jag ihåg, du bara förbereder... :biggrin::checkeredflag:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nästan lite överkurs att ha laddlyftkylare utan surrbo ! Å andra sidan en kall öl ör alltid gott ! :biggrin:

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaddå, alla har väl rätt att kitta sina bilar med snygga bling bling tillbehör, luftkyl och Bov är väl typiska såna tuffa saker.
/Vedde

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Japp, så klart alla har det. Det var bara ur funktionshänseende jag tänkte ! Det är jätte snyggt ! :biggrin: 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Är i Italien men jag tror kylvattnet är tätt och väntar på tanken som skall svetsas lite grann.

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanken klar(tack PeÅ) och vattenpumpen tät, nu stundar flytt till nytt garage i helgen för jag byter bostad och hyr garage utanför Uppsala.

Lufta bromsarna så jag kan enklare få upp den på släpet.

Sedan skall hela villan packas och sedan 2 veckor på Rhodos med jobbet. Sedan när jag kommer hem skall jag flytta in i nya lägenheten i Uppsala så November är nu nya målet på motorstart.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo men jag har varit utomlands i 2 v och flyttar garage och hem och nu semester i 1v. Så jag räknar med våren 18. 

/Vedde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu är ju våren här och äntligen har jag fått lite mer ordning i garaget så jag kan jobba. Har fått palla bilen på plankor så man kan köra lyften under och därmed bekväm arbetsställning. Kommer inom kort få luftat bromsar, fixa gaswire och dra elen rätt till generatorn. Sedan är det dags tanka i lite soppa för en kontroll av bränslesystemet med alla Ali express AN kopplingar och kontrollera tätheten först och främst. 3.5 bar på soppan och orginalspridare bör räcka i nuläget med sugmotor.

Jag hoppas ha den igång någon gång runt påsk så jag har tid att göra klart alla detaljer och man har ett par dagar ledigt och det är förhoppningsvis snöfritt även i Uppsala. 

Nu längtar jag sjukt mycket efter att få köra igen, det var ju 2 säsonger sedan den rullade på gatan. Går allt som jag vill skall jag och flickvännen åka Trollstigen i sommar som en kortare test om det går att bila ner i Europa i den under sommaren. :banana: Äventyrliga flickvänner är bäst!

/Vedde

  • Like 4
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ÄNTLIGEN!
Påsken har tagits ledigt och skall ägnas till att färdigställa bilen helt med provstart som den tekniska höjdpunkten. Går allt som det skall och vädret är med oss kommer kanske det till och med gå att köra bilen en bit. Återkommer med mer information så snart jag har nyheter att delge. :tongue:

 

Så jäkla sugen på att komma ut och lufta håret igen!

 

/Vedde

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sådär ja nu är man igång, börjar med en tigkylare till vattenkylda handtaget. Ett enkelt expensionskärl kopplat till en cirkylationspump för vattenburen värme och saken är biff.
Imorrn ska vi kolla bränslesystemets täthet med bensin.
Provstarten är nära nu.
/Vedde
51e661783707e54b31ed699dd745c726.jpg

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

  • Like 2
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var avancerat :tongue: ....jag bara slösar med kallvatten som strömmar igenom...men blir inte så mycket på de svetsar jag lägger

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det var avancerat tongue.png ....jag bara slösar med kallvatten som strömmar igenom...men blir inte så mycket på de svetsar jag lägger
Jag har inte rinnande vatten i mitt hyr garage så var tvungen att hitta en lösning. Funkar klockrent för mindre kortare svetsar, skall man svetsa mycket bör man nog ha ett kyl och en fläkt också.

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lite uppdatering från Veddes garage:

Ingen start eller ens tändning på  motorn, Verkar som om triggern på vevaxeln inte ger signal nog till VEMS:et för att den skall triggas och tända. Har bytt givare och nu senast en Burton Power startmotor med extra knuff i för den gamla gick lite långsammare. 

Om jag tar ur tändstiften så tänder tändstiften när motorn går runt, men med dem i verkar det dött då den då såklart går lite långsammare när motorn har fullt komp.

Soppa finnes men jag kan inte kolla att den ger soppa då spridarna hålls på plats av att bryggan är skruvad i toppen. Däremot så klickar spridarna.

Kommer få hjälp av Pelle 17B för att se om han kan komma med kloka insikter om vad som kan vara fel annars blir det att lasta och åka till Mapparen för att få liv i den stackars bilen.

Annars har jag sålt en EPA och min bruxis så nu blir det en kompressor som kommer i nästa år om allt går som jag vill i år med bilen - då jävlar!

/Vedde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad har du för inställningar för triggergivaren?

Hur har du kopplat givaren?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Får kolla den, det är mapparen som hjälpt mig över telefon och via Teamviewer in på Vemset.

Jag har 2 kablar och en skärm men 5 in i VEMSEt ska kolla noggrannare om det kan kopplas annorlunda, men jag har trigger signal men vet inte riktigt hur det skall se ut när det är rätt?

Jag åker bort på semester imorgon men tar nya tag kring midsommarhelgen då jag är åter.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det är en induktiv givare så flytta den närmare triggerhjulet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej
Går inte att flytta givaren närmare - bara i sidled original.

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok så här ser min koppling ut.
2+skärm från givaren och 4+skärm från VEMS:et. 1-3 och gulgrön enligt schemat.
Jag får signal men inte tillräckligt många verkar det som för att den ska tända. Om jag kör med stiften ur så tänder dem och jag får fler signaler i VEMS.
Jag har en ny Burton startmotor som skjuter på ordentligt men det tänder inte i alla fall.?
a03440648c59f0a12b4b41953a105ea1.jpg582b47f927743a163cc76ee47dfbdd7d.jpg074c69c06a11744a22796ff0b41a0c77.jpg

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kompressor beställd, Rotrex C38-81 borde kunna ge mig den knuff jag vill ha i slutet. Vinterns projekt att få det att lira.
Skönt att ha något nytt inför vintern.

Nu ska jag bara få igång besten!
/Vedde

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Kul med en utmaning till .... för alla vet ju att en motor utan överlad suuuuger 

😜

 

Dela gärna hur det går . Finns lite dumma idéer efter arbets kompis förslag här 

Edited by LUPUS
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 timmar sedan, vedde sade:

Kompressor beställd, Rotrex C38-81 borde kunna ge mig den knuff jag vill ha i slutet. Vinterns projekt att få det att lira.
Skönt att ha något nytt inför vintern.

Nu ska jag bara få igång besten!emoji16.png
/Vedde

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 

Funkar ju med turbo ochså...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klart jag kommer dela min framfart här som jag alltid gjort. Kom gärna med glada tillrop och idéer det uppskattas.

Jag valde kompressor för att så många andra har turbo, och man får inte samma värmeproblem med kompressor. Och att Caterham har samma setup fast med mindre kompressor.
/Vedde

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skulle lufta bromsarna idag efter huvudcylinder byte, då läcker det på 2 ställen, ett i t-stycket fram och vid bromsreduceringen i kardantunneln🤬. De n första tog 1 tim att göra ett nytt bromsrör och få det tätt men den andra sitter så illa till att man knappt kommer åt.
Måste få till det också om jag ska få igång bilen och kunna åka.

Blir bara surdegar i år, grrrr.

/Vedde

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bromsarna fixade - då lade min kinesiska RFID startmodul delvis av så tändningen försvann. SUCK.
Lite elfix så har jag tändning och Pac hade rätt i analysen- givaren för långt ifrån det tunna triggerhjulet. Nu fixat och då gick den igång. Kan inte ladda upp filmen här dock.
/Vedde

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Känns härligt att det går framåt för dig - följer din resa

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jultomten kom tidigt i år!
/Vedde 4aaf9a854dc049805c60a7944754c599.jpg

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×