Jump to content

Däck och Fälg


Martin R_gt40

Recommended Posts

Hej Martin och välkommen till forumet.

15-tummare och höga däck ser väldigt tidstypiskt rätt ut på våra bilar men jag valde att gå på 17-tummare pga att jag också ville åka fort på bandagar. Man får plats med lite större bromsar också 🙂
Jag har tre-delade Image wheels och det var hyfsat enkelt att välja bredd och "back space". Jag har nog dina dimensioner ungefär.
Däck fram kör jag Bridgestone Potenza RE540 225/45 (såg att de slutat tillverkas för längesedan) bak Khumo Ecsta V70A 275/40. Rejsa har en bra guide för R-däck, läs lite där https://rejsa.nu/info/info_rdack.php. Tänk på att våra bilar är relativt tunga och motorstarka.
Jag kör med r-däcken hela tiden och personligen tycker jag att de har fungerat bra men pga alltför mycket landsvägskörning och lite för mycket camber (för landsväg) så slits innerdelen fort. Visst, de är inte roliga vid regn och de är inte mycket bättre än vanliga däck när de inte har temperaturen uppe men när de greppar är det en fröjd. Snart dags för nya fram, skulle kunna tänka mig att prova Kumho även där.

Du kommer väl till Gelleråsen på vår lilla sammankomst i maj? http://gt40.forum24.se/gt40-about406.html

Bosse

http://www.imagewheels.co.uk/three-piece-cast-alloy-wheels/
https://mocomp.se/img/cms/filer/Prislista-Kumho-V70.pdf

Link to comment
Share on other sites

Kan inte bestämma mig ang däck / fälgar, åker Michelin Cup på 944 turbo och dom e kanon, sam 888 på min 911a så den typ av bett vill jag ha, Avon har ju nåt 15” men tycker dom var lite väl dyra.....enl Pekka ( Lucky Eddie Racing) funkar Avon bra, får se hur jag gör där är mycket annat som måste ses över först, Karlskoga hoppar jag då det är fullt upp med andra bilar då, men Anderstorp 11/6 ska den provas är planen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...