Jump to content

Studiebidragcost


Jonsolo89

Recommended Posts

  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Stort grattis!!

Skyltarna kommer nog dyka upp på onsdag om det går med samma hastighet som mina. Glöm inte ställa på bilen när du fått den försäkrad.

Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket!

Folket i Falun var bra iaf han jag träffade, tror han heter Magnus...lite osäker på namnet. Det gick galant och snabbt gick det att få skyltarna, dem hade jag igår så det vart iaf ca:8mil med Jonseven igår och kanske ett par till idag :D Kollade lite på skoj vad det skulle kosta att teckna försäkring hos folksam, ca:5000kr för trafik och håll i er nu 31000kr för hel försäkring :blink:

Tur att Bilsport och MC försäkringar finns :icon_oops:

Bilder ska komma upp.. ska bara orka ta kort, varför fotografera när man kan köra :P

Hade Gott!

Link to comment
Share on other sites

Jonsolo89: Tack för info om ditt regnr. JAg kunde ju inte låta bli att kolla vad det skulle kosta att försäkra bilen om det var jag som ägde den.

Viss prisskilland kan man lugnt säga men så är jag över 50 också ..........

Trafik = 2071

Halvförsäk = 3267

Helförsäk= 5312

Samtliga priser är helårspremie. En viss skillnad eller hur. Kunde inte låta bli att kolla vad premien utan bonus skulle bli. Vi gick inte in i detlaj med jag fick räkna med dubblapriset ungefär på samtliga. Säg helförsäkring på cirka 11K det är ändå en viss skilland mot ditt 31K. Vi bor ju på "bonnlandet" båda.

För att Folksam skulle hitta rätt i tabellerna fick de mitt regnr som referns och din bil får samma klassning. Man kollade också för hel och halvdelen med deras "bil/trafikenhet" för det skulle bli så rätt som möjligt.

Verkar som ytterligaren ett samtal för dig med Folksam inte skulle vara så dumt. Vore kul att höra sedan hur det gick med försäkringen.

I annan tråd någonstans har vi resonerat försäkringar (drygt ett år sedan). Just sådan här entusiast / specialföräkring. Personligen är jag inte imponerad av den försäkringstypen. Läser man det finstilta är de flesta av dessa försäkringar väldigt begränsade, till och från evenemang, inte till och från jobbet det finns massor av finstilt. När man skriver under en försäkring så skriver man på ALLT även det finstilta.

Personligen vill jag fritt köra mina Sevenbilar som vilken bil som helst och då känner inte jag till någon specialförsäkring som tillåter det om villkoren skall följas. Utan det blir en vanlig bilförsäkring, lite dyrare men jag har ett korrekt försäkringsskydd.

Det är något att tänka på innan man väljer försäkring att teckna. Försäkringsbolag har aldrig varit "välgörenhetsinrättningar" utan händer något är det deras skyldighet att ersätta enligt villkoren och inget annat. Kör jag till eller från jobbet om något händer så kan ersättningen om jag har "fel försäkringstyp" minskas helt eller delvis.

Edited by cealm
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...



×
×
  • Create New...