Jump to content

loop

Forumdeltagare
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

loop last won the day on April 7 2019

loop had the most liked content!

Reputation

2 Neutral

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Gbg
 • Interests
  Gissa

Profile Fields

 • Namn
  Per Ferm
 • Ort
  Röke
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

3364 profile views
 1. Jag har nog en rattstång. Bor dock i Skåne
 2. En bit ca 400x300. Några begagnade billiga däck 135 eller 145 13. /Per
 3. Lyfter denna. Jag förstår mig inte alls på Sketchup, lyckas inte ens dra en linje i det. Använde CATIA V5 lite för 10år sedan, och Autocad för 30år sedan. Inga pengar att lägga på detta. Så vilket gratisprogram är bäst? FreeCAD?
 4. Råkade köpa en sån, dumt. Ingen kringutrustning. Saknar ventilkåpa. 1000kr Bytes gärna mot nån mindre vild MC-motor i spannet 80-100hk.
 5. Astro är väl samma som S10. Dom är populära i USA, så det finns väl massa prylar att köpa. Finns droppade spindlar att köpa också.
 6. Lyfter denna också. Aluok, som gärna får finnas på Biltema, så man kan klämma lite på dom. Det måste ju finnas nåt att ersätta de gamla oken från Taunus med
 7. Lyfter denna, då jag fortfarande inte löst detta.
 8. Hej. Per..
  Såg att du nämnde i en gammal tråd om bilder etc. om Cross Kart och att du har under åren samlat på dig lite material.

  Jag försöker hitte bra/bättre ritnings kopior som min far gjorde baserat på EAS - Erland Andersson's första bilar från -84 framåt.

  Vem är jag? Jag är Tom Mäkelä, son till Hannu Mäkelä,  min far skissade ritningar på ram ihop med Erland när han höll på bygga sin EAS Cross Kart runt 84/85, har för mig att han även hjälpte till en del med bygget då han var en duktig svetsare & mekaniker.
  ---

  Jag vet att det kan finnas ett par olika versioner av dessa ritningar. 
  Själv har jag en kopia av den som gjordes -85 av min far, orginal ritningarna har tyvärr försvunnit för länge sen.

  Jag hoppas på att hitta någon som eventuellt råkar ha bättre kopior eller fler bilder på konstruktionen av denna Cross Kart modell.
  --
  Jag administrerar en liten FB grupp med DIY intresserade personer från hela världe som delar på information om hur man kan bygga sin classiska CK maskin eller modernare Xtreme variant. 
  https://www.facebook.com/groups/CrossKarts/

  Om du eller någon annan råkar ha något som är relaterat till just EAS Cross Kart modell så vore det värdefullt som dokumentation. 

  Bifogar lite bilder på mina ritningar, dessa håller jag nu på och rensar upp och skall förhoppningsvis lägga upp i FB gruppen innan nyår.

  Mvh.,

  Tom Mäkelä,
  Hua Hin, Thailand


   

  IMG_20191104_042304.jpg

  IMG_20191104_042335.jpg

  IMG_20191104_042530.jpg

  IMG_20191104_042444.jpg

 9. Trevlig "ramjigg". Har du lust att dela med dig vad är det för mått och dimensioner på den?
 10. Som rubriken säger. Ska passa på Cortina Mk2/Anglia Konans minsta mått helst 1/2" Möjligt att även annat än Mcpherson funkar också. Ni brukar veta vart och hur man ska leta 🙂
 11. Nån som vet om detta verkligen är en 168?
 12. Hm. Undrar om det börjar bli dags att titta till sevenbygget som legat på vinden i en lada sen 2006 🙂
 13. Svinkoolt! Sa du nåt om körtid i videon?
 14. Exakt. Detta känns just nu som det mest rimliga. R5motorn är faktiskt i alu och rätt kompakt. Och det går ju att byta motor. Adapterplatta osv. Det ska inte gå att vända kronhjulet på Audi, Subaru, senare Renault, Dacia eller Toyota Tercel. Om nån har en annan uppgift så blir jag väldigt glad. Till Subaru finns det drev att köpa så man kan vända, men 10 000+kr gör det ointressant för min del. En modern låda från Subaru hade gjort sig bra i Skodan. http://www.subarugears.com/Pricing/Pricing.html
 15. Jag tycker VWlådan bygger för mycket framåt. Samma med Skoda. Jag äger en svansmotorskoda 🙂 , så detta ämnet är på inget sätt nytt för mig. En bättre 5växladlåda till den hade varit trevligt också, men det är dyrt med Porschegrejor. Renault Master är där eventuellt ett alternativ dock. Finns andra bra Renaultlådor också, men Renault Espace v6 av första modellen och Renault 30 mfl är inget som växer på träd. Det spelar inte så stor roll på vilken ledd motorn sitter, det är viktigare att det är relativt lågt och inte för långt fram. Detta för att få en bättre tyngdpunkt och lägre profil på fronten. IQ verkar bra, förutom höjden. Jag har även en Hundkoja, så jag vet hur en sån är byggd, och det är smart på sitt sätt osv, men gjutjärn och forntid. Det var därför jag började fundera på MC-motor och en diff. Tanken är en låg lätt bil med framhjulsdrift.
×
×
 • Create New...