Jump to content

Går detta verkligen?


Recommended Posts

Vad jag vet finns det bara en Formula Vee som varit gatreggad i Sverige. Det var en Hallberg Special från ca 1965 som reggades på 60-talet. Bilen finns fortfarande kvar och är renoverad till originalskick men har sen länge ramlt ur registret. Dock måste det ju gå att få in den igen i och med att den varit i trafik i det utförandet.

Att regga in en nybyggd idag kan bli lite småjobbigt. Fast det kan inte vara helt omöjligt om man uppfyller alla krav på rördiameter och allt annat...

Bilen i annonsen är intressant. Vete katten vad det är för fabrikat. Jag gissar att det är en 60-tals bil som byggts om på tidigt 70-tal och moderniserats när klassen ändrades till dubbelförgasare. Den har ju den låga framvagnen med skivbromsar som infördes från 1973 och verkar ha kuggstångstyrning. Överbyggnaden ser ut som 70-tal medan nosen, sidorna och störtbågen känns mer som en 60-talare. Synd att bakstycket inte syns. Det står ju för övrigt att det är aluminiumkaross och det hade de sena bilarna sällan.

Alfamotorn måste ha tillkommit långt senare, kanske på 80-talet. Då var FVee inte mycket värda som tävlingsbilar. I original ska den ha en VW bubbla 1300cc motor. Ser den ut som på bilden är ju skicket inget vidare. Totalrenovering lär krävas oavsett om den ska byggas tillbaka till Formula Vee eller "färdigställas" för gatbruk. Är det ett känt fabrikat kan den vara värd en del pengar i originalskick, är det ett hemmabygge så är intresset mindre.

joaba,

Var såg du en gatreggad FVee och i vilket sammanhang?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...