Jump to content

Rikard Larsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  3858
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Everything posted by Rikard Larsson

 1. Här är en bild på en i aluminium: amazon projektet (BONNEVILLE-67s fotoalbum) - Garaget
 2. Jag har fyrkantsrör i botten på bakdelen. För att få lite stabilitet till fäste för panhard-stag och något att montera tanken på. Ingenting i överkant. Har bakdel i glasfiber.
 3. Äntligen kom det upp en tråd. Återigen grattis! Ska bli kul att se den i verkligheten snart. Ös på med lite mer info och bild på displayen 🙂
 4. Kan det vara så att den ena gängan inte är konisk? T i NPT är ju tapered. Eller att det är M10x1 som är lurigt lik 1/8" -27
 5. Älskar att du inte gräver ner dig 🙂 Hade det varit jag hade min fru nog grävt ner mig. Hon pratar fortfarande om när jag eldade upp ett lipo-batteri i trapphuset när vi bodde i lägenhet för 10-11 år sedan. Visst, det kom brandbilar, ambulanser, poliser o.s.v, men de behöver också träna ibland...
 6. Kolla här! Budget Water Injection: Washer pump show Down! - Nissan Forum | Nissan Forums (nicoclub.com) Hittade även ett diagram från någon pump, oklart vilken. Windshield and Headlamp Washer Pump JWP33G-120 | IISOW ELECTRONIC AND INDUSTRY .,LTD (jinmotor.com)
 7. Ja, högtryckspumpar till strålkastarspolningen vet jag kan tömma behållaren rätt effektivt 🙂 Hade varit kul att få lite data på en sån. Googlade utan framgång i går.
 8. Om det ändå ska gängas så kapa och borra med lämplig dimension?
 9. Jag hade exakt en sådan pump Mats länkar till. Fungerade bra tills jag lät den stå med saltvatten i sig... Vet inte om den kommer upp i 8-9 bar, mätte aldrig, men högt tryck hade den i alla fall.
 10. Borde väl bara vara att aktivera PT7 - IAC1. Man ska kunna testköra varvräknaren med motorn avstängd. "In Tuner Studio, go to the "CAN-bus/Testmodes" tab, pick "Output Test Mode - I/O"; "PK0-Tacho" is on the upper-right of the page"
 11. Vilken utgång använder du? Jag hade inte 3.57-kortet, men läste att det har 0-12 V utgångar som är tänkta till stegmotorstyrning. Om du inte har en stegmotor till tomgångskontroll kan du använda en av de utgångarna till varvräknare utan extra komponenter. Outputs IAC1A, IAC1B, IAC2A, IAC2B provide a 0-12V signal. If these are not used for a stepper idle valve, they could be used directly for a tacho output.
 12. Har ett svagt minne av att när jag körde MS2 så var jag tvungen att bygga en liten krets med en transistor och två motstånd för att få rätt signal ut. Att det var 5 V ut från MS men varvräknaren ville ha 12 V. Dock inte Acewell utan något generiskt.
 13. Tack Sorin, men jag är ute efter något mer originallikt. Alltså öppna och stänga utan nyckel. Det allra bästa hade varit att hitta någon bil där man kunde ta hela handsfacket när jag tänker efter. Låda, lucka, gångjärn, lås och allt.
 14. Sedär! Något sådant hade kunnat passa. Tack.
 15. Jag kommer att göra en ny instrumentpanel då den nuvarande schweizerosten inte duger till min nya fina dash 🙂 Kommer försänka dashen även om den kanske är ljusstarkare än en Nextion. Även sugen på att göra ett handskfack. Någon med tips på ett lämpligt lås till handskfack? Tänker från någon originalbil och som är lätt att inkludera i ett hemmagjort handskfack.
 16. Det går säkert. Har själv sneglat på det. Men ECU:n saknar info om oljetemp, oljetryck och EGT så det får ändå bli en hybridlösning. Jag byggde en egen display baserat på Arduino och den fungerade bra, men det blev aldrig snyggt paketerat 🙂
 17. Förlåt för OT men fan vad grymt att ta sjuan till tippen! Jag älskar att åka till tippen (ja, jag vet...) och hade älskat det ännu mer om man kunde gett ett gäng nackspärr i processen.
 18. Dags för en uppdatering. Har länge velat ha en dash istället för hopkoket av mätare. Har dock inte hittat något jag gillar. Var nära att slå till på en Stack, men den ser lite daterad ut. Hittade Sincotech DO908 och var 95 % nöjd. Men återigen kändes den gröna bakgrunden daterad. Men så kom DO922 som en skänk från ovan. Precis vad jag var ute efter! Så det var bara att köpa. Har kopplat in den lite snabbt och den känns vettig. Alla sensorer kopplas till en elektroniklåda och själva dashen pratar trådlöst med lådan. Kräver bara en strömkabel. Allt möjligt kan ställas in. Hur shift lighten ska tändas, vilken färg displayen ska ha, MPH / km/h, psi/bar, vad som ska visas stort på understa raden (rpm på filmen) etc. Än så länge verkar den bra, ska bara köra med den. Alla sensorer utom lambdasensor följde med. Köpte den för 300 dollar direkt från Sincotech. Kom med Fedex efter en vecka. DO922 Sinco Tech Dashboard Sensor KIT Race Display Bluetooth LCD Scree – SincoTech Den visar: hastighet varvtal EGT AFR laddtryck oljetemp oljetryck vattentemp spänning tid Det enda jag saknar är tankmätare.
 19. Jag bara bildgooglade, tänkte som utgångsmaterial. Kanske inte passar 100 %, men att rita om bottenplattan klarar till och med jag av i tinkercad. AE111 Black Top Velocity Stacks | 3D CAD Model Library | GrabCAD
 20. Den lokala 3D-printaren då? Plast funkar väl även om det inte är lika sexigt.
 21. Välkommen! Det var en annorlunda form på bakdel. Ska bli kul att se hur det blir längre fram.
 22. B204 har jag med original oljesticka. Har kortat både ytterrör och stickan. Vill minnas att jag bytte packning i locket också då det mer kändes som bakelit än gummi. Men anslutning i tråget? Den sitter ju i blocket?
 23. +1 på genialiskt 😄
 24. Jag har kört två Biltema-pumpar. Båda flödade på bra tills de slutade. Den ena dödade jag själv (spolarvätska blir visst som kristaller ibland...) och den andra dog efter stillestånd en vinter. Flödade så det räckte till drygt tomgång. Sen ville jag ha tystare in-tank-pump, och då blev det GST450.
×
×
 • Create New...