Jump to content

VW Formel vee på Blocket


Recommended Posts

Nej det är väl inte direkt en av de snabbaste vagnarna i klassen men det är förhålladevis billig racing.

Dock tillkommer en hel del kostnader för t ex HTP-handling, brandsläckare utöver renoveringen.

Formel Vee är en riktigt rolig och faktiskt ganska snabb historisk klass som ändå ger låga driftkostnader när bilen väl är i ordning. Rekommenderas!

Link to comment
Share on other sites

Absolut är det så. Dock brukar nog RPB:n anses som en av de bättre konstruktionerna i den "gamla" klassen medan Dalpilen är tämligen okänd som segrarvagn (fast den kan säkert ha potential med rätt förare). Plus att "andrahandsvärdet" garanterat är bättre på RPB....

Är man ute efter att vinna och åka riktigt snabbt så skaffar man sig nog ändå en något senare bil än dessa. Hansen Mk III och Mk IV (1970-72) eller RPB från 1970 får ses som de mest populära. Eller varför inte ännu senare med dubbelförgasare och mer effekt. Problemet är bara att hitta en som är till salu för vettiga pengar!

Kul med länkar till såna trevliga bilar! Mer!!

Link to comment
Share on other sites

Tja, man kan knappast få igenom en färdig gammal racebil som amatörbygge. För det är den ju inte, i alla fall inte av en själv (många amatörer byggde sig dock racebilar på 60-70 talet, oftast med liten framgång). Dessutom lär det nog vara svårt att få fram materialintyg och liknande från tillverkarna. Många av dem existerar inte längre.

Fast man måste ju kunna få igenom en nybyggd "kopia" om man pratar med SFRO och anpassar sig efter dem. I praktiken är det ju som du säger att det fattas skärmar och lyse.

En bra och välkonstruerad formel Vee väger under 400 kr. Så man behöver inte så mycket motor för att det ska gå undan....

På 60-talet fanns det en gatreggad "Hallberg special" Formel Vee. Enligt svärfar så hände det att Hallberg dök upp på banorna med bilen, skruvade av lyktor och annat och ställde upp i tävlingarna. Bilen finns bevarad men är i dagsläget inte inreggad även om det ju måste vara möjligt att få den godkänd igen.

Sen finns det minst en bil som åtminstone är väldigt lik en FVee och som är gatreggad. Dock är den försedd med Saab V4 motor. Har inte sett den själv i verkligheten så jag vet inte om det är en gammal ombyggd racer eller om det är helt nybyggt med inspiration från en FVee.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...