Jump to content

Lowcat

Forumdeltagare
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lowcat

 • Rank
  Member

Profile Fields

 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du verkar ha gjort allt som går att göra. Är det inte motorn som låter? eller att du kör utan luftfillter? Vill du bara ha ner dB för besiktningen så lägg i en slutdämpare i 2" röret från "bagge". Den blir förmodligen j.... slö men det gör ju inget om det klarar besiktningen. PS: Dämpningen funkar bäst om du har möjlighet att dämpa så nära utblåset som möjligt.
 2. 4. Det finns en Peter Lilja som gjuter plasten till Super7. Men jag tycker att bakskärmarna har lite för stor radie och lite för breda. Gjutningen är inte riktigt 100 , men fyra skärmar och noskon kostade bara ca 3000. Skall du ha ovanstående från dom kända Super7 byggare får du räkna med minst dett dubbla. Jag har tyvär inte adressen till Peter.
 3. Jag har själv byggt utan servo och funderat på hur tungtrampat det förmodligen blir. Men jag pratade med Håkan Leion SFRO om det och han tror inte det blir problem för det finns "mjukare klossar" att montera. Men för att hitta mjukare klossar (till Ford från 70 talet) är nog inte lika lätt. Man får nog ringa runt till firmor som har delar till rallybilar, eller tillverkare av klossar och få råd vilken hårdhet etc etc. Kanske någon vet ??
 4. Jag har själv byggt utan servo och funderat på hur tungtrampat det förmodligen blir. Men jag pratade med Håkan Leion SFRO om det och han tror inte det blir problem för det finns "mjukare klossar" att montera. Men för att hitta mjukare klossar (till Ford från 70 talet) är nog inte lika lätt. Man får nog ringa runt till firmor som har delar till rallybilar, eller tillverkare av klossar och få råd vilken hårdhet etc etc. Kanske någon vet ??
 5. Hej Berne. Är det så att du vill sälja (byta) din diffspärr mot utväxling 3,9:1 så har jag bakaxlar till mk2. /Lowcat
 6. Nej du behöver inte göra några ändringar på varken fälg eller mutter. Men det måste vara Saabfälgen som inte har en "utvikt kant" på centrumhålet, (jag vet inte årsmodell). Om du bygger precis som boken med Escortaxel så kommer fälgen att ta i ramen eller snarare däcket för saabfälgen är breddad innåt. Vi gjorde en hållare för vinkelslip och monterade på ramens bakkant och monterade Saabfälgarna på axeln, sen var det bara att "fälla ner "vinkelslipen och snurra på hjulet så kunde man klyva fälgen. Jag valsade plattjärn så jag fick en fälg på 8" och den blev perfekt.
 7. Jag har kört med Cobrastolen "CUB" och byggt bilen efter boken, och det är inga problem med att montera dom. Jag fick dock lägga två profiler i främre stolfäste (ca 50mm) för att få rätt sittställning. Jag beställde dom från Dalhems med nackstöd och dom gick på drygt 5000kr paret.
 8. Saabfälgarna har större bulthål men det funkar om man tar hjulmuttrar från någon Japan dom har större ytterdiameter typ Toyota , Honda mm. Jag tog från en Toyota Camry och det var kromade kupolmuttrar, 20kr på skroten.
 9. För att beräkna vikt/hk så undrar jag om det gäller totalvikten eller tjänstevikten?
 10. Jag har använt mej av Ford mk1 bakaxel men jag vill ha diffbroms, borde finnas på äldre rallyfordar. Någon som känner någon som känner någon......... där det kanske går att köpa?
 11. Har nu fått min Locost byggbesiktigad, och det blev ua. Bilen är byggd efter boken "how to build your .........." och jag har monterat Ford CVH motor som med sprut är på 105hk, men jag har monterat 4st Mikuni från en Suzuki 1100 med hemtillverkat insug, allt för att slippa göra hål i motorhuv på ovansidan. Jag beställde filter som jag trodde skulle få plats under huven, men jag åker nog på att göra hål i sidan på huven. Hjulen är breddade Saabfälgar med 225/50/15 bak och 205/50/15 fram ,bakaxel är från Ford mk1 ,ok och skivor fram är från Taunus. Jag har provat den på avskild väg (dock bara med handbroms) och något som fattas är diffbroms. Så nu är det bara att bygga färdigt. I.R
×
×
 • Create New...