Jump to content

CealmSeven Nummer Ett Replica Start 2006-09-12


cealm

Recommended Posts

CealmSeven passerar Magazin24´s fasta kamera 5:47 till 6:13.

Man kan undra hur många bilar vi såg i Köping igår som var "cruisingbilar". 1000? 1500? 2000? Många var det och långa bilar och långa köer. Crusingvarvet var något utökat i år. Jag har sagt 4 eller 5km förut men vid närmare eftertanke utan att ha mätt är det nog 5 eller 6km långt. Två Cobror fanns med som jag såg varav den ena ekipaget intervjuade jag.

En Sevenbil stod utanför en firma på Sjötullsvägen när jag anlände med mitt Tow-barekipage. På tal om Tow-bar så gjorde jag som vanligt när vi var klara med all inspelning och intervjuande sent på kvällen -- Cruisade. Det är roligt. I år blev det Volvo S80 som dragbil. Jag körde runt på många av "V8-a (V6 och rad 2-4) parkeringarna". Uppmärksamhet att kunna köra framåt på olika parkeringarna är A och O för ett Tow-bar ekipage. Backa = Glöm det!! Efter cirka 30cm bakåt står hjulen åt alla håll på efterfordonet men köra framåt går utmärkt.

Köping Cruising via Magazin 24

Edited by cealm
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tur eller vad man skall säga var något jag hade tisdag 1 juli på vägen hem från Jädersbruk bilträff. På väg 249 i östlig riktning in mot Arboga möter jag två 24-meters fullastade massavedsekipage troligen på väg mor Frövifors pappersbruk. Ett rutinmässigt möte. Det som inte var rutinmässigt var den STORA sten som ekipage nr två skickade iväg mot mig.

Allt gick väldigt fort men jag kan lova att jag såg stenen och ser den fortfarande komma i någon sorts "bågformad långsam takt" mot bilen fast takten i verkligheten var allt annat än långsam. Vilken smäll det blev. Den tur eller vad det var för något kan beskrivas enklast som:

- jag körde S80 inte Seven

- vindrutan höll och det blev inte ens något märke i rutan.

Hur rutan höll och att det inte blev något märke kommer jag aldrig att förstå. Inte med den smällen i alla fall. Stenen tog längst ner på rutan rakt framför mig och det skulle om jag med samma förutsättningar kört Sevenbilen så hade det inte alls varit bra. Nu hade jag inte Sevenbilen och är glad för det. Jag har sten från en mötande personbil på hjälmen vid ett tidigare tillfälle och skakar om knoppen en del kan jag meddela. Den stenen var inte större en stenkula. Tisdagen var en helt annan kaliber.

Link to comment
Share on other sites

Det där är lurigt, min mor fick en 6-7 cm sten skickad genom rutan, den slog ett stort jack i både instrumentpanel och ratt, gjorde en reva i innertaket innan den prydligt lade sig på hatthyllan bak.

Hon såg den komma och duckade som tur var, men det blir väldigt mycket glassplitter även från ett så litet hål...

Speciellt de som kör med sittastillutrustning är ju utsatta, där har man ju ingen chans att ducka.

Skönt att gick så bra!

Link to comment
Share on other sites

Idag invigdes en Telsa SuperCharger station i Arboga. Totalt ungefär 20 stycken Tesla bilar fanns på plats vid SuperCharger. Fina bilar!

SuperchargerArboga_zpsd001c9c9.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Gjorde för skojs skull en jämförelse av trafikförsäkringar på CealmSeven via internet där man enkelt knappar in lite data och får "bästa prissvar".

Min nuvarande halvförsäkring är billigare än jämförelsens billigaste trafikförsäkring.

Forsakringsjamforelse_zps95a61a03.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 weeks later...

Skall kanske nämna att bilen kommer få en helt annorlunda tillvaro i framtiden. Från att knappt gå över tomgång till att byta miljö och hamna hos ett racingteam. Viss skillnad men vem vet CealmSeven kanske trivs bättre med den miljön.

Link to comment
Share on other sites

Jonas: I vanliga fall finns det en minigrävare och minihjullastare i skåpet på bilen. Men när det är körning så finns det flera trailers för att husera 7 eller om det var 9 bilar av olika typ. Min ex. bil kommer få mycket att prata om i nya garaget tex om cruising eller om det där tillfället högsommaren 2011 när den varvade över 4000-strecket eller......

LUPUS: Ja det blev ju en rejäl avställning men jag har ju en och en halv ny bil på G i verkstaden så det skall nog gå bra. Det är andra bilen som blivit "ex:et"

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...