Jump to content

Projektarbets drömmen!


Super-seven

Recommended Posts

Just nu sitter vi i tyskland, sa det händer inte sa mycket med bilen, Anders Har fatt i uppdrag av oss att fixa ett par stolar, tror det senaste budet var att han beställde ett par. om inte sa hoppas vi att han har last ditt inlägg. Tack för tipsen!

Mvh

//David & Johan

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bilen har kommit till ett nytt "hem" !!!

Den har gjort sin första resa, 25 m. Så nu står den i vår kompetens utecklings avdelning på skolan, där vi anordnar kurser för yrkesverksamma inom SKF och andra företag.

Den har även blivit med stolar, Cobra Rodster 7. Passade klockrent till bok chassit !

post-328-1171648548_thumb.jpg

Fördelen var att jag kunde köpa dom på en biltillbehörs firma i närheten. Och att det var dom som Johan och David hadde som förslag!

Till Johan och David: Den fick inte vara med på det stora jubeleumet :( , vet inte varför. Men åtrkommer när jag pratat med Ove.

Link to comment
Share on other sites

Du har rätt Matz bågen ser hög ut och är hög. Men lite tror jag att det beror på vinkeln som jag tog kortet i.

Men bågen är avpassad så att när jag sitter på en 2" planka direkt på golvet och lutar mig mot rygg plåten så är bågen bar 4-5 cm högre en mitt huvud.

Skall be någon nästa vecka ta ett kort när jag sitter i bilen så jag får se hur det serut i "verkligheten". För den ser ju som du påpekade verkligen hög ut.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nu har blien blivit "instängd" på en ny plats.

post-328-1174040066_thumb.jpg

Det kommer att komma upp en skylt med alla sponsorer och vilka som gjort jobbet. Stor rostfri skylt som kommer att täcka fönstret!

Sedan så blir det lite spottar som belyser bilen!

Vi på skolan är riktigt nöjda med bilen och plaseringen.

Angående störtbågen så skulle jag vilja sänka den, får se vad David och Johan säger när dom kommer från Tyskland. Skärmar kommer det nog också bli bak, har funderat och snart skrider jag till verket.

FÖR ER SOM TVIVLAT

post-328-1174040497_thumb.jpg

V8 PÅ PLATS !! :515: :515:

Link to comment
Share on other sites

Ser ju toppen ut! Vi har själva inte sett bilens nya monter än, men pü bilderna ser det ju ut som om Alverby har gjort ett finfint arbete!! Ang, höjden pü bügen sü gäller det bara att kolla hur högt huvvet kommer, nu när stolarna sitter i. Ser somsagt aningen hög ut.

När vi kommer hem ser vi fram emot att börja pilla med v8! Men üterigen, det vi har sett pü bilder ser ju lovande ut, müste nog konstruera ett nytt, lägre insug till motorn, för det är ju det som sticker upp, det är rejält högt. für la bli nütt i stil med hur amerikanska v8:ors insug ser ut, ett som ligger mellan cylinderbankarna och inte över de büda som idag.

Som svar pü frügan om chassina... det som v8:an är provat i är Anders egna, som han byggde paralellt med vürat, sü vi har tvü mer eller mindre identiska chassin! Lysande bra nu när motorfästan och dyl. ska mätas fram. ser fram emot att lösa växellüdsfrügan bara, ser lite tajt ut att fü in sprängküpa och lüda bakom...

//David & Johan

Edited by Super-seven
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lite mer bilder på V8 i mitt chassi, som förövrigt nästan var färdigt innan Johan och David började med sitt chassi. Men när dom började så blev det nästan inget byggt på mitt chassi, men nu så har jag byggt golv och lite annat.

Insuget är bort plockat för att vi skall kunna få en uppfattning om hur högt motorn skulle komma och hur stora modifieringarna skulle bli på huven och noskonen.

post-328-1175249220_thumb.jpg

post-328-1175249252_thumb.jpg

En liten springa som är lite olika stor beroende på vilken sida man ser ifrån blev det. Motorn är rakt monterad i chassit och sticker ca 10 cm nedanför dom undre rören i chassit. Det största problemet just nu är att få till sprängkåpan så vi kan montera en växellåda!

Edited by Alverby
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hejsan!

Nu är det så att jag har suttit och funderat på att precis som ni har gjort, bygga en super-seven på projektarbetet, har planerat och funderat med en kompis i ca 4 månader just nu.

Det jag undrar just nu är hur mycket har allt kostat? Och hur mycket av det fick ni sponsrat?

Och så undrar jag vart ni fick tag på ritningen till chassiet. Har hört att folk pratar om någon bok. Vart går det att få tag på denna bok?

MVH///Marcus

Link to comment
Share on other sites

Ritningarna till projektarbetet har jag stått för (som deras mentor) och det är sådant som jag laddat ner från nätet och även vissa son jag ändrat lite för att passa mina funderingar.

Boken har inte Johan och David sett, tror jag. Jag har inte visat dom den.

Kostnaden för projektet kommer killarna själva att redogöra för.!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...



×
×
  • Create New...